Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Roberto ir Agnės Kalinkinų meilei – 15 metų: kasmet jis pasiperša iš naujo

Dizaineris Robertas Kalinkinas su žmona Agne švenčia 15 metų kartu, iš kurių – 12 metų santuokoje. Meilės dėka gimė du vaikai Mara ir Markas, per tą laiką pora spėjo pakeisti tris gyvenamąsias vietas ir pakeliauti po gražius pasaulio kampelius. Robertas turi ir simbolišką tradiciją – kiekvienais metais padovanoti Agnei žiedą ir paklausti, ar vis dar sutinka būti jo žmona. Laimė, iki šiol neigiamo atsakymo negavo.
Robertas ir Agnė Kalinkinai ir jų vaikai
Robertas ir Agnė Kalinkinai ir jų vaikai / Asmeninio archyvo, Luko Balandžio ir Žygimanto Gedvilos nuotr.

Ne tik mylimieji, bet ir draugai

Sukakties proga kalbintas Robertas Kalinkinas džiaugiasi, kad per 15 kartu su Agne praleistų metų užaugo ne tik meilė, bet ir neįtikėtinai gera bei stipri draugystė.

„Mes visų pirma esame geriausi draugai“, – 15min tvirtino jis.

Kai pora tuokėsi, Robertui buvo 20 metų. Dabar jam 33-eji, iš kurių 15 metų jis leidžia kartu su Agne – vadinasi, tai sudaro beveik pusę jo gyvenimo.

„Geriausi dalykai yra nutikę per tą laiką: kartu mes pradėjome ne vieną verslą, turime du nuostabius vaikus, pakeitėme tris gyvenamąsias vietas ir susikūrėme namus, kuriuose dabar gyvename. Kol kas viskas yra labai gerai“, – džiaugėsi dizaineris.

Kasmet – po papuošalą

Kiekvienais metais pora savo draugystės ir vestuvių metines mini su artimiausiųjų draugų šeima, nes sutampa jų sukaktys. Tuomet vyrai savo žmonoms kartu sugalvoja pramogas ir staigmenas.

Per tą laiką jie jau yra skridę oro balionu, važiavę ilsėtis svetur, bet šiais metais nusprendė sukaktį paminėti ramiau. Pora vakarieniavo restorane, nakvojo viešbutyje, pasiblaškė po naktinį Vilnių.

Vis dėlto įsimintiniausiu šios progos paminėjimu pašnekovas laiko skrydį oro balionu virš Trakų. Balione Robertas padovanojo Agnei žiedą ir, kaip pats prisimena, labai prisijuokė ir gerai praleido laiką. Jis neabejoja, kad kol kas tai buvo bene kūrybiškiausias atšventimas. Tačiau žiedas – ne vienkartinis sumanymas, o tradicija.

„Vestuvių metinių proga kasmet dovanoju po juvelyrinį papuošalą. Anksčiau mėgdavau pirkti iš Londono dizainerės, o dabar jau keleri metai užsakinėju Lietuvoje, nes noriu išsirinkti gyvai. Pastaruoju metu tai yra žiedai arba auskarai.

Labiausiai mėgstu dovanoti žiedą ir paklausti, ar prieš dvylika metų ji priėmė teisingą sprendimą. Kasmet ji man atsako, kad vis dar sutinka. Tai mūsų tradicija, toks smagus pasipiršimas iš naujo“, – 15min pasakojo R.Kalinkinas.

Asmeninio archyvo nuotr./Robertas Kalinkinas su žmona Agne
Asmeninio archyvo nuotr./Robertas Kalinkinas su žmona Agne

Gražiausia žmonos savybė – protas

Kai kalba pasisuko apie žmonos savybes, Robertas neslėpė, kad vienareikšmiškai labiausiai vertina savo žmonos protą.

„Ji yra labai protinga ir stipri moteris. Daugeliu atvejų ji papildo mane. Apskritai, aš stengiuosi save apsupti tais žmonėmis, kurie mane skatina tobulėti ir būti geresne savo versija. Laikausi pozicijos, kad, jeigu apsisupi save žmonėmis, į kuriuos norisi lygiuotis, gyvenime sekasi geriau“, – dėstė vyras.

Pora yra tiek pat panašūs, kiek ir skirtingi – tarpusavyje atrado balansą. Kai kuriuos dalykus, kaip pasakoja Robertas, vienas kitame užaugino kaip sėklas, bet visgi labiausiai sutampa jų požiūris į gyvenimą ir noras vienas dėl kito stengtis.

„Labiausiai mus jungia aukšti standartai tiek gyvenimui kartu, tiek požiūriui į gyvenimo kokybę. Manau, kad mes abu norime gyventi laimingą gyvenimą ir stengiamės tai pasiekti savo panašių įsitikinimų ir požiūrio į gyvenimą sąskaita“, – patikino jis.

Pykčiai – tik dėl smulkmenų

Kaip ir daugumoje santykių, Kalinkinų poroje taip pat neišvengiama pykčių, bet, kaip pasakoja dizaineris, dažniausiai jie kyla dėl smulkių dalykų.

„Per tiek metų supratome, kad viskas yra reliatyvu ir daugelis dalykų neturi prasmės. Prasmę turi tik mūsų galimybės, kurias kartu padvigubiname, nes gerosios savybės kartu yra daug stipresnės.

Jeigu mes pykstamės, tai ilgiausiai susipykstame vienai dienai. Apskritai, jeigu pradedame kalbėti rimtomis temomis, tie pykčiai kaipmat išgaruoja. Niekada neturėjome pykčių dėl egzistencinių klausimų. Pykčiai susiję tik su į šiukšliadėžę neįdėtais šiukšlių maišais arba ne vietoje padėtomis kojinėmis“, – pasakojo R.Kalinkinas.

Atsiradus vaikams, pasikeitė gyvenimo ritmas

Pasak Roberto, jam ir žmonai laiką kartu smagiausia leisti būnant su vaikais, atostogaujant, taip pat tvarkantis savame kieme. Pora teigia, kad mėgsta keliauti ir stengiasi sukurti tinkamas sąlygas tai daryti kuo dažniau, jog galėtų ilgiau būti su šeima, nes kur nors važiuoti atskirai nelabai mėgsta.

„Namų aplinkoje labiausiai mėgstame leisti laiką lauke – man patinka meistrauti, Agnytei patinka sodinti. Mes stengiamės tobulinti savo namų ūkio gyvenimą ir apsupti save vaizdais, daiktais ir augalais, kurie mums teikia džiaugsmą ir malonumą.

Tiesa, namuose praleidžiame mažai laiko, kadangi aš daug dirbu, o Agnė irgi turi daug veiklos. Todėl tos akimirkos namuose, kai turime laisvą savaitgalį ir galime ilsėtis lauke, mums yra labai svarbios“, – šyptelėjo Robertas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Robertas Kalinkinas su šeima
Luko Balandžio / 15min nuotr./Robertas Kalinkinas su šeima

Jis pastebėjo, kad gimus vaikams gyvenimas ėmė keistis, nes laikas, kurį anksčiau turėjo tik sau, dabar priklauso ir jiems. Vaikai, anot vyro, praturtina gyvenimą, bet gyvenimas tikrai nepalengvėja, nors vaikai laikui bėgant ir atneša tikrai daug džiaugsmo.

„Pasikeitė ritmas, liko mažiau laiko tik mums su Agne, tapome sėslesni, daugiau laiko leidžiame Lietuvoje, nes išvykimus į užsienį reikia derinti su vaikų atostogomis“, – tikino vyras.

Nors vaikai dar maži, bet jau ėmė formuotis jų charakteriai. Robertas nedrįsta tvirtai teigti, kuris į kurį yra panašesnis, bet spėja, kad dukra labai panaši į jį ir jo mamą, nes yra labai veržli ir drąsi, o Agnė vaikystėje buvo daug sėslesnė ir ramesnė.

„Gal sūnus panašesnis į žmoną, o dukra į mane, bet dar per anksti spręsti“, – pratęsė dizaineris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius