Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Olialia pupytės“ S.Grafininos byloje – netikėtas posūkis: N.Westas nebelaikomas įtariamuoju

Daugiau nei metus dėl „Olialia pupytės“ Sandros Grafininos dingimo įtartas sutuoktinis Nigelas Westas švenčia ilgai siektą pergalę. Netikėtai jam panaikinti įtarimai, jo atžvilgiu nutraukiamas ikiteisminis tyrimas, jam grąžinti visi daiktai ir suteikta teisė išvykti iš Lietuvos.
Sandra Grafinina su Nigelu Westu
Sandra Grafinina su Nigelu Westu / Asmeninio albumo nuotr.

Sandros Grafininos byloje vieninteliu įtariamuoju laikyto Nigelo Westo gynėjas Erikas Pavlovičius 15min patvirtino, kad po ilgų bandymų pasiekti jų norimą teisingumą, tą pagaliau pavyko padaryti.

Moters dingimo byloje per metus neatsiradus naujų detalių, Nigelui Westui panaikinti įtarimai nužudymu, jo atžvilgiu panaikintas ikiteisminis tyrimas. Tiesa, šį sprendimą Sandros Grafininos artimieji gali per 20 dienų apskųsti.

„Dėl per ilgo bylos nagrinėjimo mes išsiuntėme laišką į prokuratūrą ir siekėme, jei nebus atrasta byloje naujų duomenų, panaikinti Nigelui įtarimus. Dėl nekaltumo prezumpcijos buvo pasiekta mūsų pergalė“, – 15min patvirtino E.Pavlovičius.

Nigelui Westui ne tik panaikinti įtarimai, jam nutrauktos bet kokios kardomosios priemonės, jam grąžinti visi daiktai, išskyrus kreditines korteles. Per 20 dienų įsiteisės ir leidimas Nigelui Westui išvykti iš Lietuvos.

Vis dėlto Eriko Pavlovičiaus žiniomis, savo ir Sandros dukrą auginantis britas iš šalies nesiruošia išvykti, ateitį planuoja kurti čia.

15min primena, kad N.Westo gynėjas ne kartą kreipėsi į Šiaulių apylinkės teismą dėl įtarimų panaikinimo. Paskutinį kartą, šių metų gegužę, prašymas atmestas nurodant, kad duomenų užtenka.

„Ikiteisminis tyrimas vyksta toliau. Teismas priėmė tokį sprendimą, nes pakanka duomenų, kad jis būtų įtariamasis, o prašymas laikomas nepagrįstu“, – 15min pavasarį teigė Šiaulių prokurorė Jūratė Tamašauskienė.

Tuomet paklausus, kodėl advokatas Erikas Pavlovičius laikosi kitokios nuomonės ir mano, kad jo ginamajam turėtų būti panaikinti įtarimai, prokurorė teigė, kad taip yra todėl, kad advokatas nežino, kokie veiksmai yra atliekami, negali susipažinti su turima visa bylos medžiaga.

„Advokatas abstrakčiai teigia, kad duomenų nėra, kad neatliekame tyrimo, komentuoja, ką atliekame, ko neatliekame, bet jis nežino, kokie veiksmai yra atlikti“, – sako J.Tamašauskienė.

Liepos 17 d. į Šiaulių apskrities policiją kreipėsi buvusios „Olialia pupytės“, Didžiojoje Britanijoje gyvenančios S.Grafininos sesuo ir pranešė, kad nuo praėjusių metų liepos 1 d., kai S.Grafinina turėjo grįžti į Lietuvą, negali su ja susisiekti. S.Grafininos paieška paskelbta visoje Šengeno zonoje.

S.Grafininos septynių mėnesių dukra tuo metu buvo Lietuvoje, tačiau birželio 27 dieną buvo gautas pranešimas, kad ji yra nesaugioje aplinkoje. Į vietą atvažiavus vaikų teisių specialistams ir policijai, šis pranešimas pasitvirtino.

Tą pačią dieną skubos tvarka mergaitė buvo paimta iš nesaugios aplinkos ir apgyvendinta Šiaulių sutrikusio vystymosi kūdikių namuose. Dukrą Nigelas Westas atgavo rugpjūčio pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius