Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas nuo birželio 5-osios panaikins Indijai taikytas prekybos lengvatas

JAV prezidentas Donaldas Trumpas nusprendė panaikinti Indijos lengvatas prekybos santykiuose su Jungtinėmis Valstijomis, kurios šaliai buvo suteiktos pagal Bendrąją lengvatinių muitų tarifų sistemą (BLS).
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Taigi Indija neteks galimybės be muitų eksportuoti į JAV maždaug 2 tūkst. pavadinimų prekes.

„Padariau išvadą, jog Indija Jungtinėms Valstijoms nepateikė įtikinamų įrodymų, jog užtikrins lygiavertę ir tinkamą prieigą prie savo rinkų“, – pareiškė D.Trumpas.

„Todėl yra tikslinga nuo 2019 metų birželio 5 dienos panaikinti Indijos, kaip besivystančios šalies, kuriai taikomos lengvatos pagal BLS, statusą“, – pažymima Baltųjų rūmų paskelbtame pranešime.

JAV BLS programa buvo sukurta prieš daugiau kaip 40 metų – 1976-aisiais – siekiant skatinti besivystančių rinkų ekonomikos augimą. Pagal ją besivystančios šalys tam tikras prekes į Jungtines Valstijas gali eksportuoti be muitų.

Indijos vyriausybė šį D.Trumpo sprendimą pavadino „liūdinančiu“, tačiau pareiškė, jog ketina ir toliau palaikyti glaudžius ekonominius santykius su Vašingtonu.

Indija neteks galimybės be muitų eksportuoti į JAV maždaug 2 tūkst. pavadinimų prekes.

Apie ketinimus panaikinti šį Indijos statusą BLS sistemoje Jungtinės Valstijos buvo pareiškusios dar kovo mėnesį, tačiau sprendimas buvo atidėtas iki parlamento rinkimų Indijoje pabaigos, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.

Leidinio šaltinis Indijos prekybos ministerijoje davė suprasti, jog toks Vašingtono žingsnis nėra svarbus, nes BLS sistemos Indijos eksportuotojams duodama nauda yra „minimali“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius