Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Žemaitės sūnui – 18-a: „Suvokiu, kad jau suaugęs, bet paleisti vis tiek sunku“

Televizijos laidų vedėjos Gerdos Žemaitės šeimai šis trečiadienis išties ypatingas. Moters sūnus Markas tapo pilnametis – vaikinui suėjo 18-a. Šia proga G.Žemaitė su 15min dalijasi gražiais prisiminimais, mintimis apie buvimą mamą bei meilę sūnui ir pasakoja, kaip jo atėjimas į pasaulį pakeitė jos gyvenimą.
Gerda Žemaitė su sūnumi Marku
Gerda Žemaitė su sūnumi Marku / Asmeninio albumo nuotr.

Gerda Žemaitė prisimena, kad sūnaus gimimas gyvenimą pakeitė kardinaliai.

„Visų pirma, pati buvau labai jauna, pagimdžiau jį būdama 22-ejų. Atrodė, kad pati dar esu vaikas, net bijojau jį ant rankų paimti, nepasitikėjau savimi, bet kartu su vyru susitvarkėme puikiai. Vaikas jautė, kad mama nelabai pasitiki savo jėgomis, tad ir jis buvo kažkiek neramus. Žinoma, laikui bėgant labai pasikeitė mano mąstymas, požiūris, daug kas“, – savo mintimis su 15min dalijosi ji.

Paklausus, koks yra pats pats įsimintiniausias įvykis su sūnumi, Gerda šiek tiek pagalvojo. Po akimirkos prisiminė, kad tas, kai sūnus labai norėjo lipti ant scenos ir muzikuoti, lankė dainavimą pas Laimą Lapkauskaitę, „Olialia“ chorą, važinėjo į įvairius koncertus ir filmavimus.

Asmeninio albumo nuotr./Gerda Žemaitė su sūnumi Marku
Asmeninio albumo nuotr./Gerda Žemaitė su sūnumi Marku

„Labai džiaugiausi jo noru būti ten, tas laikas atrodė toks stebuklingas. Gal jame mačiau savo neišsipildžiusią svajonę dainuoti. Vėliau viskas subliuško, nes jis nusprendė, kad muzika ne jam, nors muzikos mokėsi penkerius metus. Leidau jam rinktis, nes jis pats turi atrasti savo kelią ir tai, kas patinka man, nebūtinai turi patikti ir jam“, – šypsojosi laidų vedėja.

G.Žemaitė džiaugiasi, kad ir šiuo metu jos ir sūnaus santykiai yra labai geri.

„Jis yra atviras, draugiškai bendraujam, kartais net einame kartu į renginius. Man tik vienintelis dalykas yra sunkus – išleisti jį, pavyzdžiui, švęsti gimtadienio į sodyba su draugais. Nors ir pilnai pasitikiu juo, žinau, kad nieko neprisidirbs, bet vis tiek.

Turbūt visoms mamoms taip, visko prisigalvojame. Jis man net po tuo įrašu instagramo paskyroje parašė, kad kartais truputį per daug rūpinuosi, bet jis už tai dėkingas. Suvokiu, kad jis suaugęs žmogus, bet kartais vis tiek sunku paleisti“, – kalbėjo moteris.

G.Žemaitė spėja, kad santykiai su sūnumi galbūt geri dar ir dėl to, kad vaikinui buvo diegiamos svarbiausios vertybės. Nuo pat mažens Gerda jį mokė nebijoti rizikos, iššūkių, būti drąsiam.

„Manau, kad pavyko, nes jis yra tikrai drąsus vaikinas. Turbūt panašumai tarp mūsų yra tie, kuriuos perdaviau pati iš savo tėvų: būti nuoširdžiam, mylėti kitus“, – teigė G.Žemaitė.

Gimtadienį šeima žada atšvęsti jaukiai. Vakare visi susės ir žiūrės pusvalandžio trukmės filmuką, kurį sumontavo kartu su operatoriumi. Šia proga Gerda sūnui linki tiesiog būti savimi ir mylėti.

Asmeninio albumo nuotr./Gerda Žemaitė su sūnumi Marku
Asmeninio albumo nuotr./Gerda Žemaitė su sūnumi Marku

„Palinkėčiau jam būti geru žmogumi. Mylėti aplinkinius, atjausti. Būti savimi ir būti geraširdžiu. Manau, kad nuoširdumas apskritai labai puošia žmogų ir atveria jam daugiau kelių. Kai esi nuoširdus – kiti myli tave, ir tu myli kitus.

Žinoma, noriu palinkėti ir sėkmės, kad jis siektų savo tikslų, niekada nemestų kelio dėl takelio, kad ir kaip kartais būna ir kad nebijotų kartais suklupti, nes kiekvienas suklupimas atneša mums labai dideles pamokas ateičiai. Svarbu atsistoti ir žygiuoti toliau“, – sakė ji.

Baigęs mokyklą Gerdos sūnus Markas žada rinktis rimtesnius mokslus, tokius kaip teisė, kriminalistika, bet dar kol kas, kaip teigia jo mama, svarsto, nėra galutinai nusprendęs.

„Man sunku įsivaizduoti tokius mokslus, nes pačios darbas kardinaliai kitoks, bet pasirodo, esame skirtingi – jis visai nenori būti matomas, nenori viešumo, o rimtesnio darbo ir profesijos. Žinoma, mane tas džiugina“, – kalbėjo Gerda, pridėdama, kad įtakos jo sprendimui stengiasi nedaryti, tik padėti atrasti, ko jis pats nori.

Asmeninio albumo nuotr./Gerda Žemaitė su sūnumi Marku
Asmeninio albumo nuotr./Gerda Žemaitė su sūnumi Marku

Gerda pasakoja, kad ieškodami tinkamo sprendimo jie važiavo ir pas psichologę, kuri padeda susivokti, atlieka testus, kokia sritis vaikui tinka pagal charakterį.

„Daug kalbame apie profesijas, ką reiks daryti, kaip atrodys darbo diena. Kartais studijos būna labai įdomios, bet darbo rutina – visiškai ne, todėl svarbu viską išsiaiškinti“, – sakė ji.

Paklausus Gerdos, ar lengviau auginti mergaitę, ar berniuką, ji susimąstė, bet neilgai trukus atsakė, kad, matyt, berniuką.

„Manau, kad berniuką. Nors pati dukros neturiu, bet iš sesės patirties, auginančios dvi mergaites, žinau, kad mergaitės dažnai būna įnoringos, su jomis sunkiau susitarti. Aišku, mergaitės švelnesnės, gal mažiau užsispyrusios. Sunku palyginti“, – juokėsi laidų vedėja.

Asmeninio albumo nuotr./Gerda Žemaitė su vaikais
Asmeninio albumo nuotr./Gerda Žemaitė su vaikais

Gerda Žemaitė socialiniuose tinkluose sūnui Markui taip pat skyrė jautrius žodžius. Įrašu moteris sutiko pasidalyti ir su 15min skaitytojais.

„Lygiai prieš aštuoniolika metų už lango buvo giedras dangus ir skaisčiai švietė Saulė.

Tą dieną man atrodė, kad ne tik aš, bet ir visas pasaulis džiūgauja!
Nors iš tiesų, Didžioji diena buvo skirta tik mums! Tik man ir Tau, Markai.

Tai buvo mūsų pirmojo susitikimo diena, kurios aš neužmiršiu visą savo gyvenimą!

Mažutis, vos 3,180 kg sveriantis, juodaplaukis, mėlynakis berniukas, žvelgė į mane dar nesuprasdamas, į kokią nuostabią vietą jis pateko?
Jis tik žiūrėjo į dideles mėlynas ir laimingas mano akis, neįtardamas, kiek jose baimės ir nežinios! Kiek nepasitikėjimo savimi! Tąkart troškau vienintelio dalyko, kad būčiau pati geriausia mama! Juk užauginti žmogų ne toks jau lengvas darbas!

O šiandien aš žiūriu į Tave ir džiaugiuosi!! Nes matau savimi pasitikintį, savo tikslų siekiantį, nuoširdų jaunuolį! Ir mano širdis spurda iš laimės!

Gal ir nesu tobula mama! Bet tik todėl, kad tobulų žmonių tiesiog nebūna! Visuomet stengiaus ir stengsiuos būti tau ne tik mama, bet ir gera drauge!

Mano meilė tau – neišmatuojama! Ji kaip begalybė, neturinti nei pradžios nei pabaigos! Nes aš mylėjau Tave dar tada, kai Tavęs čia nebuvo ir mylėsiu kai manęs jau nebus!

Aš visada būsiu šalia!

Su gimtadieniu, mano Meile!

P.S.: Matyti galima tik širdimi. Tai, kas svarbiausia, nematoma akimis (Antuanas de Sent Egziuperi „Mažasis princas“)“, – rašė G.Žemaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius