Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 17 /2023 03 20

Prekybos centrų darbas per Velykas: dauguma parduotuvių nedirbs, gelbės tik budinčios

Daugumos prekybos tinklų Lietuvoje parduotuvių nedirbs, o budinčių laikas pirmąją Velykų dieną, balandžio 9 d., bus sutrumpintas. O antrąją Velykų dieną jau dirbs kaip įprasta arba pradės dirbti kiek vėliau.
Prekybos centrai
Prekybos centrai / 15min nuotr.

Prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai pirmąją Velykų dieną ilsėsis – šventinį sekmadienį parduotuvės nedirbs visoje Lietuvoje. O antrąją Velykų dieną, pirmadienį, „Maxima“ parduotuvės veiks kaip įprasta.

„Velykos yra svarbiausia pavasario šventė, kurią minime su artimaisiais, todėl dar prieš keletą metų priėmėme sprendimą, kad visi „Maxima“ tinklo darbuotojai Velykų sekmadienį galėtų ilsėtis, skirti laiko sau bei šeimai“, – sako „Maximos“ Prekybos departamento direktorė Liusana Krivonė.

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė 15min taip pat teigė, kad per didžiąsias metų šventes „Lidl“ parduotuvės nedirba, tad ir šiemet pirmąją Velykų dieną visos „Lidl“ parduotuvės bus uždarytos.

„Toks sprendimas priimamas jau šeštus metus iš eilės, kad visi darbuotojai šventes galėtų praleisti su savo šeimos nariais ir artimaisiais. Antrąją Velykų dieną visos „Lidl“ parduotuvės darbą pradės nuo 8 val. ir dirbs įprastu darbo laiku“, – sakė L.Skersytė.

„Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis pranešė, kad prekybos tinklo parduotuvės per Velykas taip pat dirbs kitaip.

„Balandžio 8 d. (šeštadienį) – dirbs trumpiau, iki 20 val. Balandžio 9 d. (sekmadienį) – nedirbs. Balandžio 10 d. (pirmadienį) – pradės dirbti vėliau, nuo 9 val.“, – 15min patvirtino jis.

Budinčių parduotuvių darbo laikas bus trumpesnis

Balandžio 9 d., Velykų sekmadienį, dauguma prekybos tinklo „Rimi“ parduotuvių bei elektroninė parduotuvė „Rimi.lt“ Lietuvoje nedirbs, o budinčiujų darbo laikas bus trumpesnis – jos pirkėjų lauks nuo 10 iki 18 valandos. Pirmadienį, nuo balandžio 10d., visos tinklo parduotuvės ir el. parduotuvė jau dirbs įprastu režimu, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Šiais metais Velykų savaitgalį budinčių „Rimi“ parduotuvių bus beveik dvigubai daugiau nei pernai.

„Tokį darbo grafiką pasirinkome atsižvelgdami į pirkėjų poreikius. Siekiame, kad šventinio šeimos stalo patiekalams pritrūkę ingredientų žmonės turėtų galimybę jų įsigyti ir kulinariniai planai nesusijauktų. Be to, ne visi Lietuvos gyventojai Velykas švenčia tuo pačiu metu – mūsų miestuose bei miesteliuose gyvena ir kitų tautybių, skirtingas religijas išpažįstančių žmonių, kuriems svarbu turėti galimybių įsigyti reikalingų prekių. Šiais metais atsižvelgėme ir į didžiųjų miestų priemiesčių, kurortinių miestų gyventojų poreikius – artimiausia jiems parduotuvė turėtų būti pasiekiama patogiu laiku“, – sako „Rimi Lietuva“ prekybos centrų valdymo vadovė Irina Miklienė.

Vida Press nuotr./Natūraliai dažyti margučiai
Vida Press nuotr./Natūraliai dažyti margučiai

Balandžio 8 d., šeštadienį, „Rimi“ parduotuvės veiks įprastu grafiku, o Velykų sekmadienį dauguma tinklo parduotuvių bus uždarytos, išskyrus 33 budinčias parduotuves. Daugiausia jų bus trijuose didžiuosiuose miestuose, taip pat kurortuose ir apskričių centruose. Budinčios parduotuvės sekmadienį dirbs nuo 10 iki 18 val.

Be to, pirmąją Velykų dieną, balandžio 9-tąją, pirkėjai galės atsiimti užsakymus prekybos centruose bei juose esančiuose „Rimi Drive“ prekių atsiėmimo vietose: Vilniuje – „Rimi City North“ ir „Rimi Mylia“, Kaune – „Rimi Savas“, Klaipėdoje – „Rimi Arena“ ir Šiauliuose „Rimi Dainų“ nuo 10 iki 18 valandos. Tokiu pat grafiku sekmadienį dirbs ir greitojo pristatymo į namus paslauga – „Rimi.lt“ elektroninėje parduotuvėje užsakius prekes jos bus pristatytos per „Wolt“ pavėžėją Vilniaus, Kauno, Klaipėdos bei Šiaulių miestuose.

Antrą Velykų dieną, balandžio 10-ąją, prekių atsiėmimas prekybos centruose bei „Rimi Drive“ atsiėmimo vietose bus galimas nuo 9 valandos ryto iki konkrečios parduotuvės darbo laiko pabaigos, o prekės iš el. parduotuvės „Rimi.lt“ į namus bus pristatomos nuo 10 iki 22 valandos.

IKI Komunikacijos vadovė Vaida Budrienė 15min teigė, kad galutinis sprendimas dėl darbo per Velykas dar nepriimtas, tačiau žadėjo artimiausiu metu apie tai informuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius