-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

A.Armonaitė: stabdoma „Achema“ galėtų pasinaudoti 100 mln. eurų fondo parama

Ekonomikos ir inovacijų ministrė sako, kad stabdoma Jonavos azoto trąšų gamintoja „Achema“ galėtų pasinaudoti šimtamilijoninio fondo parama. Aušrinės Armonaitės teigimu, tiek įmonei, tiek visam regionui galėtų būti skirta iki 100 mln. eurų paramos perorientuoti veiklą ir tapti labiau „žalia“.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Trąšų gamintojai dabar persidėlioja planus ir gerai, kad įmonė yra susiplanavusi savo srautus, nes tai yra ne pirmas kartas, kai įmonė dėl tokių priežasčių laikinai stabdo veiklą“, – BNS trečiadienį sakė A.Armonaitė.

A.Armonaitės teigimu, įmonė šiuo metu galėtų pasinaudoti ministerijos administruojamu „Teisingos pertvarkos“ fondu, kurio paskirtis – padėti tokioms įmonėms, kaip „Achema“, perorientuoti savo veiklą ir tapti labiau žalia.

„Kiek žinau, „Achema“ yra pasiruošusi šiuo fondu pasinaudoti, o tai reikšmingos sumos – iki 100 mln. eurų, kurie galėtų būti skirti ir regionui, ir įmonei“, – sakė ministrė.

Teisingos pertvarkos fondas yra ES Sanglaudos politikos finansinė priemonė, teikianti paramą teritorijoms, kurioms kyla didelių socialinių ir ekonominių uždavinių dėl perėjimo prie neutralaus poveikio klimatui ekonomikos.

Didėjant gamtinių dujų kainai ir dėl to nevaldomai kylant trąšų savikainai, nuo praėjusio rudens ne visu pajėgumu dirbanti didžiausia Lietuvoje gamtinių dujų vartotoja „Achema“ pranešė, jog nuo rugsėjo 1 dienos laikinai stabdo veiklą.

Jonavos mero Mindaugo Sinkevičiaus žiniomis, įmonė nedirbs mažiausiai tris mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius