Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į Palangos lenktynes D.Matijošaitis atvyko su 2 mėn. sūnumi: „Tėvystė veža labiau nei automobiliai“

Prieš daugiau nei du mėnesius tėvais tapę lenktynininkas, „Vičiūnų“ kompanijos prekės ženklų vadovas Dainius Matijošaitis (33) ir širdies draugė, odontologė Monika Pitkauskaitė (28) nepraleido šeštadienį vykstančios svarbiausios „Aurum 1006 km lenktynių“ dienos. Ir atvyko jiedu ne vieni – į pirmąsias savo lenktynes vežimėlyje atriedėjo ir jų pirmagimis.
Žinomi žmonės „Aurum 1006km“ lenktynėse
Žinomi žmonės „Aurum 1006km“ lenktynėse / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nors pagrindinę lenktynių dieną automobilių variklių gausmas dundėjo viso teritorijoje, į VIP svečių zoną atvykę Dainius ir Monika nė kiek nesijaudino – jų gegužės 15-ąją gimęs sūnus nė krustelėdamas miegojo.

„Jis dar mažas, tai variklio garsai jo neišgąsdins (juokiasi). Būnant tėvais tikrai nereikia užsidaryti namuose, tereikia daugiau pasiruošimo, planavimo. Prisiderinome prie vaiko miego režimo ir atvykome“, – kalbėdamas su 15min sakė Dainius.

Tiesa, šįkart Dainius Matijošaitis lenktynėse dalyvauja tik kaip žiūrovas. Jis dar rudenį nusprendė, kad šiemet lenktynes praleis. Viena iš priežasčių – sūnus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Žinomi žmonės „Aurum 1006km“ lenktynėse
Luko Balandžio / 15min nuotr./Žinomi žmonės „Aurum 1006km“ lenktynėse

„Mums tai pirmasis vaikas, nežinojome, kas laukia. Bet dabar supratau, kad niekas ir nebūtų trukdę, jis labai ramus. Visgi principo nedalyvauti lenktynėse laikysiuosi iki metų galo. Nors lenktynėse tokių dalykų sakyti nereikėtų, bet tėvystė veža labiau nei automobiliai“, – sako Dainius.

15min tėvai sutiko atskleisti ir sūnaus vardą. Abu pripažįsta, kad ilgiau nei savaitę mažylis gyveno be jo, bet vėliau nusprendė – bus Nojus.

„Labai myliu gyvūnus, o būtent Nojus pasirūpino, kad visi gyvūnai suliptų į laivą. Ir šiaip išsiaiškinome, kad šis vardas simbolizuoja ramybę – sūnui labai tiko“, – sako Monika.

O ar auga būsimas lenktynininkas? „Tikiuosi ne. Yra ir geresnių hobių“, – juokaudamas staigiai atkirto Dainius Matijošaitis. Ir netrukus pridūrė – sūnui tikrai nelieps rinktis jokio kelio, gi galbūt sūnus žengs mamos pėdomis ir bus odontologas.

Ir nors šeštadienį abu jau drąsiai kalbėjo apie tėvystės džiaugsmus, dar prieš kelis mėnesius viskas buvo kitaip. „Labiausiai bijojau paimti jį į rankas, sulaužyti, o dabar jau esame drąsesni ir ramesnis. Na bet ir sūnus jau dvigubai didesnis, nei gimė“, – juokiasi Dainius.

Baugios mintys apie motinystės sunkumus dingo ir Monikai: „Visai nesunku, motinystė tikrai nėra baisi, nors daug kas sakė, kad bus nelengva“.

Ir nors prieš tapimą tėvais kaip niekad jaudinosi, Dainius juokiasi, kad pavyzdiniai tėvai irgi nebuvo – literatūrą apie vaikus skaitė sūnui tik gimus.

„Dar kol klinikose buvome, daugiausia naktimis ir perskaičiau“, – juokiasi Dainius. „O aš kaip tik prieš gimdymą buvau konferencijoje, mano literatūra buvo apie dantis“, – juokdamasi paantrina Monika.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Žinomi žmonės „Aurum 1006km“ lenktynėse
Luko Balandžio / 15min nuotr./Žinomi žmonės „Aurum 1006km“ lenktynėse

Kadangi tvarkytis su tėvystės iššūkiais sekasi gerai, o trijulė spėjo tapti darnia komanda, Dainius ir Monika neslepia pagalvojantys ir apie šeimos pagausėjimą. Lenktynininkas sako nuo mažens žinojęs, kad bus trys vaikai.

„Du yra tik populiacijos palaikymas, tai minimum reikia trečio“, – sako Dainius. „Mano ateities vizijoje irgi trys vaikai, net gal ir keturi galėtų būti“, – juokiasi Monika.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Žinomi žmonės „Aurum 1006km“ lenktynėse
Luko Balandžio / 15min nuotr./Žinomi žmonės „Aurum 1006km“ lenktynėse

O ar senelis, Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis prisideda rūpesčių? „Ne, seneliai kol kas nelabai prisideda, bet sūnus to ir nereikalauja. Va, dabar sėdi su kolegomis (Dainius pamoja pirštu į VIP zonoje sėdintį V.Matijošaitį – red.), šnekučiuojasi. Būna, pažiūri, pamojuoja, bet sako, kad kai paaugs, tada su juo ir pabendrausiu“, – juokiasi Dainius.

„Aurum 1006 km lenktynės“ prasidėjo ketvirtadienį, kai Palangos Vytauto gatvėje vyko tradicinis atidarymas bei komandų pristatymas. Jį vainikavo antrus metus iš eilės Ingridos Kazlauskaitės ir Ironvyto himnas „1006“. Jau devynioliktąjį kartą vykusios lenktynės Palangoje tęsis iki pat šeštadienio vakaro.

Lenktynės kasmet pritraukia šimtatūkstantines žiūrovų minias, o lenktynių transliacijos per televiziją stebimos bemaž milijoninės žiūrovų auditorijos. Į greičio ir azarto fiestą susirenka dalyviai iš tokių valstybių kaip Didžioji Britanija, Olandija, Rusija, Belgija, Latvija, Estija, Lenkija ir kt.

TAIP PAT SKAITYKITE: Palangos „Žvaigždžių lenktynėse“ nugalėjo Dovydas iš „120“, bronzą iškovojo J.Leonavičiūtė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius