Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įšaldomas S.Lavrovo meilužės dukros turtas ir ne tik: jai draudžiama palikti šalį

Jungtinė Karalystė ketvirtadienį pranešė Rusijos užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui nepalankias naujienas – tarp skirtų sankcijų dar 59 Rusijos fiziniams ir juridiniams asmenims papuolė ir jo meilužės Svetlanos Poliakovos (51) 26-erių metų dukra Polina Kovaliova.
Sergejus Lavrovas ir jo meilužės dukra
Sergejus Lavrovas ir jo meilužės dukra / „Scanpix“ ir socialinių tinklų nuotr.

Naujas finansines sankcijas JK paskelbė prieš skubius NATO ir Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimus Briuselyje, kur ministras pirmininkas Borisas Johnsonas įsipareigos dėl naujos pagalbos Ukrainos kovai su Rusijos invazija.

Visų į sankcijas įtrauktų asmenų ir organizacijų turtas Britanijoje bus įšaldytas ir tai reikš, kad jokie JK piliečiai ar kompanijos negalės turėti verslo reikalų su jais. Fiziniams asmenims taip pat taikomas draudimas atvykti į Britaniją ar išvykti iš jos.

Tarp naujausių sankcijų taikinių – ir Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo podukra laikoma 26-metė Polina Kovaliova. Prabangiai gyvenančios moters turtas bus įšaldytas.

„Šie oligarchai, kompanijos ir nusamdyti banditai prisideda žudant nekaltus civilius. Taigi teisinga, kad jie sumokėtų kainą“, – sakoma britų užsienio reikalų sekretorės Liz Truss pareiškime paskelbiant apie naujas sankcijas.

Pareiškime priduriama, kad taikymasis į Poliną Kovaliovą „siunčia stiprų signalą, kad tie, kurie gauna naudos iš asmenų, atsakingų už Rusijos agresiją, patenka yra taikomų sankcijų ratą“.

Socialinių tinklų nuotr./Polina Kovaliova
Socialinių tinklų nuotr./Polina Kovaliova

P.Kovaliova mokėsi privačioje internatinėje mokykloje Bristolyje, vėliau mokslus tęsė Loughborough universitete, kur įgijo ekonomikos ir politikos laipsnį. Vėliau Londono imperatoriškajame koledže baigė ekonomikos ir verslo strategijos magistro studijas.

Po jų P.Kovaliova pradėjo dirbti Rusijos energetikos milžine „Gazprom“, vėliau įsidarbino kasybos įmonėje „Glencore“. Prieš įsigydama nuosavą būstą, ji gyveno vakarų Londono rajone Holland Park. Jos butas buvo name, priklausančiame Rusijos ambasadai.

Jungtinės Karalystės žemės registro duomenų bazėje P.Kovaliova nurodyta kaip 4,4 mln. svarų sterlingų (5,75 mln. JAV dolerių arba 5,24 mln. eurų) vertės buto prabangiame Londono Kensingtono rajone savininkė. Šis butas buvo įsigytas be jokios banko paskolos 2016 metais.

Butas yra netoli „Chelsea“ futbolo klubo savininko Romano Abramovičiaus, kurio turtas Jungtinėje Karalystėje įšaldytas dėl jo ryšių su V.Putinu, namo Londone.

Socialinių tinklų nuotr./Polina Kovaliova
Socialinių tinklų nuotr./Polina Kovaliova

Žmonės.lt primena, kad įkalinto disidento Aleksejaus Navalno kovos su korupcija fondo tyrėja Marija Pevčich sakė, jog P.Kovaliovos „vienintelis pinigų šaltinis yra jos bedarbė motina Svetlana Poliakova, kuri yra neoficiali S.Lavrovo žmona“.

„Tai yra vadovėlinis nepaaiškinamo turto pavyzdys. Turtas gali būti teisiškai areštuotas jau dabar“, – tviteryje rašė M.Pevčich.

S.Lavrovas turi oficialią žmoną 50 metų, tik jų abiejų viešumoje niekas seniai nematė, skirtingai nei su meiluže S.Poliakova. Teigiama, kad S.Lavrovą su S.Poliakova artimi santykiai sieja nuo 2000-ųjų.

Marija Pevčich teigia, kad ne tik S.Poliakovos dukra gyvena itin prabangiai – ji ir pati turi 6–8 mln. dolerių vertės butą Maskvoje, taip pat puikuojasi ne vienu prašmatniu automobiliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius