-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greta Thunberg ne vienintelė žvaigždė šeimoje: jei atrodo, kad matėte jos mamą – tikrai neklystate

Jauniausios klimato aktyvistės Gretos Thunberg balsas pastarosiomis dienomis skamba vis garsiau, jos vardas minimas vis dažniau. Rodos, apie merginą žinome daug, o apie pačią jos šeima – priešingai. Pasirodo, 16-metė nėra vienintelė žinoma Thunbergų šeimos atstovė.
Malena Ernman, Svante Thunbergas, Greta Thunberg
Malena Ernman, Svante Thunbergas, Greta Thunberg / „Instagram“ nuotr.

Gretos mama – Malena Ernman. Jei atrodo, kad moterį kažkur matėte, neklystate. Ji yra garsi operos solistė, aktorė. Savo nuostabiu mecosoprano balsu M.Ernman atlieka ne tik klasikinius, bet ir džiazo bei kabareto kūrinius. Be to, prieš dešimtmetį Malena atstovavo Švedijai „Eurovizijos“ dainų konkurse, kuriame užėmė 21-ą vietą.

VIDEO: Malena Ernman - La Voix (Sweden) LIVE 2009 Eurovision Song Contest

Galbūt Malena būtų geriau žinoma visame pasaulyje, jei ne jos prieš klimato kaitą aršiai kovojanti dukra Greta. Kaip teigiama „The Guardian“, būtent ji įtikino savo mamą atsisakyti tarptautinės operos solistės karjeros dėl aviacijos aplinkai daromos žalos.

M.Ernman taip pat gali būti vadinama rašytoja. Kartu su vyru Svante ji išleido knygą apie savo šeimos gyvenimą, dukras ir jų sveikatos sutrikimus, jų auklėjimo ypatumus bei pastangas gyventi neteršiant aplinkos.

„Twitter“ nuotr./Greta Thunberg su šeima
„Twitter“ nuotr./Greta Thunberg su šeima

Knygoje, kurios pavadinimas, išvertus iš švedų kalbos yra „Scenos iš širdies“, ji atvirai papasakojo apie Gretai diagnozuotą Aspergerio sindromą, taip pat ją kamuojančius obsesinį kompulsinį sindromą ir autizmo spektro sutrikimą. Tuo metu Beatai, antrai Malenos dukrai, gydytojai nustatė aktyvumo ir dėmesio sutelkimo sutrikimus.

Ne ką mažiau nei Greta savo gimtojoje šalyje yra žinoma ir jos 13-metė sesuo Beata Thunberg. Ji – žvaigždė socialiniuose tinkluose, turinti nemažai sekėjų – beveik 13 tūkst.

View this post on Instagram

Yes??

A post shared by Beata Ernman Thunberg (@beataernman) on

Beata, kaip ir jos visa šeima, myli teatrą ir muziką. Tai galima suprasti iš jos įrašų asmeninėje paskyroje. Gan dažnai mergina dalijasi savo dainavimo sugebėjimais.

G.Thunberg tėvas Svante – knygų autorius, prodiuseris ir aktorius, taip pat besirūpinantis žmonos Malenos karjera.

Svante savo šalyje labiausiai žinomas dėl vaidmens švedų televizijos seriale „Skärgårdsdoktorn“, rodytame 1997–2000 metais.

Vaikais ir jų darbais besididžiuojantis tėtis atžalų nuotraukomis dalijasi savo asmeninėje tviterio paskyroje, ten taip pat viešina tekstus ir oficialius mokslininkų tyrimus apie klimato kaitą.

Jei to dar nebūtų gana, kovo mėnesį Nobelio taikos premijai nominuota G.Thunberg yra šio tarptautinio prizo laureato, švedų chemiko ir fiziko Svante Arrheniuso tolima giminaitė. Kokie ryšiai sieja mokslininką ir aktyvistę, nėra aišku, bet, kaip skelbiama nevyriausybinės organizacijos „Susirūpinusių mokslininkų sąjunga“ („Union of Concerned Scientists“) tinklalapyje, Gretos tėvas Svante buvo pavadintas būtent šio giminaičio garbei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius