Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Luminor“ šeimininkas apsipirkinėja ir kitur: už 500 mln. JAV dolerių įsigijo kompleksą Niujorke

Banką „Luminor“ perkanti amerikiečių privataus kapitalo fondų valdymo bendrovė „The Blackstone Group“ už 500 mln. JAV dolerių taip pat perka ir daugiabučių kompleksą Kvinse, Niujorke. Kompanija projektą „Parker Towers“ įsigis iš „Jack Parker Corporation“, naujienų agentūrą „Bloomberg“ cituoja „The Real Deal“.
„Parker Towers“ projektas
„Parker Towers“ projektas / Bendrovės nuotr.

Projektą perka „The Blackstone Group“ fondas „Blackstone Property Partners“, kuris valdo dar du didžiulius apartamentų kompleksus Manhatane. Teigiama, kad fondas į NT investuoja su tikslu pakelti jo vertę.

„Parker Towers“ pristatoma kaip projektas skirtas nuomininkams, kurie ieško alternatyvų išsinuomoti butą ne Manhatane ir Kvinso dalyse, kur nekilnojamojo turto kainos yra labai aukštos.

Projekte pastatyti trys 20 aukštų daugiabučiai. Iš viso projekte įrengta 1,3 tūkst. butų, kurių gyventojams suteikiamos durininkų, šunų vedžiojimo paslaugos, taip pat jame įrengtas sporto klubas.

„Parker Towers“ kompleksas yra apie 30 minučių nutolęs nuo Manhatano.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Blackstone“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Blackstone“

Ketvirtadienį „Luminor“ paskelbė, kad „The Blackstone Group“ ir jos vadovaujamas konsorciumas perka 60 proc. banko akcijų paketą ir valdys banką kartu su dabartiniais akcininkais „Nordea Bank“ ir DNB.

Sandorio vertė siekia 1 mlrd. eurų.

Po sandorio „Nordea“ ir DNB išlaikys atitinkamai po 20 proc. „Luminor“ akcijų ir toliau dalyvaus banko valdyme, suteikdami ilgalaikį finansavimą, ekspertinę pagalbą, taip pat turės savo atstovus „Luminor“ stebėtojų taryboje. „Blackstone“ taip pat pasiekė išankstinį susitarimą įsigyti likusį 20 proc. akcijų paketą iš „Nordea“ per artimiausius keletą metų.

„Blackstone“ yra viena iš didžiausių investicijų bendrovių pasaulyje. Įmonės valdomas turtas siekia 439 mlrd. JAV dolerių (378,9 mlrd. eurų), bendrovė investuoja į privačios nuosavybės, nekilnojamojo turto, viešosios skolos bei turto ir kitus globalius fondus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius