Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalčininkų karalienė grįžo: internautai šmaikštauja, kad ji – tikra Džordana Butkutė

Šiandien Šalčininkuose įžiebta pagrindinė rajono eglė – prasideda gražiausių metų švenčių laukimas. Koks gi eglės įžiebimas be dainų ir šokių, pakilios nuotaikos ir gražių emocijų? Šiandien Šalčininkuose tikrai to netrūko, praneša Šalčininkų rajono savivaldybė.
Šventiškai pasipuošę Šalčininkai
Šventiškai pasipuošę Šalčininkai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Miesto aikštėje susibūrusius vaikus, jų tėvus ir senelius savo pasirodymais džiugino linksmieji „Smile“ , kalėdines dainas dovanojo grupė „Art of Music“ ir „Solčanka“. Kartu su jais publika dainavo visiems gerai žinomas dainas. Eglės įžiebimo šventinės nuotaikos pripildytame renginyje visus suvienijo bendruomeniškumo jausmas. Mažieji, susitikę su savo draugais, linksmai dūko, o jų tėvai turėjo progą turėjo progą apsipirkti šurmuliavusioje mugėje.

Kartu su šventės dalyviais eglutės įžiebimo laukė Šalčininkų rajono mero pavaduotoja Beata Petkevič ir į renginį atvykęs Kalėdų Senelis.

Šalčininkų rajono savivaldybės nuotr./Šalčininkų eglutės įžiebimo šventės akimirka
Šalčininkų rajono savivaldybės nuotr./Šalčininkų eglutės įžiebimo šventės akimirka

„Šiandien visi kartu įžiebsime šią nuostabią eglutę – mūsų Šalčios krašto karalienę, kuri neš mums visiems šventinę nuotaiką ir trumpins laukimo laiką iki gražiausios metų šventės – Kalėdų. Kalėdos – stebuklų metas. Tai ne tik Kalėdų senelis, dovanos, eglutės simbolika kiekvienuose namuose, tai metas, kai stebuklai vyksta mumyse. Tegu tų stebuklų būna kuo daugiau ir teleidžia jie mums kartu kurti darnią, draugišką, aktyvią Šalčininkų miesto ir rajono bendruomenę. Linkiu visiems šilto laukimo, šventinės nuotaikos Jūsų namuose ir darbo vietose“, – kalbėjo mero pavaduotoja Beata Petkevič.

Šventės akimirkos ir eglutė – galerijoje:

Kalėdų senelio apsilankymas, nepaisant amžiaus, buvo jaudinantis, mažiesiems jis teikė priartėjimo magiškosios paslapties jausmą, o suaugusiems – nuoširdžią šypseną.

Kalėdų eglės sužibo ir kituose didžiuosiuose miestuose įvertinkite jas visas ir balsuodami išrinkite gražiausią!

Skambant dainoms mieste darėsi vis tamsiau, visi nekantriai laukė... Ko? Kiekvienas savo stebuklo! Kalėdų seneliui ir mero pavaduotojai Beatai Petkevič skaičiuojant nuo 10 iki 0 kartu stiprėjo ir publikos jaudulys. Pagaliau! Sužibo mūsų didingoji Šalčios karalienė. Tuomet skambant muzikai dangų apšvietė spalvingi fejerverkai.

Šalčininkuose įžiebta praėjusiais metais rėmėjų lėšomis įsigyta žaliaskarė – Šalčios karalienė, šiemet ji pasipuošė papildomų 10 000 lempučių skraiste. Miestą taip pat puošia apšviesti aplink A. Mickevičiaus paminklą augantys medeliai, fontanas, Vilniaus, Mokyklos gatvėse ir pėsčiųjų take, vedančiame nuo J. Sniadeckio iki Mokyklos gatvės, taip pat įžiebtos dekoracijos. Įvažiuojančius į miestą gyventojus ir svečius pasitinka papuošti informaciniai ženklai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventiškai pasipuošę Šalčininkai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventiškai pasipuošę Šalčininkai

Eglės įžiebimo šventės naujovė – kalėdinė mugė, kurioje prekiauta duonos ir mėsos gaminiais, sūriais, saldainiais, mezginiais, odos dirbiniais ir kitomis prekėmis. Kiekvienas galėjo išsirinkti iš plataus asortimento. Tiesa, tai dar ne viskas. Iki gruodžio vidurio kalėdinė nuotaika persikels ir į miesto parką – čia bus pastatyta tikra eglė. Be to, šių metų šventinės atminimo nuotraukos Šalčininkuose bus ypatingos, gyventojai ir svečiai galės fotografuotis prie šviečiančio rėmelio.

Iš tiesų Šalčininkų eglė – tai labai plačiai suvokiamas personažas, vieni mato Sniego karalienę, kitiems – tai šiuolaikinių pasakų karalaitė. Tačiau visiems ji primena, kad netrukus Kalėdos, gėrio, santarvės ir gražių susitikimų ir vienybės metas. Gražaus laukimo!

Kalėdinė mugė Šalčininkuose šurmuliuos dar vieną dieną – rytoj nuo 9.00 iki 15.00 val.

TAIP PAT SKAITYKITE: Raudondvaryje prasidėjo Kalėdos: įkurtas miestelis nukels į pasaką

TAIP PAT SKAITYKITE: Panevėžio eglė suspindo modernumu: kai kam primena naujausią Elono Musko kūrinį

TAIP PAT SKAITYKITE: Plungė gražiausių švenčių laukia jau pasidabinusi: Senamiesčio aikštėje sužibo žaliaskarė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius