Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po kritikos apdovanojimams – prodiuserio atsakas: „Humoro jausmas toks dalykas – ne visi jį turi“

Prieš porą dienų praūžę „Žmonių“ apdovanojimai šiemet susilaukė kaip niekada daug kritikos viešojoje erdvėje. Tiek komentatoriai, tiek žinomi asmenys nevengė pasisakyti apie ceremonijoje nuskambėjusius vedėjų pokštus, kai kurie juos net prilygindami patyčioms. Tačiau dabar savo poziciją pateikė ir renginio prodiuseris Gediminas Jaunius – jo teigimu, kai kurie tiesiog nesuprato humoro, kuris yra įprastas panašiuose apdovanojimuose užsienyje.
Giedrius Savickas, Jurgita Jurkutė-Širvaitė, Edmundas Jakilaitis, Gediminas Jaunius
Giedrius Savickas, Jurgita Jurkutė-Širvaitė, Edmundas Jakilaitis, Gediminas Jaunius / 15min nuotr.

Apdovanojimų ceremoniją „Žmonės 2020“ organizavusių kūrybos namų „Elitaz“ vadovas, prodiuseris Gediminas Jaunius savo poziciją pateikė feisbuke, taip pat komentaru pasidalijo ir su 15min. Iš pradžių jis padėkojo visiems, kurie prisidėjo organizuojant renginį – prie to, anot Gedimino, dirbo 450 žmonių. Taip pat susirinkusiems svečiams, kurie savo buvimu pagerbė labiausiai nusipelnusius žmones.

„Tikiuosi, kilusios diskusijos apie kai kuriuos šventės elementus, nenustelbs pagrindinio šio renginio tikslo – didžiuotis mūsų visuomenės lyderiais, – vylėsi G.Jaunius. – Apdovanojimai „Žmonės“ turi kilnų ir ne tokį jau paprastą uždavinį plačiai auditorijai pristatyti skirtingų svarbių sferų lyderius, išlaikydami visos auditorijos dėmesį. Džiaugiuosi, kad žiūrimumo rezultatai patvirtino renginio sėkmę, buvome tą vakarą žiūrimiausia programa.“

Arno Strumilos / 15min nuotr./Gediminas Jaunius ir Karolina Meschino
Arno Strumilos / 15min nuotr./Gediminas Jaunius ir Karolina Meschino

Kaip rašė Gediminas, apdovanojimų scenarijus buvo derintas tiek su LNK televizija, tiek su „Žmonių“ žurnalu. Jis pasidžiaugė, kad vedėjai sėkmingai jį įgyvendino, o ir sprendimas Jurgitos Jurkutės ir Edmundo Jakilaičio duetą papildyti Giedriumi Savicku, anot prodiuserio, pasiteisino.

„Natūralu, kad šiais metais, prie Jurgitos ir Edmundo pakvietus prisijungti humoro jausmo nestokojantį Giedrių Savicką, aktorius taip pat įnešė ir savo charizmos, humoro bei improvizacijų, praturtinusių renginį“, – teigė G.Jaunius, paklaustas, ar visos scenarijaus detalės buvo suderintos, o gal buvo ir improvizacijos.

Vis dėlto būtent G.Savicko ištartos frazės apie tam tikrų žmonių gyvenimo peripetijas sulaukė didžiausio atgarsio, tačiau pasak G.Jauniaus, panašiuose renginiuose užsienyje tokia humoro forma yra įprasta ir ja nesiekiama ko nors įžeisti. Gediminas teigia, kad tą buvo nuspręsta įnešti ir į Lietuvą, bet panašu, kad ne visiems tai pasirodė suprantama.

„Humoras yra svarbi renginio dalis, įsitvirtinusi daugelyje pasaulio apdovanojimų ceremonijų. Šiųmetės ceremonijos vedėjų įžanginis žodis, kuriame jie pristatė nominuotuosius ir skelbėjus, buvo klasikinis apdovanojimų elementas. „Auksinių gaublių“ ir „Oskarų“ praktikoje atidarymo žodį tariantys vedėjai dažnai su humoru kalba apie salėje esančius žmones ir netgi žymiai aštresni juokai suprantami ir iš jų smagiai pasijuokiama.

Apdovanojimus „Žmonės“ rengiame antrus metus ir, kaip ir pernai, neaplenkėme šio elemento ir paminėjome faktus, kurie buvo išskirtiniai praėjusiais metais žmonių gyvenime ir kas buvo viešai kalbama bei rodoma atskirų žmonių gyvenimuose. Svečių ant scenos kalbos nebuvo redaguojamos ir jie kalbėjo necenzūruoti, o vedėjai tokiame renginyje yra renginio šeimininkai, jie gali ir privalo reaguoti į įvairias situacijas.

Renginio metu neatvėrėme jokių paslapčių ir nepasakėme to, kas galėtų šokiruoti ar ypatingai nustebinti ir įžeisti tikrai nieko neketinome. Humoro jausmas toks jau dalykas – ne visi turi ir ne visiems jo reikia. Tačiau gali būti, jog Lietuvos žvaigždės dar nėra pratusios, kai apie jų gyvenimo istorijas kažkas kalba su humoru ar patraukia per dantį. Paklausę, kaip apie Holivudo pasaulį didžiausiose ceremonijose kalba humoristas Ricky Gervaisas, tokie pajuokavimai, kurie buvo šiuose apdovanojimuose, jiems pasirodytų tik „žiedeliai".

Laikau geru ženklu, kad apdovanojimai „Žmonės 2020“ sukėlė daug ir plačių diskusijų, vadinasi, tai aktualus renginys, toks, kokio ir tikimės. Tiesa, kai vienoje vietoje susiburia tiek talentingų ir ryškių asmenybių, visada turime būti nusiteikę ir pasiruošę įvairiausiems netikėtumams“, – neslėpė G.Jaunius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gediminas Jaunius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gediminas Jaunius

Jis pridūrė besitikintis, kad kai kitą kartą vėl bus pasitelkti tokie scenarijaus elementai, publika jau bus apsipratusi ir taip karštai nebereaguos.

„Apdovanojimų ceremonijos tradicijos formuojasi palengva, kai kurie dalykai, kurie šiandien atrodo neįprasti, netrukus taps tradicija. Noriu tikėti, kad publika lauks kiekvienais metais ceremonijos vedėjų pradžios, tikėdamiesi šmaikščios metų apžvalgos ir publikos pačirškinimo“, – teigė renginio prodiuseris.

Vis dėlto jis sukritikavo ir kai kuriuos svečius, kurie, pasak G.Jauniaus, į apdovanojimus ateina ne pagerbti iškiliausių asmenybių, o tiesiog pasirodyti.

„Viliuosi, kad kai kurios, ne pačios geriausios, tradicijos netruks išnykti ir vis mažiau tarp kviestinių svečių pasitaikys žvaigždžių, į renginį ateinančių ne pagerbti išskirtinius žmones – nominantus ir laimėtojus – o pasifotografuoti ir pasirodyti. Renginį organizuojame taip, kad Operos ir baleto teatre susirinkusi publika turėtų išskirtinę galimybę pamatyti ceremoniją be reklaminių pauzių, pati ceremonija trunka mažiau nei tris valandas. Tai daroma, kad susirinkusi publika apdovanojimų ceremonijos metu koncentruotų visą dėmesį į sceną, kurioje pagerbiami praėjusių metų iškiliausi meno, kultūros, verslo, mokslo, sporto ir pramogų žmonės“, – pabrėžė G.Jaunius.

15min Gedimino pasiteiravo ir ką jis mano apie I.Stonkuvienės įrašą socialiniame tinkle, kuriame ji teigė, kad renginyje nuskambėję pokštai ją įskaudino.

„Indrė Stonkuvienė yra puikus žmogus, pasižymintis ypatingai geru humoro jausmu, kurį tikrai labai gerbiame. Nemanome, kad scenarijuje surašyti pokštai galėjo ją įžeisti, nes jie kalbėjo tik apie visiems žinomus faktus“, – patikino G.Jaunius.

„Panašu, kad Indrę labiau įžeidė ne Giedriaus pasakyta frazė, kad sėdi jie skirtingose salės vietose ir skiria juos tik „pusvalandukas", o Rolando Mackevičiaus komentaras, kai scenoje jis buvo kartu su Mantu Stonkumi“, – svarstė jis.

15min primena, kad Indrei skirti pokštai apie skyrybas su aktoriumi Mantu Stonkumi ir naujus santykius apdovanojimų ceremonijos metu nuskambėjo net kelis kartus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Giedrius Savickas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Giedrius Savickas

Jau renginio pradžioje Giedrius Savickas pastebėjo, kad ji sėdi atskirai nuo savo buvusio vyro, o šią pastabą lydėjo komentaras: „Na, bet jums tetrūksta tik pusvalanduko“, – įgėlė G.Savickas, taip galimai pakomentavęs jau kelis mėnesius sklindančias kalbas, kad Indrė Stonkuvienė ir kūrinio „Pusvalandukas“ autorius Vidas Bareikis yra pora.

Pokštai šia tema nesibaigė ir skelbiant „Metų mylimiausią“ žmogų, tarp kurių buvo ir žinoma laidų vedėja bei iniciatyvos „Moterų pasaulyje“ autorė Indrė. Laimėtoją skelbė Rolandas Mackevičius ir Mantas Stonkus.

„Broliai Lavrinovičiai praeitais metais įteikinėjo vieną nominaciją. Jie atėjo pasipuošę skirtingais marškinėliais, kad galima būtų išsiskirti, būtų viskas aišku. Mantas Stonkus praeitais metais daug daugiau padarė, kad išsiskirtų“, – tik užlipęs ant scenos rėžė R.Mackevičius.

Į šią repliką Mantas sureagavo pašaipiu juoku, o salėje sėdinti Indrė akivaizdžiai išreiškė palaikymą buvusiam sutuoktiniui, kai jam šis pokštas nepasirodė juokingas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rolandas Mackevičius ir Mantas Stonkus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rolandas Mackevičius ir Mantas Stonkus

O kai paskelbus „Metų mylimiausio“ nominacijos laimėtoją prie Indrės priėjo renginio vedėjas G.Savickas, moteris griebė iš aktoriaus mikrofoną ir pasveikino Alytaus merą Nerijų Cesiulį su „Metų mylimiausio“ laimėjimu: „Norime pasveikinti visų influencerių vardu. Mere, sveikiname. 4 tūkst., wow. 253 tūkst, wow. Tikrai politika, nes mes tikime jumis, jokios aferos čia nėra.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Indrė Stonkuvienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Indrė Stonkuvienė

Netrukus po Indrės pasisakymo G.Savickas rėžė: „Gal gerai Arūnas Valinskas sakė, kad influenceriai yra lūzeriai.“

Kitą dieną po apdovanojimų prabilo šioje situacijoje linksniuota I.Stonkuvienė. Ji teigė neatsilaikiusi įtampai ir provokacijai, nes apdovanojimų metu paliestos temos jai dar buvo per skaudžios.

„Būtų melas, jei sakyčiau, kad nesitikėjau kažko panašaus... Tačiau tai, kas vyko renginio metu, pradedant renginio vedėjų scenarijumi jau tiesioginės transliacijos pradžioje ir baigiant provokaciniais juokeliais... kuriuos vadinčiau pašiepiančiais...“, – nuoskaudos neslėpė socialinių tinklų žvaigždė.

Apie tai, kas nutiko, pasisakė ir žinomi žmonės. Aktorius ir humoristas Aistis Mickevičius išreiškė palaikymą Indrei.

15min mėgino gauti ir G.Savicko komentarą, tačiau kalbėti šia tema jis atsisakė.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Žmonės 2020“ apdovanojimai: skaudūs pokštai, dviguba D.Rapšio pergalė ir savikritiška Alytaus mero kalba

TAIP PAT SKAITYKITE: Iškilmingi apdovanojimai Operos ir baleto teatre subūrė ryškiausias garsenybes

TAIP PAT SKAITYKITE: Iškilmingi apdovanojimai Operos ir baleto teatre subūrė ryškiausias garsenybes

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius