Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Interjero dizaineriai pasidalijo 10 blogiausių šiais metais pastebėtų tendencijų

Leidinys „Insider“ paprašė interjero dizainerių pasidalyti blogiausiomis tendencijomis, kurias jie pastebėjo 2022 m. Jie pateikė dešimt tokių tendencijų.
Miegamasis
Miegamasis / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Interjeras Dizainas

1. Užuolaidos spalvotais dryžiais gali atrodyti nevykusiai

Christopheris Charlesas, pagrindinis „ChristoperCharles Interiors“ dizaineris, „Insider“ sakė, kad „Instagram“ verta spalvotų blokinių užuolaidų tendencija nėra toks puikus pasirinkimas, kaip gali pasirodyti.

pinterest.com nuotr./Interjeras
pinterest.com nuotr./Interjeras

„Atrodo, kad šios vienodo ar įvairaus pločio spalvų juostos tiesiog užplūdo mano Instagramo paskyrą“, – sakė Ch.Charlesas.

Jam ši tendencija viena blogiausių 2022 m.

2. Bouclé buvo perdėtas ir per daug sureikšmintas

Ch.Charlesas sakė, kad bouclé – sunkus audinys, pagamintas iš kilpinių siūlų, šiemet buvo per daug naudojamas. Jis buvo ypač populiarus ant pagalvių ir sofų.

„Šiuo audiniu be saiko buvo apmušami visi įmanomi baldai“, – sakė jis leidiniui „Insider“.

3. Kambariai, išpuošti glamūru, blizgučiais ir spindesiu, yra nepraktiški

Glamūrinis interjero dizaino stilius sukuria prabangių audinių ir blizgių aksesuarų įspūdį. Tačiau dizainerio teigimu, per didelis blizgesio ir blizgučių naudojimas yra nepraktiškas ir gali greitai sugadinti erdvę.

„Viskas, kas yra glamūriško, yra tendencija erdvę puošti dekoratyviniais daiktais, kurie yra puošnūs, blizgantys, spindintys, atspindintys šviesą ir prikimšti blizgučių“, – sakė jis. „Šie dekoratyviniai daiktai buvo demonstruojami nesuskaičiuojamoje daugybėje erdvių – nuo meno kūrinių iki vazų. Visi šie daiktai atrodo kaip masinės gamybos gaminiai, neturintys jokio charakterio ar istorijos.“

Dizainerio teigimu, erdvės prisotinimas blizgučiais, spindesiu, sidabru ir auksu, nesuteikia jokio individualaus charakterio ar kokybės kūrybai.

4. Pigūs, greitai pagaminti baldai retai būna gera idėja

Mike'as Semegenas, interjero dizaineris ir „Hello Home Studios“ savininkas, „Insider“ sakė, kad baldai suteikia momentinį pasitenkinimą, tačiau prasta kokybė gali lemti, kad daiktai nebus ilgaamžiai.

123RF.com nuotr./Augintiniai
123RF.com nuotr./Augintiniai

„Pernelyg dažnai namų savininkai jaučia spaudimą ieškoti greito sprendimo ar greito pirkimo“, – sakė M.Semegenas. „Dėl to jie linkę ieškoti geriausių pasiūlymų ir to, kas jau yra sandėlyje ir prieinama. Tokie baldai galiausiai būna pigūs, masinės gamybos, prastos kokybės gaminiai.“

Prastos kokybės baldus gali tekti pakeisti per kelerius metus, todėl gali būti, kad bus tiesiog išvaistyti sunkiai uždirbti pinigai.

5. Visiškai balti kambariai nėra tokie gražūs, kaip atrodo

Visiškai balti interjerai yra populiarūs dėl savo švarios ir minimalistinės išvaizdos socialinėje žiniasklaidoje, tačiau M.Semegenas sakė, kad ši tendencija susijusi su daugybe kitų problemų.

„Taip, balti kambariai atrodo moderniai ir švariai“, – sakė jis. „Tačiau po daugelio metų ši išvaizda atrodys nekaip, jei nebus jokios spalvos, suteikiančios erdvei dimensijos, arba medžio, suteikiančio erdvei šilumos“, – perspėjo jis.

M.Semegeno teigimu, visiškai baltą spalvą gali būti sunku išlaikyti švarią, ji gali būti sterili ir klinikinė, o ne šilta ir kviečianti, be to, ji primena, kad „nieko per daug niekada nebūna gerai“.

6. Išlenktų baldų tendencija

Interjero dizainerė Kathie Chrisicos iš „Chrisicos Interiors“ sakė leidiniui „Insider“, kad, kalbant apie išlenktus baldus, retai kada nepadauginama, todėl svarbu, kad jūsų erdvėje nebūtų per daug vingių.

„Kreivalinijiniai baldai buvo įgyvendinami su išlenktais paviršiais, sukuriant tekančias schemas, kaip pagrindinį elementą“, – sakė K.Chrisicos Insider. „Neperkraukite lenktų formų. Kaip ir visoms tendencijoms, šiek tiek daug ką reiškia, pagalvokite apie sofą tiesiais atlošais su apvaliu kokteiliniu staliuku“, – patarė ji.

7. Ruda spalva nėra tokia praktiška, kaip gali atrodyti

Pasak K.Chrisicos, ruda spalva šiais laikais yra visur, tačiau ji nėra pati geriausia ir lengviausia.

„Deja, ruda spalva buvo visur“, – sakė ji. „Su šia spalva ar atspalviu sunku dirbti, ypač jei turite mažesnio dydžio interjerą. Manau, kad sienos turėjo išvengti šios viską apimančios spalvų tendencijos, kartu su pernelyg dideliu rudos ar tamsiai rudos spalvos apmušalų naudojimu, kurie sugeria šviesą ir patalpa atrodo tamsesnė“, – tendencija nesižavi ji.

8. Per daug gamtos patalpose

Pastaraisiais metais interjero dizaino erdvėje vyrauja biofilija. Nors gamtos įnešimas į patalpas gali būti geras pasirinkimas, K.Chrisicos rekomenduoja vadovautis pusiausvyra, kad nesukurti džiunglių įspūdžio.

„Gamta yra visur aplink mus, todėl prieš gamtos įnešimo į namus tendenciją elkitės santūriai“, – „Insider“ sakė K.Chrisicos.

Ji rekomenduoja vengti per daug augalų ir natūralių medžiagų, tokių kaip džiuto kilimėliai, gamtos atspalvių apmušalai ir minkšti daiktai (žalios ir rudos spalvos), kad išvengtumėte perdėto džiunglių įvaizdžio.

9. „Viskas pilka“ gali atrodyti sterilu ir nejauku

Pilka spalva yra dažnas dizaino pasirinkimas tiems, kurie nori išlikti minimalūs ir neutralūs, tačiau Floor360 interjero dizainerė Courtney Wollersheim sakė, kad ši tendencija gali būti klaidinga, jei nepapildysite jos kitais tonais.

„Šilti, sodrūs medžio, audinių ir plytelių tonai grįžta ne veltui“, – sakė C.Wollersheim. Pasak jos, pernelyg šaltos, sterilios pilkos grindys, pilkos sienos ir pilki baldai sukuria nejaukumą.

C.Wollersheim rekomendavo pilkus atspalvius derinti su natūraliais, šiltais tonais.

10. Balto metalo prietaisai sukuria nesuderinamumo pojūtį

Interjero dizaineris Eddie Rideris iš „Eddie Rider Designs“ sakė, kad balto metalo prietaisai skirti tiems, kurie ieško klasikinės išvaizdos, nors dizaino požiūriu jie nebūtinai yra geriausias pasirinkimas.

„Balto metalo prietaisai virtuvėje greitai taps madingi“, – „Insider“ sakė E.Rideris. Vis dėlto, anot jo, baltos spalvos dažnai nesiderina su spintelių spalvomis ir visumą padaro nesuderinama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius