Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 11 29 /18:35

Panevėžio eglė suspindo modernumu: kai kam primena naujausią Elono Musko kūrinį

Penktadienio vakarą panevėžiečiai ir miesto svečiai rinkosi į Panevėžio centrą. Čia iškilmingos ceremonijos metu įžiebta pagrindinė miesto Kalėdų eglė ir paskelbta kalėdinio laikotarpio pradžia.

Po daugelio metų šiemet Kalėdų eglę nuspręsta puošti kiek netradicinėje vietoje. Ankstesniais metais šis Kalėdų simbolis buvo puošiamas Laisvės aikštėje, priešais Juozo Miltinio dramos teatrą. Šiais metais planus teko koreguoti, mat Laisvės aikštėje vyksta rekonstrukcijos darbai ir ankstesnė eglės vieta dabar virtusi statybų aikštele.

Dėl šios priežasties žaliaskarei buvo išrinkta nauja vieta, esanti už poros šimtų metrų nuo senosios. Šiemet Kalėdų eglė buvo pastatyta greta kunigaikščio Aleksandro paminklo. Šioje vietoje atsiveria puikus vaizdas į Nevėžio senvagę.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Panevėžio eglė
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Panevėžio eglė

Ant Kalėdų eglės nutūpė šiuolaikiški origamio elementai bei paukščiai. Pasak Panevėžio miesto savivaldybės atstovų, šie netradiciniai sprendimai turėtų pabrėžti Panevėžio išskirtinumą, technologinį pažangumą.

„Origamis – ne tik veiksmas, bet ir turi užkoduotą stiprią prasmę. Ji liudija tikėjimą, norų išsipildymą, optimizmą, dvasines vertybes. Neabejojame, kad Kalėdos bus estetiškos, jaukios ir šventiškos“, – sakė Panevėžio miesto savivaldybės Teritorijų planavimo ir architektūros skyriausvedėja Daiva Gasiūnienė.

Panevėžio eglutės įžiebimo akimirkos – galerijoje:

Į šventę susirinkę panevėžiečiai neslėpė, kad šių metų eglė jiems pasirodė gana žavinga. Tiesa, ne visiems miestelėnams patiko naujoji žaliaskarės pastatymo vieta.

„Eglutė tai labai graži, tokia netradiciška. Po to karto, kai Panevėžys prieš visą Lietuvą prisidarė gėdos su egle, dabar kasmet tikrai gražios eglės. Tik vieta nelabai patogi, nes čia mažiau erdvės. O žmonių tai kaip visada – pilna. Aišku, nelabai kitur turbūt ir buvo vietos tą eglę statyti“, – sakė panevėžietė Jolanta.

Išreikškite savo nuomonę apklausoje:

Tačiau ne visiems panevėžiečiams eglė buvo suprantama taip pat, kaip tą pateikė savivaldybė. Vietoje origami simbolių kai kurie miestelėnai įžvelgė ir kiek labiau futuristinių detalių.

„Turbūt esate matę naują „Tesla Cybertruck“? Kai aš pamačiau šitą eglutę, iškart man pirma mintis, kad čia nagus bus prikišęs Elonas Muskas. Apatinės eglutės apdailos – grynai kaip „Cybertruck“ modelio išorė. Nesakau, kad tai blogai, bet tikrai tokia asociacija man kilo. Šiaip išskirtinai atrodo, pažiūrėsim, ką kiti miestai parodys“, – kalbėjo prie eglės sutiktas Arnoldas.

Eglės įžiebimo akimirkos – vaizdo įraše:

VIDEO: Lietuvoje Kalėdų eglę pirmasis įžiebė Panevėžys – nustebino modernumu
Gamintojo nuotr./„Tesla Cybertruck“ pikapas
Gamintojo nuotr./„Tesla Cybertruck“ pikapas

Kartu su Kalėdų egle nušvito ir dekoracijomis padabinta Laisvės aikštė bei centrinėje miesto dalyje esančios didžiosios gatvės. Kalėdinė miesto puošyba kainavo 112,6 tūkst. eurų. Beveik pusė šios sumos – kiek daugiau nei 52 tūkst. eurų, skirta vien eglutės puošimui. Viešųjų pirkimų konkursą kalėdinėms puošmenoms įrengti laimėjo UAB „Lumidėja“.

Kalėdų eglės sužibo ir kituose didžiuosiuose miestuose įvertinkite jas visas ir balsuodami išrinkite gražiausią!

Panevėžiečių penktadienio vakarą laukė ne tik eglės įžiebimas, bet ir ledo skulptūrų atidarymo šou, mugė, nykštukų kūrybinės dirbtuvės, smaližių cukrainė, fejerverkai.

Publiką šildė Lietuvos atstovas „Eurovizijos“ konkurse Jurijus Veklenko ir į gimtąjį Panevėžį su savo kūryba sugrįžęs Leon Somov.

TAIP PAT SKAITYKITE: Raudondvaryje prasidėjo Kalėdos: įkurtas miestelis nukels į pasaką

TAIP PAT SKAITYKITE: Šalčininkų karalienė grįžo: internautai šmaikštauja, kad ji – tikra Džordana Butkutė

TAIP PAT SKAITYKITE: Plungė gražiausių švenčių laukia jau pasidabinusi: Senamiesčio aikštėje sužibo žaliaskarė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius