Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po skandalingo J.Statkevičiaus interviu – „Sputnik“ medžioja kitus Lietuvos menininkus

Prieš porą savaičių Juozą Statkevičių pakalbinęs propagandinis Kremliaus portalas „Sputnik“, nusitaikė ir į kitus Lietuvos menininkus. Šįkart portalo žurnalistai ėmė atakuoti režisierę Dalią Ibelhauptaitę, aktorių Arūną Sakalauską bei dirigentą Gintarą Rinkevičių.
Arūnas Sakalauskas, Dalia Ibelhauptaitė
Arūnas Sakalauskas, Dalia Ibelhauptaitė / Irmanto Gelūno, Luko Balandžio nuotr.

Apie tai, kad sulaukė skambučių iš nenurodyto numerio, menininkai prakalbo feisbuke.

„Dėmesio!!! Neįtikėtina bet tiesa – man ką tik kelis kartus skambino įtartinas „No Caller ID“, pakėliau, nes galvojau gal kas iš Londono, bet... prisistatė rusų kalba korespondentas iš „Sputnik“, iš Maskvos. Nekalbėjau nė žodžio, numečiau skambutį ir daugiau nekėliau, nors dar skambino.

Pasirodo, kad jie vakar skambino ir Gintarui Rinkevičiui net 4 kartus, tas pats „No Caller ID“. Jis irgi nekalbėjo ir po pirmo karto nebeatsiliepė. Tai čia esam dėkingi Juozui Statkevičiui, nes per jį sužinojome kas tas „Sputnik“ ir esame budrūs... Informuojame viešai visus, kad nieko bendro su jais nesame turėję ir neturime, kad keista, kažkoks padėties užaštrėjimas, nes atrodo, kad per visus menininkus iš eilės skambina. Ramaus vakaro visiems“, – feisbuke rašė Dalia Ibelhauptaitė.

Apie netikėtą skambutį papasakojo ir aktorius Arūnas Sakalauskas.

„Skambino iš „Sputniko“, sako, nori pakalbinti apie mano kūrybą. Ir ką aš čia taip prisikūriau... Aš rimtai“, – socialiniame tinkle rašė jis.

Lapkričio 12-ąją paaiškėjo, kad šie skambučiai – tik A.Tapino Laisvės TV laidos „Laikykitės ten“ provokacija. Laidos komanda norėjo pasižiūrėti, kaip reaguos menininkai, sulaukę prašymo duoti interviu portalui „Sputnik“.

TAIP PAT SKAITYKITE: D.Ibelhauptaitė – apie Laisvės TV provokaciją: „Nesuvokiu, kodėl tapome eksperimentiniais triušiais“

Skandalingasis J.Statkevičiaus interviu

Spalio pabaigoje ir socialiniuose tinkluose, ir žiniasklaidoje kilo didžiulis skandalas, kai paaiškėjo, kad Juozas Statkevičius Kremliaus propagandiniam portalui „Sputnik“ davė interviu. Jame iš dizainerio lūpų Lietuvai buvo skiriami kartūs žodžiai, jis pasakojo „apie masinę lietuvių emigraciją ir apie tai, kodėl gimtoje šalyje jį bando padaryti „tautos priešu“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Po J.Statkevičiaus interviu Kremliaus portale A.Tapinas rėžė: „Juozai, tu esi skuduras“

Po viso to Juozas Statkevičius atsiprašė, teigdamas, jog nežinojo, su kuo kalba.

„Dabar būsiu pamokytas, belieka atsiprašyti, – sakė tąkart Juozas. – Nuoširdžiai atsiprašau, nes nesupratau, su kuo šneku. Žodžiai buvo pastiprinti ir išimti iš konteksto“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius