Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Išrinkite 2023 metų bendruomeniškiausią įmonę

Prasideda Nacionalinių atsakingo verslo apdovanojimų 2023 metų konkurso balsavimas internetu. Naujienų portalo „15min“ skaitytojai kviečiami rinkti laimėtojus, vertus nominacijos „Metų bendruomeniškiausia įmonė 2023“ trijose kategorijose.
Bendruomenė.
Bendruomenė. / Shutterstock nuotr.

Kviečiame susipažinti su kiekvienos kategorijos nominantais ir balsuoti.

Spauskite čia ir balsuokite labai mažų ir mažų įmonių kategorijoje

Spauskite čia ir balsuokite vidutinių įmonių kategorijoje

Spauskite čia ir balsuokite didelių įmonių kategorijoje

Balsuoti galima iki sausio 15 d. vidurnakčio. Balsuojama pasirinkus (spaudžiant ant kairėje pusėje esančio logotipo) norimą įmonę ir apklausos apačioje paspaudžiant „Balsuoti“.

Kas yra bendruomeniška įmonė?

Tai įmonė, kurianti bendruomenišką atmosferą tiek įmonės viduje, tiek už jos ribų, įsipareigojanti priimti visuomenei palankius veiklos sprendimus.

Tokios įmonės:

1. Bendradarbiauja su bendruomenėmis, nevyriausybinėmis organizacijomis ir kitomis suinteresuotomis šalimis, palaiko glaudų ryšį, padeda spręsti aktualias problemas, kuria ilgalaikes partnerystes.

2. Kartu su bendruomenėmis, nevyriausybinėmis organizacijomis įgyvendina bendrus projektus, pvz., remia įvairius projektus, konkursus, suteikia galimybę studentams gauti stipendijas bei įmonėje atlikti praktiką.

3. Teikia paramą ne pelno siekiančioms organizacijoms, paramos fondams ir kitoms visuomenei svarbioms iniciatyvoms.

4. Kurdama naują produktą ar paslaugą, atsižvelgia į bendruomenei ir visuomenei svarbius poreikius.

5. Priimdama verslo sprendimus, konsultuojasi su suinteresuotomis šalimis, atsižvelgia į jų siūlymus.

6. Vertina, kokią reikšmę visuomenei turėjo nuveikti darbai ir atsižvelgdama į tai išsikelia naujus tikslus.

Nacionaliniai atsakingo verslo apdovanojimai – tai nuo 2008 metų vykdoma valstybės institucijų iniciatyva Lietuvoje, kuria siekiama didinti žinomumą apie įmonių socialinės atsakomybės naudą verslui, valstybei ir kiekvienam žmogui bei skatinti šalies įmones diegti veikloje socialinės atsakomybės principus.

Nuo 2013 metų šiuos apdovanojimus organizuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Ekonomikos ir inovacijų ministerija bei Aplinkos ministerija kartu su socialiniais partneriais.

Nuo 2019 m. Metų bendruomeniškiausios įmonės laimėtojus renka ne tik komisija, sudaryta iš Socialinės apsaugos ir darbo, Aplinkos bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijų, Lietuvos pramonininkų konfederacijos, asociacijos „Investor's Forum“, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos ir Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ narių, bet ir skaitytojai, balsuodami už šios nominacijos vardo vertus laimėtojus.

Lietuvos įmonėms, nuveikusioms daugiausiai darbų socialinės atsakomybės srityje ir labiausiai prisidėjusioms prie socialinės atsakomybės vertybių puoselėjimo verslo sektoriuje 2023 metais, iškilmingai apdovanojimai bus įteikti 2024 metų sausio 18 d., Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose.

Renginio transliaciją bus galima stebėti naujienų portale „15min“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius