Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„12 kėdžių“ premjera: garsenybes subūrė lietuviškas juodasis humoras

Juodojo humoro mėgėjams ketvirtadienio vakaras – ypatingas. Sostinės kino teatre įvyko Algio Ramanausko režisuotos komedijos „12 Kėdžių“ premjera. Raudonu kilimu žengė filmo kūrėjai, jų artimieji, draugai, lietuviško kino gerbėjai.
„12 kėdžių“ premjeros svečiai
„12 kėdžių“ premjeros svečiai / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Juostą „12 kėdžių“ kūrė profesionalų būrys: režisavo penkių režisierių komanda, kuriai vadovavo Algis Ramanauskas, scenarijų kūrė A.Ramanauskas ir Justas Mamontovas, prodiusavo Stasys Baltakis.

Filme vaidina Natalija Janičkina, Justas Mamontovas, Ineta Stasiulytė, Mantas Stonkus, Mantas Katleris, Andrius Užkalnis, Solveiga Mykolaitytė, Indrė Stonkuvienė ir dar kelios dešimtys žinomų veidų.

Į filmo premjerą atvyko filmo kūrybinė grupė, aktoriai, taip pat kviestiniai svečiai: kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson su vyru Rogeriu Jonssonu, Petras Geniušas su žmona Kristina, Julija Janus, Karina Stungytė, Aušra Štukytė, Vytautas Šerėnas, Haroldas Mackevičius, Rūta Ščiogolevaitė su vyru Rolandu Damijonaičiu, Livija ir Marijus Gradauskai, Mindaugas Ancevičius, Justė Starinskaitė, Darius Užkuraitis ir Nijolė Statkutė, Aušra Haglund, Deividas Meškauskas, Timūras Augucevičius, Mindaugas Papinigis su drauge, Kristijonas Bartoševičius, Monika Šalčiūtė ir kiti.

Indrė Stonkuvienė į filmo premjerą atvyko pažiūrėti ne tik savo epizodinio vaidmens, bet ir įvertinti sutuoktinio M.Stonkaus kūrybą, jis filme suvaidino pagrindinį vaidmenį. Maža to, Mantui teko filmuotis sekso scenoje. Ką apie tai galvoja jo žmona?

„Mantas šiuo keliu ėjo ne vienus metus, kad gautų pagrindinį vaidmenį filme. Tokiame amplua, koks jis yra šiame filme, niekas jo nėra matęs. Kaip aktoriui, karjeros prasme tai yra labai gerai. O dėl visų pikantiškų scenų – manau, kad tai yra normalu. Juk gyvenu ne su statybininku ar elektriku, o aktoriumi. Gyvenimas viešumoje ir pasirodymas scenoje su kitais partneriais aktoriams visą laiką pripaišomas, tad mes jau tą skūrą užsiauginome ir tiesiog dirbame tokį darbą“, – 15min pasakojo I.Stonkuvienė.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„12 Kėdžių“ premjeros svečiai
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Indrė Stonkuvienė ir Mantas Stonkus

TAIP PAT SKAITYKITE: Atvira Manto Stonkaus sekso scena filme „12 kėdžių“ jo žmonos nesupykdė

Prieš filmo premjerą vykusioje spaudos konferencijoje „12 kėdžių“ prodiuseris Stasys Baltakis 15min pasakojo, kad filmas sukurtas būtent tokiu metu, kai Lietuvai jo ypač reikia, esą mūsų šalis yra pasimetusi tarp kelių kartų žmonių.

Filme tos kartos ir susitinka. Pagal Jevgenijaus Petrovo kūrinį sukurtas filmas „12 kėdžių“ pasakoja, kaip buvęs stribas Kysa (vaidina Julius Žalakevičius) sužino, kad komunistė uošvė paslėpė savo turtą vienoje iš dvylikos kėdžių. Tučtuojau leidęsis į paieškas, Kysa susiduria su jaunu, įžūliu Benderiu (vaidina Mantas Stonkus) ir išplepa jam savo paslaptį. Du labai skirtingi žmonės suvienija jėgas lobio paieškoms, kurios veda beprotiškų nuotykių zigzagais – nuo pajūrio iki Vilniaus ir atgal....

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Stasys Baltakis ir Algis Ramanauskas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Stasys Baltakis ir Algis Ramanauskas

„Aš esu matęs keliolika filmų savo gyvenime ir manau, kad šis filmas bus kultinis, nes tokio filmo reikia tokioje Lietuvoje, kokia ji dabar yra. Filmas yra ir edukacinis, ir patriotinis. Kuo daugiau aš į jį žiūriu, tuo daugiau pamatau įvairiausių dalykų“, – 15min pasakojo S.Baltakis.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„12 Kėdžių“ premjeros svečiai
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„12 Kėdžių“ premjeros svečiai

Šiame filme A.Ramanauskas debiutavo kaip kino režisierius. LMTA docentui S.Baltakiui jis paliko ypač didelį įspūdį ir jis Algiui negailėjo pagyrų: „Mes dirbome 30 savaičių kartu. Man, kaip prodiuseriui, su A.Ramanausku buvo labai lengva dirbti. Jis žino, ko nori ir turi didelę vidinę kultūrą.“

Pats Algis Ramanauskas tiek gamybos procesu, tiek rezultatu taip pat liko ypač patenkintas. Jis teigė, kad turėjo siekį padaryti gerą, žiūrimą komercinį filmą ir tą siekį įvykdė.

„Kažką ypatingo pasakyti apie šį filmą paradoksaliai nėra. Norėjome padaryti tokį filmą, kurį būtų malonu žiūrėti. Jis turėtų būti ypač įdomus tiems, kurie žino „12 kėdžių“ istoriją. Žmonės mano, kad tai yra perdirbinys iš dviejų rusiškų filmų. Galiu pasakyti, kad taip nėra. Filmas buvo režisuotas ne pagal filmus, o pagal literatūrinį Jevgenijaus Petrovo kūrinį „12 kėdžių“.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Algis Ramanauskas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Algis Ramanauskas

Filmas paremtas knygos motyvais, bet yra ir mūsų interpretacijos. Taip pat, mes atitaisėme tą skriaudą, kuri buvo padaryta kūriniui, nes jis buvo išverstas tiesiog siaubingai! Mes ją išvertėme teisingai, o kalbininkai tegul kabinėjasi kiek tik nori. Dabar autoriai danguje šypsosi dėl dviejų dalykų – padarėme gerą filmo pabaigą ir išvertėme jį taip, kaip turi būti“, – pasakojo A.Ramanauskas.

A.Ramanauskas gyrė visą kūrybinę komandą, o ypatingai – prodiuserį S.Baltakį ir pagrindinį filmo aktorių M.Stonkų.

„Dirbant su šiuo filmu, nepaprastai pasisekė su prodiuseriu ir jo komanda. M.Stonkus – tai aktorius, kuris nebijo sakyti, kad jam nepatinka kažkoks dublis, tad liepdavo padaryti dar vieną. Taip ir turi būti. Bet kol kas Lietuvoje yra normalu nemokėti teksto ir neįsijausti į savo vaidmenį...“, – sakė A.Ramanauskas.

15min A.Ramanauskas neslėpė, kad kino režisūros pasaulyje jam buvo debiutas. Ar pasitaikė išbandymų ir netikėtumų?

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Mantas Stonkus
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Mantas Stonkus

„Aš nemaniau, kad reikės taip anksti keltis, nes popiet turėdavome paleisti M.Stonkų. Labai dažnai keldavomės net pusė 4 ryto, tas buvo netikėta, bet man buvo lengva tai daryti, nes esu pelėda – net nėjau miegoti iš vakaro“, – juokėsi jis.

Aktoriui Mantui Stonkui šiame filme taip pat teko išbandymų. Kino filmuose dažniausiai mažesnius vaidmenis atliekantis aktorius tapo pagrindiniu „12 kėdžių“ personažu Benderiu.

„Net neturėjau aš vaidinti Benderio, bet atėjau dėl kito vaidmens. Algis man davė tekstą ir pasakė: „Tu būsi Benderis“. Po ilgų derinimų, priėjom išvadą, kad galime ir galbūt kas nors pavyks“, – pasakojo M.Stonkus ir pridūrė, kad jeigu jau A.Ramanauskas sakė, kad viską įgyvendino taip, kaip jis norėjo, vadinasi padarė viską, ką galėjo. O ar pavyko – spręs žiūrovas.

Komedija „12 kėdžių“ Lietuvos ir Didžiosios Britanijos kino teatruose pasirodys gruodžio 23 dieną. Lietuvoje filmas turės N-16 amžiaus cenzą, D.Britanijoje „12 kėdžių“ galima žiūrėti nuo 15 metų.

VIDEO: 12 Kėdžių treileris. 2016

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius