Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

S.Skvernelis: Lietuva pirmauja kibernetinio saugumo srityje

Kibernetinis saugumas yra svarbiausias prioritetas Lietuvai, o Lietuva pripažįstama pasauline šios srities lydere, užimančia pirmą vietą pagal Nacionalinio kibernetinio saugumo indeksą, antradienį Izraelyje vykstančio „Cybertech forumo 2019“ metu pažymėjo premjeras Saulius Skvernelis.
Saulius Skvernelis Izraelyje
Saulius Skvernelis Izraelyje / LRV.lt nuotr.

Jis teigė, kad prieš penkerius metus kibernetinio saugumo klausimai valstybių ir vyriausybių vadovams kėlė tik nuosaikų susidomėjimą. Tačiau laikas esą parodė, kad kibernetinės priemonės kartu su dezinformacijos atakomis tampa iššūkiu nacionaliniam saugumui.

„Kibernetinis saugumas yra svarbiausias prioritetas Lietuvai. Mes paskyrėme Krašto apsaugos ministeriją vienintele institucija, atsakinga už politikos šioje srityje formavimą. Be to, Nacionalinis kibernetinio saugumo centras po pertvarkos tapo visų kibernetinių incidentų valdymo jėgaine. Vien pernai buvo užregistruota 55 tūkst. kibernetinių atakų. Šiandien Lietuva pripažįstama pasauline šios srities lydere, užimančia pirmą vietą pagal Nacionalinio kibernetinio saugumo indeksą“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas S.Skvernelis.

Anot jo, kibernetinis saugumas yra tarpregioninio pobūdžio.

„Lietuva, bendradarbiaudama su Jungtinėmis Valstijomis, įkūrė Kaune regioninį Kibernetinio saugumo centrą. Drauge su ES valstybėmis narėmis kuriami bendri pajėgumai kibernetinėms atakoms atremti“, – rašoma pranešime, kurį žiniasklaidai išplatino Vyriausybės spaudos tarnyba.

Lietuva ir Izraelis prieš porą metų pradėjo įgyvendinti dvišalę kibernetinio saugumo programą. Pirmadienį Tel Avive buvo pasirašytas Lietuvos ir Izraelio kibernetinio saugumo incidentų tyrimo padalinių (CERT) ketinimų protokolas.

Premjero S.Skvernelio manymu, Europos Sąjunga turi dėti daugiau pastangų, norėdama sustiprinti ryšius su Izraeliu.

„Lietuva vertina Izraelį kaip svarbų sąjungininką ir vieną lyderių kibernetinio ir IT saugumo srityje, tad dės visas pastangas, kad dabartinis tarpusavio bendradarbiavimas ir toliau stiprėtų“, – nurodo Vyriausybė.

Izraelyje viešintis S.Skvernelis antradienį taip pat susitiks su šios šalies premjeru Benjaminu Netanyahu ir prezidentu Reuvenu Rivlinu, aplankys Izraelio Holokausto atminimo centrą „Yad Vashem“.

Dvi dienas Izraelyje viešintis premjeras aplenks palestiniečių teritorijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius