Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Muskas nesustoja: prieš pat Kalėdas atleido daugiau „Twitter“ darbuotojų

Verslininkas, milijardierius Elonas Muskas likus kelioms dienoms iki Kalėdų nusprendė atleisti dar daugiau socialinės platformos „Twitter“ darbuotojų. Darbo neteko viešosios politikos, komunikacijos ir pramogų skyriuose dirbę žmonės.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / Scanpix nuotr.

Kaip rašo CNN, „Twitter“ viešosios politikos komanda sumažėjo perpus – iki 15 darbuotojų. Apie tai CNN pranešė įmonės darbuotojas, informuotas apie atleidimus.

Viešosios politikos komanda dirba su išorės patarėjais, „Twitter“ pasitikėjimo ir saugumo taryba. Ji taip pat užtikrina pažeidžiamų vartotojų, pavyzdžiui, aktyvistų, apsaugą, dalyvauja skaidrumą užtikrinančioje veikloje, bendradarbiauja su vyriausybinėmis agentūromis ir padeda užtikrinti taisyklių laikymąsi.

„Scanpix“ nuotr./Bendrovė "Twitter"
„Scanpix“ nuotr./Bendrovė "Twitter"

Prieš E.Muskui perimant „Twitter“ viešosios politikos komandoje dirbo daugiau nei 60 žmonių, sakė buvęs darbuotojas.

Praėjusį mėnesį E.Muskas atleido apie pusę „Twitter“ darbuotojų, o kitus privertė išeiti pačius, kai ultimatyviai pareiškė nusiteikti „dirbti sunkiai arba išeiti iš darbo.“

Įmonė patiria sunkumų

Pasak buvusio darbuotojo, E.Musko komanda, siekdama sumažinti sunkumų turinčios bendrovės, kurią milijardierius įsigijo už 44 mlrd. dolerių (41 mlrd. eurų), išlaidas, atleido šimtus „Twitter“ darbuotojų, įskaitant geriausius inžinierius ir teisininkus.

Daugiau nei 100 buvusių „Twitter“ darbuotojų dėl atleidimų pateikė teisinius ieškinius arba dalyvauja siūlomuose grupiniuose ieškiniuose.

Nerimaujama, kad naujausi atleidimai gali dar labiau paveikti „Twitter“ galimybes apsaugoti vartotojus ir užtikrinti taisyklių laikymąsi.

Praėjusį mėnesį už vidaus rinką atsakingas Europos Komisijos narys Thierry Bretonas per susitikimą įspėjo E.Muską, kad socialinės žiniasklaidos platforma turi imtis svarbių veiksmų, kad atitiktų ES turinio moderavimo įstatymus, ir kad Europos pareigūnai atidžiai stebės, ar platforma jų laikosi.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Thierry Bretonas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Thierry Bretonas

E.Muskas sutiko leisti ES pareigūnams kitų metų pradžioje atlikti „Twitter“ „testavimą nepalankiausiomis sąlygomis“, kad ji atitiktų Skaitmeninių paslaugų įstatymą.

Be to, „Twitter“ susidūrė ir su savo reklamos pirkėjų, užtikrinančių didelę dalį bendrovės pajamų, pasitraukimu. Gruodžio 17 d. 72 iš 100 didžiausių „Twitter“ reklamos pirkėjų sustabdė reklamos kampanijas platformoje, rodo skaitmeninės rinkodaros informacijos bendrovės „Pathmatics“ apžvalga, kurią ji pateikė CNN.

Tiesa, E.Muskas gali svarstyti galimybę pasitraukti iš „Twitter“ vadovo pareigų. Antradienį milijardierius pareiškė, kad vos radęs sau pamainą atsistatydins iš šių pareigų, taip turbūt atsakydamas į savo inicijuotos apklausos, kai vartotojai nubalsavo už jo pasitraukimą, rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius