Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žlungančią santvarką Rusija bando gelbėti leisdama pažeisti KET?

Rusijos žiniasklaida praneša, kad šalies Automobilių inspekcija gavo Vidaus reikalų ministro laišką, nurodantį nebausti už kai kuriuos Kelių eismo taisyklių pažeidimus.
Policija Rusijoje
Policija Rusijoje / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Portalo „Avtovzgliad“ duomenimis, šiame dokumente sakoma, kad policijos pareigūnai „esant galimybei“ turėtų atsisakyti bausti vairuotojus už nedidelius nusižengimus.

Tiesą sakant, šis laiškas parašytas gana sudėtingai. Jame daugiausia dėmesio skiriama vairuotojams, gabenantiems plataus vartojimo prekes, žemės ūkio produkciją, pramonines prekes ir „kitas prekes, būtinas tvariam ekonomikos vystymuisi palaikyti“.

Kitaip tariant, siuntas gabenančių furgonų ir didelių sunkvežimių vairuotojai, pažeidę KET, nebebus „trukdomi dėl smulkmenų“. Be to, už kai kuriuos techninius gedimus, pavyzdžiui, sugedusį rankinį stabdį ar „plikas“ padangas, jiems net nebebus skiriamos baudos.

Už tokius „nežymius pažeidimus“ kelių policijos pareigūnai baudų neskirs, o tik apsiribos žodiniu įspėjimu. Tiesa, tokios išimtys galioja tik vairuotojams, kurie nesukūrė „didelės grėsmės visuomenės gerovei“.

O ką galvoti paprastiems vairuotojams, nevežantiems krovinių? Ar jie taip pat gali tikėtis likti nenubausti už netinkamas padangas, nes jų vis sunkiau nusipirkti dėl ES taikomų ekonominių sankcijų?

Tikriausiai taip, nes tame pačiame laiške, kurį pasirašė pirmasis vidaus reikalų ministro pavaduotojas Aleksandras Gorovojus, sakoma, kad nuo šiol kelių policija dideles pastangas skirs rimtų nusižengimų „prevencijai“.

Kodėl pareigūnai staiga turi tapti atlaidūs?

Taigi dabar kelių policininkų tikslas yra užkardyti „didžiąsias nuodėmes“ – vairavimą išgėrus, vairavimą be pažymėjimo, važiavimą be valstybinių numerių ar neregistruotu automobiliu. Taip pat skirti dėmesį nesumokėjusiems baudų arba linkusiems į „daugkartinius“ pažeidimus.

Manoma, kad toks „žmonių su uniformomis geranoriškumas“ padės sumažinti socialinę įtampą. Ji, nors ir maskuojama, bet labai išaugo Rusijos visuomenėje, kaustomoje Vakarų sankcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius