Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas įsitikinęs: Kinija nepajėgs mokėti muitų ir sudarys prekybos susitarimą su JAV

Kinijos vyriausybei nėra paprasta mokėti muitus Vašingtonui ir todėl ji galiausiai sutiks sudaryti prekybos susitarimą su Jungtinėmis Valstijomis, pareiškė JAV prezidentas Donaldas Trumpas.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Anksčiau ar vėliau turėsime nuostabų susitarimą“, – pareiškė jis pirmadienį Japonijoje įvykusioje spaudos konferencijoje.

„Nemanau, jog Kinija pajėgs ir toliau mokėti muitus“, – pridūrė JAV prezidentas, kad paaiškintų, kodėl yra toks tikras, kad derybos su Pekinu dėl prekybos bus sėkmingos.

JAV ir Kinijos prekybos santykiai pastarosiomis savaitėmis vėl pašlijo.

Jungtinės Valstijos gegužės 10-ąją daugiau kaip dukart – nuo 10 iki 25 proc. – padidino 200 mlrd. JAV dolerių vertės kiniškoms prekėms taikomus importo muitus ir JAV prekybos atstovas Robertas Lighthizeris pareiškė, jog Vašingtonas ketina padidinti muitus „iš esmės visam likusiam importui iš Kinijos“, t. y. maždaug 300 mlrd. JAV dolerių vertės prekėms.

Kinija savo ruožtu nusprendė nuo birželio 1-osios padidinti 60 mlrd. JAV dolerių vertės amerikietiškoms prekėms taikomus importo muitus.

D.Trumpas taip pat paskelbė nacionalinę nepaprastąją padėtį ir liepė įtraukti į „juodąjį“ sąrašą bendroves, kurios, kaip manoma, „kelia nepriimtiną riziką Jungtinių Valstijų nacionaliniam saugumui“.

JAV prekybos departamentas netrukus po to nusprendė įtraukti „Huawei“ į sąrašą bendrovių, kurioms tiekti prekės ir teikti paslaugas iš Jungtinių Valstijų leidžiama tik turint specialiąsias licencijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius