Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Buvusi D.Grybauskaitės asmens sargybinė: „Čia ne kiekvienas vyras praeidavo pasirengimus“

38-erių Simona Broks ne vienerius metus saugojo aukščiausius šalies pareigūnus, tarp jų ir prezidentę Dalią Grybauskaitę. Neįtikėtinai greitą ir sėkmingą karjerą Vadovybės apsaugos departamente padariusios Simonos gyvenimas kurį laiką priminė kino filmuose rodomų slaptųjų agentų kasdienybę, paženklintą grifu „slapta“. Vis dėlto S.Broks 15min laidoje „Edvardas Žičkus. Be ribų“ atskleidžia, kad realybė kitokia nei filmai, o atranką į asmens sargybinės poziciją ištveria ne kiekvienas vyras.

2008 metais Simona su dabar jau buvusiu vyru Lietuvoje atidarė kovos menų klubą, o vėliau – dar du. Tai lėmė, kad netrukus ją pastebėjo Vadovybės apsaugos departamento žmonės, saugantys pirmuosius Lietuvos asmenis, ir pakvietė S.Broks sudalyvauti konkurse į asmens sargybinės poziciją.

„Ten sunkiausia ištvermė – ne kiekvienas vyras praeidavo pasirengimus. Būdavo ilgas bėgimas, fizinio pasirengimo pratimų atlikimas. Reikia surinkti tam tikrą kiekį taškų ir man tai pavyko iš pirmo karto“, – pasakoja Simona.

Buvusi asmens sargybinė prisimena, jog didžiąją darbo laiko dalį užimdavo šaudymo ir fizinės pratybos, įvairūs mokymai. S.Broks neslepia, jog turėdavo daryti viską, kad tik apsaugotų saugomą asmenį nuo pavojaus, o veiksmai kartais primindavo vaizdus iš kino filmų.

„Galėjo būti užstojimas krūtine, bėgimas, šaudymas. Patys iš filmų gerai žinote, ką daro asmens sargybiniai. Tačiau realybė ne visada panaši – kartu yra labai daug nuobodaus budėjimo, stebėjimo, analizavimo, laukimo ir pasirengimo. Daugiau laiko užtrukdavo pasirengti įvykiui, kuris galbūt niekada neįvyks, bet visada turėdavome būti pasiruošę“, – laidoje „Edvardas Žičkus. Be ribų“ aiškina Simona.

Anot S.Broks, tai yra komandinis darbas, kuris jai ilgą laiką teikė didžiulį malonumą. Vis dėlto vieną dieną ji nusprendė pasitraukti.

„Ilgą laiką tikėjau, jog tai yra mano svajonių darbas. Tačiau atėjo diena, kai suvokiau, kad jeigu visą gyvenimą dirbsiu asmens sargybine, kokius kitus įgūdžius išvystysiu?“ – klausia Simona.

S.Broks net prasitaria, kad būdama moteris, tikėtina, jog niekada nebūtų tapusi aukščiausia vade. Jos teigimu, šiame darbe moterys turi tam tikrą lygį, iki kiek gali kilti karjeros laiptais, o vėliau durys užsidaro.

Būdama asmens sargybine, Simona ištekėjo ir išsiskyrė antrą kartą – tuometinis jos vyras taip pat dirbo slaptosiose tarnybose.

„Mes susitikome vienų mokymų metu ir turėjome gražų, romantišką etapą, savotišką Džeimso Bondo laiką, – šypsosi S.Broks. – Vis dėlto romantika šiek tiek skiriasi nuo tikro gyvenimo, nes jis yra kur kas daugiau nei romantiški pasimatymai.“

Šiandien Simona šiltus jausmus puoselėja naujam širdies draugui ir užsiima visai kitokiais menais – ji yra vizažo ir tapybos ant kūno meistrė. S.Broks tikina, kad savo dabartinės veiklos net negalėtų vadinti darbu, nes jai tai yra malonumas.

Visą pokalbį su Simona žiūrėkite įraše:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius