Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jogaila Morkūnas koronaviruso testą gavo iš draugo, rezultatas – neigiamas: „Visos ligos nuo nervų“

Renginių organizavimo įmonei vadovaujantis Jogaila Morkūnas pripažįsta, kad ne jo charakteriui tiek laiko būti namie, jis vargiai kelias dienas nusėdi vienoje vietoje. Tad ir progos išsitirti nuo koronaviruso žinomas vyras nepraleido.
Jogaila Morkūnas pasidarė koronaviruso testą
Jogaila Morkūnas pasidarė koronaviruso testą / Asmeninio albumo nuotr.

J.Morkūnas sako, kad, vadovaujantis sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos nurodymu, koronaviruso testo jam darytis tikrai nereikėjo, nes žinomas vyras laikėsi saviizoliacijos, nejautė jokių simptomų.

„Padariau nusižengimą ir nuvažiavau pas savo bičiulį, kuris turi nuosavus, privačioje erdvėje, teniso kortus. Sako: nori žaisti tenisą? Pažiūrim, ar sveikas. Bac ir viskas“, – užkulisius atskleidė Jogaila.

Testus pirko Nyderlanduose

Iš draugo koronaviruso testą gavęs J.Morkūnas sako, kad viskas truko vos kelias sekundes, tam, kad pavyktų gauti rezultatą, reikia paimti kraujo. Ir nors patį testą J.Morkūnas pasidaręs juokais, sako, kad dabar žinojimas, jog virusu neserga, vos atlaisvina rankas ir suteikia galimybę praplėsti draugų ratą.

Kaip testai pateko į J.Morkūno draugo rankas – nežinia. „Nuoširdžiai pasakysiu, kad šiuo klausimu tiesiog nesidomėjau. Rinkoje tų testų yra, kiek suprantu, jie yra brangūs, pagaminti Nyderlanduose“, – sako vyras.

Anot jo, šiais testais pasitikėti galima, o pajuokavus, ar nebus išbandęs nėštumo testo, juokėsi, kad ir šiuo atveju žinios yra guodžiančios.

„Testo principas išties panašus, tačiau čia reikės tavo kraujo. Vis dėlto viskas labai paprasta – viena juostelė reiškia, kad rezultatas yra neigiamas, dvi – jau persirgęs, o trys – kad viskas, sergi. Atsakymą gauni per 5 minutes“, – prisimena Jogaila.

Asmeninio albumo nuotr. /Jogaila Morkūnas pasidarė koronaviruso testą
Asmeninio albumo nuotr. /Jogaila Morkūnas pasidarė koronaviruso testą

Ir nors sveikatos ekspertai griežtai teigia, kad tokiais testais jokiu būdu pasitikėti nereikėtų, o jų įsigijimas bus tiesiog finansinis nuostolis, J.Morkūnas irgi pabrėžia, kad tai nereiškia, kad šiuo metu jis gyvens kažkaip kitaip.

„Jokių simptomų, ačiū Dievui, ir taip nejaučiu, laikausi nurodytų reikalavimų, stengiuosi laviruoti. Vienaip ar kitaip tai yra žaidimas, niekada negali žinoti, kas tavęs laukia už kampo“, – juokiasi Jogaila.

Jis pabrėžia, kad testo rezultatas išties džiugina, tad nors ir rankos nėra labai surištos, kol kas pas visus draugus į svečius nesiruošia skubėti. Vis dėlto labiausiai Jogaila ilgisi darbo.

„Man labai trūksta veiklos. Atrodo, kad vos tik susitvarkiau namus ir visas spintas, vėl lekiu tvarkytis iš naujo. Gyvenime neturėjau tiek laiko įvairiems serialams, atsirado galimybė skaityti knygas, eksperimentuoti virtuvėje. Neseniai vaikams iškepiau bananų duonelę, mano bičiuliai galvojo, kad išprotėjau. Sakiau, kad niekada gyvenime to nedarysiu, niekad ir nedariau, bet dabar atsirado proga“, – karantino užkulisiais dalijasi J.Morkūnas.

Tikisi, kad didelės krizės išvengti pavyks

Šeštąją karantino savaitę kalbintas J.Morkūnas sako, kad karantinuotis tikrai būtina, verta laikytis saugumo kiek įmanoma ir toliau. Vis dėlto jis pats įsitikinęs, kad didelė pasėta baimė žmonėms daro dar daugiau problemų.

„Mano supratimu, koronavirusas atėjo ir praeis. Turės pasekmių, tačiau vis bandau visiems aiškinti, kad nuo šito viruso pasveikti galime, ir net pakankamai greitai, bet ar pasveikti nuo galvos ligų pavyks greitai? Nemanau, tokie dalykai užtrunka. Vis dėlto visos ligos nuo nervų, todėl visiškai užsidaryti negali. Bent jau aš tai nušokčiau nuo proto, jei reikėtų užsidaryti tik namie, tada jau tikrai reikėtų vežti į Vasaros 5. Bet tikrai savęs aš jau tiek neizoliuosiu, kad niekur negalėčiau išeiti“, – juokiasi žinomas vyras.

Karantino metu Jogaila kas antrą dieną važiuodavo pas mamą, per atstumą palikdavo jai reikalingus produktus. O kadangi vis dar oficiali žmona, TV laidų vedėja Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė prieš pat karantiną grįžo iš kelių mėnesių atostogų Balyje, po saviizoliacijos periodo ji su dviem vaikais karantinavosi sodyboje Zarasų rajone.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jogaila Morkūnas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jogaila Morkūnas

Renginių organizavimo įmonę turintis vyras sako, kad darbai sustoję jau šešias savaites, daug klausimų kyla ir galvojant, kas bus ateityje.

„Logiška, kad mes esame organizacija, kuri teikia paslaugas, kurių šiuo metu mažiausiai reikia. Dirbame iš namų, kuriame idėjas, turime naujų produktų“, – sako Jogaila.

Įmonė „Pirmoji kava“ šiemet turėjo minėti ir savo dvidešimtmetį, jį surengti J.Morkūnas tikrai dar planuoja, o du dešimtmečiai šiame versle išmokė, kad viskas dažniausiai yra išsprendžiama.

„Mūsų darbe buvo visko – matėme ir ne vieną krizę, buvo etapų, kai pinigų tai yra, tai nėra. Dabar esame užsiauginę šiek tiek lašinukų, kad galėtume ištverti šitą reikalą. Nė vienas darbuotojas nebuvo atleistas, atlyginimai nesumažinti, jokios prakeiktos koronos visko, ką aš per tiek nuveikiau, tikrai man nesugadins“, – teigė J.Morkūnas, pabrėžęs, kad šiuo atžvilgiu situaciją vertinantis pakankamai palankiai, tiki, jog ir iš finansinės krizės pavyks išlipti greitai.

Anot J.Morkūno, šalyje daromi teisingi žingsniai, Švedijos modelis Lietuvoje neveiktų: „Mes esame šiek tiek banda, todėl mus reikia pakontroliuoti. Manau, kad viską išspręsime su kuo mažesnėmis pasekmėmis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius