Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rebusas dėl galimybių paso tikrinimo parduotuvėse: SAM diskusiją žada kitą savaitę

Sveikatos apsaugos ministerija su prekybininkais kitą savaitę žada tarsis, kaip turės atrodyti galimybių paso tikrinimas didelėse parduotuvėse nuo rugsėjo 13-osios dienos, kai prasidės vadinamasis „nepasiskiepijusių karantinas“ ir dauguma veiklų bus prieinamos tik turintiems imunitetą nuo koronaviruso. Tarp kitų klausimų bus aptariama ir tai, kur reikėtų tikrinti galimybių pasą: prie prekybos centrų įėjimo ar kiekvienos parduotuvėlės atskirai.
Prekybos centras „Panorama“, sušvelninus karantiną
Prekybos centras „Panorama“, sušvelninus karantiną / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Spaudos tarnybos vyr. specialistas Julijanas Gališanskis 15min informavo, kad kitą savaitę ministerijos atstovai susitiks su prekybininkais aptarti galimybių paso tikrinimo tvarką.

Lrytas.lt šaltinių duomenimis, SAM ketina nutarti, kad galimybių pasas būtų tikrinamas ne prie įėjimų į prekybos centrus, tačiau prie atskirų parduotuvių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Pirkėjai „Akropolyje“ po karantino atlaisvinimo
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Pirkėjai „Akropolyje“ po karantino atlaisvinimo

J.Gališanskis 15min tvirtino negalintis patvirtinti tokios informacijos, nes šis klausimas yra diskusijų objektas ir jokių sprendimų, kaip bus tikrinami galimybių pasai, dar nėra priimta.

„Galutiniai sprendimai dėl galimybių paso tikrinimo prekybos ir paslaugų teikimo vietose bus priimti po kitą savaitę suplanuotų susitikimų, aptarus su prekybos įmonių asocijuotomis struktūromis. Apie sprendimus visuomenė bus informuota“, – tvirtino SAM atstovas.

Tuo tarpu sveikatos apsaugos ministro atstovė spaudai Aistė Šuksta 15min tvirtino, kad kur tikrinti galimybių pasą – prie prekybos centro įėjimo ar prie kiekvienos parduotuvės atskirai, spręs kiekviena įstaiga, o SAM nenurodinės.

„Svarbu, kad būtų patikrinta, o kaip turi būti patikrinta, mes nekomunikuojame“, – sakė ji.

Ieško papildomų darbuotojų

Prekybininkai šiuo metu ruošiasi galimybių pasus tikrinti prie įėjimų. 15min jau rašė, kad šiuo metu prekybininkams pats darbymetis – ieškoma papildomų apsaugos darbuotojų, kurie galėtų tikrinti pasus, svarstoma įsigyti techninę įrangą.

Plačiau skaitykite čia: Prekybininkai ruošiasi rugsėjo 13-ai: ieško daugiau apsauginių, domisi technine įranga

Nuo rugsėjo 13 dienos dauguma paslaugų galės būti teikiamos tik žmonėms, turintiems imunitetą nuo koronaviruso, arba neigiamą PGR testo atsakymą. Neturintiems galimybių paso bus atviros tik parduotuvės, kurių plotas neviršija 1500 kv. metrų, taip pat būtinosios paslaugos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius