-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oksana Pikul – itin atvirai apie 5 metus vaidintą santuokos pasaką, slėpusią ašaras ir išdavystes

Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkui Simui Jasaičiui (36) ir dainininkei Oksanai Pikul-Jasaitienei (34), atrodo, kelio atgal į bendrą šeimą nebėra. Pirmadienio vakarą LNK laidoje „Nuo... Iki...“ Oksana itin atvirai prakalbo apie visos santuokos metu trukusią vyro neištikimybę, dažnus išgėrinėjimus, skaudžias jo žinutes ir visgi labai stiprią meilę, dėl kurios vis jam atleisdavo.
Oksana Pikul-Jasaitienė
Oksana Pikul-Jasaitienė / Egidijaus Narvydo - Egna Photography nuotr.

Gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ Oksana Pikul-Jasaitienė pripažino, kad už 5 metus trukusios santuokos, kuri dažnam atrodė tarsi pasaka, slypėjo ašaros ir nuolatiniai barniai. Anot moters, santuokos metu Simas Jasaitis dažnai išgėrinėjo, nuo kelių dienų iki kelių savaičių negrįždavo namo.

„Tai buvo mano pačios kurta pasaka, kuria norėjau gyventi“, – pripažįsta O.Pikul-Jasaitienė.

Laidoje Oksana kelissyk kartojo, kad santuokos metus S.Jasaitis ne kartą buvo neištikimas. Ir turi tai įrodančius faktus. „Faktai byloja patys už save, ko jau čia nežinosi. Žmonių kalbos, nuotraukos iš pasilinksminimo vietų, kazino, viešbučių, su kitomis moterimis, labai akivaizdu“, – laidoje tvirtino O.Pikul.

Romanų, pasak Oksanos, būta net ir tuomet, kai laukėsi jųdviejų sūnaus. O tarp vyro simpatijų – ir žinomų moterų pavardės.

„Kai pradedi skirtis, atsiranda daug žmonių, kurie faktais kalba apie tavo sutuoktinį. Jis savaitėmis pabėgdavo iš namų ir tai buvo ne vieną kartą. Ir kai laukiausi, ir prieš laukiantis, ir po to“, – neslepia moteris.

Visgi apie santykius su dabar krepšininko meiluže vadinama panevėžiete Arūne Dabke suprato ne iš karto. „Kaip aš supratau, kad tai yra rimta moteris, o ne vienkartinis nuotykis? Pajutau. Kiekviena moteris, žmona pajaučia tokius dalykus. Įsivaizduokite, kai vyras nebegrįžta namo iš Panevėžio, o jei grįžta, valandėlę pabūna prie telefono, nekreipia dėmesio į vaiką. Tada pasako, kad grįžta. O paklausus, kodėl nelieki namuose, sako, kad Panevėžyje geriau išsimiega. Tai pastebėjau ne viena aš“, – laidoje kalbėjo Oksana.

15min montažas / 15min nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė, Arūnė Dabkė ir Simas Jasaitis
15min montažas / 15min nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė, Arūnė Dabkė ir Simas Jasaitis

Ji sakė ne kartą Simo klausdavusi apie meilužę, jis neigė. Visgi, anot Oksanos, dabar krepšininkas su minima moterimi ne kartą kartu pastebėti susikibę už rankų, vakarieniaujantys Panevėžyje.

„Gi pradžioje nė vienas nepripažįsta. Na, bet būtų sąžiningas prieš save, galėjo pasakyti. Mano žiniomis, jis dabar susirinkęs daiktus pas ją gyvena Panevėžyje. Jis iš mūsų bendrų namų jau susirinkęs daiktus“, – teigė dainininkė.

O pati paklausta apie santykius su verslininku Vaidu, su kuriuo neva atostogavo Kipre, teigė: „Su kuo norėsiu susitikinėti, su tuo ir susitikinėsiu. Aš nuo sausio mėnesio esu laisva moteris. Nuo sausio mėnesio neturiu vyro, neturiu šeimos. Mano šeima yra mano vaikas ir mama. Mes nekuriame su Simu Jasaičiu bendros buities, tad teisiškai aš esu laisva moteris ir darau, ką noriu. Susitikinėju su tuo, kuo noriu. Su kuo noriu, su tuo ir atostogauju.“

Ji sako, kad tikrai nebandanti keršyti sutuoktiniui. Ir pabrėžia – nuo sausio mėnesio praėjo nemažai laiko. „Mūsų tikri konfliktai, kai supratau, kad vyras atitolo nuo šeimos, prasidėjo nuo lapkričio mėnesio. Aš pusę metų esu absoliučiai viena ir vieniša“, – laidoje „Nuo... Iki...“ sakė Oksana.

Kova dėl turto

Ir nors skyrybų dramos metu netrūko teigiančių esą sutuoktiniai kovoja dėl turto, Oksana griežtai teigė, kad tai melas. Anot jos, jau ne vienerius metus save išlaiko pati.

„Esu pilnai išlaikanti savo vaiką, pati save, bendrus namus, už kuriuos nuo sausio mėnesio Simas visiškai nemoka. Aš mokėdavau absoliučiai už viską: komunalines paslaugas, draudimą. Viskas – tai tik mano uždirbti pinigai, aš gyvenu už savo uždirbtus pinigus“, – sakė Oksana.

Anot jos, kovoti dėl Simo Jasaičio pinigų neapsimoka ir dėl kitos priežasties. Kaip pati sako, iš krepšininko nėra, ką atimti.

„Jau kokius 5 metus jo atlyginimai mažesni už kai kurių lietuvių pajamas. Būkit biedni ir teisingi. Neteiskite, nes iš jo nėra, ką atimti. Dar nenustebčiau, jei teismas jam priteistų menkus alimentus. Jis pats paminėjo, kad pats kreipsis dėl pirmojo vaiko alimentų sumažinimo“, – kalbėjo O.Pikul-Jasaitienė.

Olego Dahool nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė
Olego Dahool nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė

Siūlė skirtis taikiai

Žinoma moteris „Nuo... Iki...“ sakė, kad Simui siūlė skirtis taikiai, tačiau netiko siūlomos sąlygos.

„Mes tikrai nesutarėme ne dėl namo. Dėl advokato veiksmų. Bet kai įvyksta skyrybos, nori nenori reikės dalytis ir vaiko globa, ir tuo pačiu namu“, – sako moteris.

Laidoje Oksana Pikul citavo sutuoktinio žinutes, kuriose, esą, siūloma jai su vaiku nešdintis iš namų.

„Nieko negausi, gyvenk, kur nori. Atimsiu viską, auka“. Tą jie su advokatu, akivaizdu, ir daro. Bet skaudžiausia ne namas, ne pinigai, o advokatas jam yra pripasakojęs tokių dalykų, kad jis bandys atimti vaiką. Jokie namai, jokie pinigai man neatstos vaiko. Kovosiu už vaiką ragais ir nagais“, – sako moteris.

LNK nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė rodo esą nuo Simo Jasaičio gautas žinutes
LNK nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė rodo esą nuo Simo Jasaičio gautas žinutes

Paklausta, ar skyrybų dramai pasiekus tokią atomazgą, tiesiog nenorėtų visko mesti ir palikti Simui namą, tikina apie tai pagalvojusi. Visgi pasitarusi su mama nusprendė, kad šiuose namuose užaugo jų vaikas. Tad ir lauks, kol verdiktą priims teismas. „O jau tada bus, kaip bus. Aš turiu, kur kraustytis“, – „Nuo... Iki...“ sakė Oksana.

Ir nors pati norėjo skirtis taikiai, žinoma moteris teigė, kad tai neįmanoma dėl Simo Jasaičio advokato. Anot jos, būtent jis ir kuria šią skyrybų dramą.

„Labai norėčiau gražiai išsiskirti, bet man atrodo, kad mūsų skyrybos, advokato dėka, bus labai dramatiškos. Viską, ką mes gražiai galėjome pasiekti dviese, pasieksime dramatiškai po dvejų metų. Labai gaila ir apmaudu, kad Simas to nesupranta ir leidžia viešai sušaudyti savo vaiko mamą. Nors rašiau jo, kad neleistų advokatui daugiau eiti į laidas, nejuodintų jo vaiko mamos“, – atviravo Oksana.

Šių metų liepą Simas ir Oksana švęstų medines santuokos metines. Visgi dabar aišku, kad sutuoktiniai tuo metu kovos dėl namo ir trejų metų sūnaus globos. Anot Oksanos, taikios skyrybos jau nebeįmanomos, o dabar jie bendrauja tik žinutėmis.

Ir pridūrė: jei Simas po sausio 21-osios įvykių būtų atsiprašęs, prisiėmęs atsakomybę, būtų atleidusi: „Jei būtų sakęs, kad dėl savo mylimos žmonos, vaiko aš pasikeisiu, tikrai atleisčiau. Bet aš supratau, kad klydau – žmonės pasikeičia tik ekstremaliomis sąlygomis. Arba tada, kada jie nori. Ir pripažįsta savo klaidas.“

Oksana: „Dėl visko kalta Simo priklausomybė nuo alkoholio“

Oksana Pikul sako, kad skirtis ji norėjo jau ne vieną sykį, tačiau paklydimus vyrui vis atleisdavo, nes labai jį mylėjo.

„Santuoka iš meilės, draugystė buvo iš meilės. Aš šitą vyrą tikrai mylėjau, nuoširdžiai mylėjau. Daug kas sakys, va, jinai už žinomo krepšininko tekėjo, norėdama kažko. Žinot, ką? Aš turėjau pasirinkimą ir netgi labai didelį ir labai gerą. O šitas žinomas krepšininkas buvo vienas iš prasčiausių kandidatų į mano širdį. Tai tiesą pasakius, rinkausi meilę, o ne pinigus. Ir, matot, ta meilė vieną dieną… Norėjau su juo iki senatvės gyventi, netgi atėjus tokiam sunkiam periodui, kuomet mano žinomas krepšininkas taptų niekam nereikalingas, tikrai būčiau sutikusi padėti, finansiškai išlaikyti šeimą, nes tai buvo iš meilės, tačiau ta meilė turėjo tik vieną pusę“, – pasakojo O.Pikul.

Vis tik per devynerius metus Oksana teigė jautusi vyro meilę. „Aš galvoju, kad vyras kitaip nesituoktų, nelauktų to vaikelio iš visos širdies ir nenorėtų to sūnaus. Manau, kad ta meilė buvo pas vyrą“, – svarstė Oksana.

Dėl visko, pasak Oksanos, kaltas buvo alkoholis.

„Dar prieš santuoką, grįžtu iš koncerto naktį, nėra vyro, nekelia ragelio, telefonai išjungti. Sėdu į mašiną ir važiuoju ieškoti po diskotekas. Dabar juoksitės, sakysite, viskas jai gerai? Kodėl ji šitaip dabar žeminosi. Taip, žeminausi, mylėjau vyrą. Sekiau, ieškojau, rasdavau, parvesdavau už rankos namo. Nerasdavau, grįždavo po savaitės namo.

Niekuomet nėra atsiprašęs, visuomet į namus įeidavo su didžiuliais kaltinimais man: „Tu mane išvarei iš namų, pati kalta, man reikėjo atsipalaiduot.“ Su juo galbūt galėtų gyventi moteris, manau tikrai gyvens ir tikrai viskas bus gerai, bet jai teks susitaikyti su laisvamanišku vyro elgesiu. Aš mėginau išmokti taip gyventi – nematyti, negirdėti, bet aš taip sąžiningai negaliu, tai yra išdavystė“, – laidoje „Nuo… Iki…“ sakė O.Pikul.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Oksana Pikul ir Simas Jasaitis
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Oksana Pikul ir Simas Jasaitis

Oksana teigė, kad niekuomet nenorėjo viešų skyrybų, neketino dalinti ir interviu, kaip klostėsi santykiai su S.Jasaičiu. Tačiau dabar nebemato kitos išeities: „Visa istorija nuėjo pernelyg giliai. Nenorėjau aš viešų skyrybų. Jau tuomet, kai pajutau, kad pas vyrą atsirado kita moteris lapkričio mėnesį, aš jau gruodį jam siūliau taikiai, gražiai, tyliai, ramiai išsiskirti, kad tiesiog žmonės sužinotų tik faktą, kad jie išsiskyrė.

Nenorėjau nei duoti interviu, nei kalbėti, nei pasakoti, ką aš išgyvenau ir kokį vyrą turėjau. Nė viena moteris nenori rodyti savo emocijų ir pasakoti tai, ką ji išgyvena. O aš gyvenau su šiuo žmogumi devynerius metus, tai tikrai buvo visko. Kadangi viskas taip pakrypo ir mano vyras pasisamdė atitinkamą advokatą, kuriam viešumas yra tikras teatras ir pasimėgavimas, tai tiesiog tenka tame teatre dalyvauti. Aš esu viena to teatro aktorių.“

Labiausiai gaila vaiko

O.Pikul tvirtina, kad labiausiai jai gaila, kad per šį karą kenčia jos sūnus. Simas esą nepadeda juo rūpintis ir nelanko.

„O ką vyrui pasakyti, kai jis kartą per mėnesį girtas paguli ant sofkutės, pamiega, atsikelia, prasikrapšto akytes, grįžta į savo Panevėžį ir mąsto, kad „aš aplankiau vaiką“. O ką gi belieka tokiam vyrui šnekėt? Aš vaiką ir auginu. Mano važinėjimai į užsienį, tai nėra šiaip sau trankymaisi, tai yra seminarų vedimai, tai yra mano darbas, iš kurio aš gyvenu, iš kurio aš išlaikau sūnų, iš kurio aš moku už darželius ir iš kurio mes gyvename. Aš nesu vakarėlių liūtė, manęs nesutiksite nei diskotekose, nei su buteliu sėdinčios kavinėse. Nėra kuo kaltinti“, – pasakojo O.Pikul.

Oksana sako, kad dabar labiausiai trokšta ramybės, kuri stos tuomet, kai įvyks skyrybos. Tad ar moteris mano, kad jos santykiai buvo klaida?

„Ne. Gerai, kad tai įvyko. Aš, kad ir kaip piktai skambėtų, kaip aš tą vyrą apibūdinu, aš tiesiog kalbu tai, kaip yra iš tikrųjų. Nepaisant to, aš jam netgi esu parašiusi žinutę „Ačiū tau“. Aš jam iš tikrųjų esu dėkinga, jis padarė mane tokią, kokia esu – stiprią. Aš gyvenu pati. Aš išlaikau savo vaiką, savo šeimą, man nieko netrūksta, aš netgi gyvenu puikiai“, – laidoje „Nuo… Iki…“ kalbėjo O.Pikul-Jasaitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius