Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Rimiškio pirmagimė Lėja priėmė Pirmąją Komuniją: jaudinosi ir tėtis, ir dukra

Praėjęs šeštadienis dainininko Andriaus Rimiškio (34) šeimai buvo ypatinga diena – jo ir žmonos Vaidos 10-metė dukra Lėja priėmė Pirmąją Komuniją. Žinomas vyras pasakoja, kad mergaitė pusę metų stropiai mokėsi, o lemtingąją dieną su jauduliu pasitiko naują gyvenimo etapą.
Andriaus Rimiškio dukra Lėja, žmona Vaida ir mažoji Andrėja
Andriaus Rimiškio dukra Lėja, žmona Vaida ir mažoji Andrėja / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

Vasara – pats gražiausias metų laikas įvairioms šventėms. Tai gali paliudyti ir dainininkas Andrius Rimiškis, kuris šeštadienį kartu su šeima skuodė į Šv. Kazimiero bažnyčią Klaipėdoje. O šįkart čia jie apsilankė ne tiesiog pasimelsti ir uždegti žvakės, o dėl ceremonijos.

Pasirodo, vyriausia Andriaus dukra pusę metų ruošėsi svarbiam tikslui – Pirmajai Komunijai. Ir nors pasiruošimas nebuvo iš lengvųjų, tačiau stropi mergaitė įrodė, kad jai nėra nieko neįveikiamo.

„Tai dukrytei buvo didžiausias darbas. Visas pasiruošimas vyko mokykloje su mokytoja, kuri juos vedė į bažnyčią, jie joje vis būdavo“, – pastarųjų mėnesių mokymąsi prisimena A.Rimiškis.

Be to, mergaitė išmokta informacija dalijosi ne tik su mokytoja, bet ir su tėveliais. Atėjusi namo visada išdidžiai jiems pakartodavo, ką naujo išmoko.

„Naujomis žiniomis, patirtimi ji dalijosi ir su mumis. Mes turėjome išklausyti tiek maldų, tiek kitų dalykų. Tada pasirašėme, kad vaikas mokosi ir išmoksta. Buvome už tai atsakingi“, – sako jis.

Asmeninio albumo nuotr./Andriaus Rimiškio dukros Lėjos Pirmoji Komunija
Asmeninio albumo nuotr./Andriaus Rimiškio dukros Lėjos Pirmoji Komunija

Andrius prisipažįsta, kad prieš pat ceremoniją šeima šiek tiek jaudinosi. Dukra dėl to, kad viskas gerai pavyktų, o tėtis – dėl bėgančio laiko.

Lėjos Pirmosios Komunijos akimirkos – galerijoje:

„Toks vidinis jaudulys, kad žmogus turi eiti į priekį, pasitikėti savimi. Ceremonija bažnyčioje sukėlė didžiulį rūpestį. Ir dukrytė labai jaudinosi, nes pirmą kartą reikėjo išpažintį sakyti. Tai buvo augimo, savarankiškumo etapas“, – emocijas apibūdina A.Rimiškis.

Prieš pat ceremoniją Rimiškių šeima dukrai uždėjo tradicinį medalikėlį ir netrukus simboliškai pasveikino.

Mergaitę pasveikinti atvyko ir Andriaus tėvai bei sesuo. O po ceremonijos visi kartu nuvyko pasivaikščioti prie jūros.

Asmeninio albumo nuotr./A.Rimiškio dukra Lėja su seneliais Rita ir Vidu
Asmeninio albumo nuotr./A.Rimiškio dukra Lėja su seneliais Rita ir Vidu

„Paskui grįžome vakarieniauti. Vakarą praleidome besikalbėdami, viską aptarinėdami. Didelių dovanų neturėjome, tiesiog gražiai praleidome laiką“, – kalbėjo Andrius.

A.Rimiškis sako, kad jo šeima visada buvo tikinti. Atlikėjas jaučia, kad jį ir jo šeimą turi supti ramybė. Ir nors bažnyčioje nesilanko kiekvieną sekmadienį, bet jei gali, nepraleidžia progos užeiti į vidų.

„Pabūname, įkvepiame jėgų, naujų minčių. Bet nėra taip, kad kiekvieną savaitgalį keliautume. Bažnyčia mūsų požiūriu yra šventa vieta, kurią kartais reikia aplankyti, todėl tuo ir pasinaudojame“, – 15min sakė Andrius.

TAIP PAT SKAITYKITE: I.Adams ir A.Pauliukevičius Namibijoje pakrikštijo dukrą: vieša ceremonija ir atsisakytos tradicijos

TAIP PAT SKAITYKITE: K.Meschino ir OG Version dukra Vilniuje turės savo sakurą: šeima ją pasodino gražios sukakties proga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius