Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektroninių sąskaitų faktūrų mainų įrankio kūrimui – 0,6 mln. eurų paramos

Elektroninių sąskaitų faktūrų mainų įrankio kūrimui, kuriuo Lietuvos verslas galėtų nemokamai naudotis penkerius metus, Ekonomikos ir inovacijų ministerija skirs 628 tūkst. eurų paramos.
Pinigai
Pinigai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Finansai Parama

Įmonių apskaitos sistemose diegiamas sprendimas leis verslui siųsti, gauti ir apdoroti elektronines sąskaitas faktūras pagal europinį standartą, pranešė ministerija.

„Priemonė bus ne tik nemokama ir patogiai prieinama bei įsidiegiama į įmonių apskaitos sistemas, bet ir padės įgyvendinti sklandų ir harmoningą įmonių keitimąsi europinį standartą atitinkančiomis elektroninėmis sąskaitomis faktūromis“, – pranešime sakė ministrė Aušrinė Armonaitė.

Bus finansuojama iki 100 proc. visų projekto išlaidų. Įrankiai turėtų būti sukurti iki kitų metų rugsėjo, jų autoriai turės užtikrinti šio technologinio sprendimo priežiūros darbus dvejus metus. Verslui jie bus nemokamai prieinami bent penkerius metus metus.

Projektų planus iki gruodžio 9 dienos priima Centrinė projektų valdymo agentūra.

Lėšos skiriamos iš ekonomikai stiprinti numatytų 1 mlrd. eurų, o priemones ministerija planuoja pradėti taikyti iki 2023 metų pabaigos. Iš jų 320 mln. eurų numatyta valstybės ir verslo skaitmeninimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius