-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainiečių prašoma 25 proc. sumažinti elektros suvartojimą, pasiruošti šiltų drabužių ir termosų

Ukrainiečių prašoma ketvirtadaliu sumažinti elektros energijos suvartojimą. Šalies Energetikos ministerija gyventojams taip pat pataria pasiruošti šiltų drabužių ir termosų, rašo Ukrainos naujienų agentūra UNIAN.
Kyjivo apšaudymas
Kyjivo apšaudymas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gyventojai, pasak energetikos viceministro Farido Safarovo, elektros suvartojimą jau sumažino vidutiniškai 10 proc.

„Esame dėkingi piliečiams, kurie vidutiniškai 10 proc. sumažino elektros suvartojimą. Tačiau, siekdami kuo patogiau ir greičiau atkurti elektros tinklo darbą, prašytume ir norėtume, kad jie sumažintų vartojimą 25 proc. bei papildomai nenaudotų elektros prietaisų, kurie nėra būtini“, – sakė F.Safarovas, kurį cituoja UNIAN.

Pareigūnas patarė vietoje mikrobangų krosnelių ir elektrinių virdulių naudotis viryklėmis, taupiau naudoti apšvietimą namuose.

F.Safarovas įspėjo, kad ateityje padėtis energetikos sektoriuje gali pablogėti, todėl ukrainiečiai turėtų tam pasiruošti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Raketomis apšaudytas Kyjivas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Raketomis apšaudytas Kyjivas

„Pirmiausia reikia pasiruošti šiltų drabužių, kad nesušaltumėte. Taip pat termosus karštam vandeniui ir maistui, kad jie ilgiau išliktų šilti, ilgo galiojimo maisto produktų“, – aiškino Energetikos ministerijos atstovas.

Kaip rašo UNIAN, dėl masinių Rusijos raketų atakų yra apgadinta apie 15 energetikos objektų įvairiuose Ukrainos regionuose. Energetikai pradėjo avarinius elektros energijos tiekimo nutraukimus beveik visoje Ukrainoje.

Anksčiau „The New York Times“ rašė, kad kai kurie energetikos objektai šalyje apgadinami jau penktą ar šeštą kartą – o dėl Rusijos puolimo bangų buvo pažeista arba sunaikinta apie 40 procentų svarbiausios Ukrainos energetikos infrastruktūros.

Vien antradienį Ukrainos teritorijoje nukrito beveik 100 raketų – tokį užpuolikų elgesį daugelis Vakarų pareigūnų ir teisės ekspertų laiko karo nusikaltimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius