TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Netikėtai mirė legendinio krepšinio trenerio Vlado Garasto sūnus Virgilijus Garastas

Legendinio krepšinio trenerio Vlado Garasto šeimoje – skaudi netektis. Netikėtai mirė jo 63-ejų sūnus Virgilijus Garastas. Vyro širdis užgeso Kelne, kur palaikė Lietuvos krepšinio rinktinę.
Virginijus Garastas
Virgilijus Garastas / Socialinių tinklų nuotr.

Apie netikėtą netektį vieną pirmųjų pranešė krepšinio žurnalistas Vidas Mačiulis.

„Skaudi žinia šiandien atskriejo į Kauną. Staiga mirė Irenos ir Vlado Garastų sūnus Virgilijus, einantis šešiasdešimt ketvirtuosius gyvenimo metus...

Tuo pačiu lėktuvu su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine jis buvo išskridęs į Kelną stebėti Europos krepšinio čempionato grupės varžybas. Arenoje pamatęs lietuvių rungtynes su Slovėnija ir Prancūzija, Virgilijus Garastas jau grįš karste arba urnoje. Tuo rūpinasi jo sūnūs Vladas ir Rokas, kurių tėvelis šiandien buvo rastas amžiams užmigęs viešbučio kambaryje, kuriame gyveno vienas.

Skaudžios netekties valandą visų krepšinio aistruolių vardu iš visos širdies užjaučiu velionio tėvelius Vladą ir Ireną, seserį Jolantą, Virgilijaus sūnus Vladą, Roką Garastus ir jų šeimas, visus artimuosius, draugus, kaimynus, pažįstamus. Nieko nėra skaudžiau, kai ilgaamžiai tėvai turi laidoti savo vaikus. Stiprybės ir Dievo palaimos Jiems“, – rašė Vidas Mačiulis.

Netrukus apie V.Garasto mirtį pranešė ir Lietuvos krepšinio federacija.

„Eidamas 64-uosius metus netikėtai mirė Virgilijus Garastas. Sunkią netekties valandą Lietuvos krepšinio federacija visos krepšinio bendruomenės vardu reiškia užuojautą legendiniam treneriui Vladui Garastui ir visiems velionio artimiesiems“, – rašoma Lietuvos krepšinio federacijos feisbuke.

Virgilijus Garastas gimė 1959-ųjų balandžio 28 dieną, pats trumpai buvo treneriu, tačiau nuo krepšinio nenutolo – žaidė Kauno krepšinio mėgėjų lygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius