Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 01 /16:24

Premjeras tikisi, kad žento akcijų pardavimas grąžins šeimai ramybę

Premjeras Algirdas Butkevičius sako tikįs, kad žento sprendimas parduoti viešųjų ryšių bendrovės akcijas „grąžins šeimai ramybę“.
Evaldas Vaitasius
Evaldas Vaitasius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Akcijų atsisakymas ir išėjimas iš šios veiklos grąžins šeimai ramybę, o opozicijai bus atimtas įrankis kurti sąmokslo teorijas“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras.

Tai ministras pirmininkas pareiškė kitą dieną po to, kai Evaldas Vaitasius pranešė parduodantis įmonės „Ministerium“ akcijas.

E.Vaitasius 50 proc. „Ministerium“ akcijų šiemet balandį įsigijo iš likusias akcijas valdžiusio Manto Krasausko, kuris anksčiau jas įsigijo iš buvusios premjero visuomeninės patarėjos Dalios Kutraitės-Giedraitienės sūnaus Simono Giedraičio, BNS informavo D.Kutraitė-Giedraitienė.

Pagal įstatymą apie sandorį, kai visas akcijas įsigyja vienas asmuo, įmonės vadovas Registrų centrui turi pranešti per 5 dienas. Tačiau Registrų centro informacinėje sistemoje neatsispindi tai, kad „Ministerium“ akcininkų skaičius buvo sumažėjęs iki vieno.

„S.Giedraitis savo turėtą akcijų dalį (mažiau nei 50 proc.) pardavė Mantui Krasauskui - asmeniui, nesusijusiam su premjero šeima. To įrodymas - akcijų pirkimo pardavimo sutartis, kurios pridėti negalime dėl to, kad tai dviejų privačių asmenų komercinis susitarimas. Galėsime ją pateikti tik įstatymo nustatyta tvarka. Apie akcijų pardavimą premjero aplinkos žmogui nei aš, nei mano sūnus nežinojome“, - rašo D.Kutraitė-Giedraitienė.

Sandorio kaina nebuvo atskleista. Skelbiama, kad akcijos bus parduotos už tą pačią kainą, už kurią buvo įsigytos.

Naujienų portalas 15min.lt skelbė, kad įmonę „Ministerium“ lydi sėkmė valstybiniuose konkursuose. Konkurencijos taryba liepą pradėjo tyrimą, ar bendrovė nedalyvavo karteliniuose susitarimuose.

E.Vaitasius savo ruožtu teigė, kad užtarimų savo verslui iš premjero ar jo patarėjų niekada nėra prašęs ir tikino, kad įmonė jokios išskirtinės sėkmės viešuosiuose pirkimuose nesulaukė.

D.Kutraitė-Giedraitienė, kuri yra vadovavusi „Ministerium“ valdybai, po publikacijos pasitraukė iš visuomeninės premjero patarėjos pareigų.

A.Butkevičius žiniasklaidoje paskelbtą informaciją apie jo žento įmonės veiklą įvertino kaip „purvinos rinkiminės kampanijos“ dalį.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos atmetė opozicijoje esančių konservatorių prašymą ištirti, ar A.Butkevičius nesinaudojo pareigomis asmeninei naudai gauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius