Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaiva Jasevičiūtė. Gal kremuko, kuris padeda tik jaunoms?

Tikriausiai mes visos savo kompanijoje turime draugę, kuri labai nervina. Ta draugė dažniausiai būna labai liekna, visos jai pavydi gebėjimo valgyti ir nestorėti bei gerų genų. Bet svarbiausia, ta draugė daugiausiai už visus dejuoja, kad pastorėjo. „Vakar tiek privalgiau, vos tilpau į drabužius. Man jau reikėtų pasilaikyti dietos“, – sako ji, o tu žiūri į ją nustebusiu žvilgsniu ir jauti, kaip kažkur viduje kyla pyktis. Nes pasakymas, kad jai, tokiai lieknai, reikia dietos reiškia, kad tau jos reikėtų trigubai daugiau.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Dainiaus Stankaus nuotr.

Taip, aš žinau, kad kiekviena mūsų turi idealią savo išvaizdos versiją, bet mane kas kartą tos dejuojančios dėl svorio lieknos moterys lengvai suerzina. Aš visada pagalvoju, kad turėdama tokią figūrą eičiau picos su cepelinais. Ir dar pagalvoju, kad taip dejuodamos jos specialiai tau duoda užuominą susirūpinti savo figūra.

Tokių erzinančių situacijų būna ir daugiau.

Kartą užėjusi į kosmetikos parduotuvę ieškojau gero kremo paakiams. Aišku, prie manęs priėjo paslaugi konsultantė, kuri pasisiūlė padėti. Paaiškinau, ko noriu, ir ji ilgai nelaukus man pasiūlė nepigų kremą. Viskas būtų puiku, jei ne jos pastaba: „Nuostabiai veikia, man labai padėjo, visos raukšlės dingo!”

Žiūriu aš į ją, na, tikrai – neturi ji raukšlių, jos veidas lygus ir gražus, bet spėju, jog dėl to, kad jai neseniai suėjo dvidešimt. Bet gal aš klystu, gal ji mano amžiaus, o tas kremas tikrai stebuklingas?

Jos veidas raukšlėjosi lygiai taip pat, kaip mano 34 drabužių dydį nešiojančiai draugei reikia dietos.

„Jums jau yra trisdešimt, kad naudojate kremą nuo raukšlių?“ – atsargiai klausiu. Pardavėja pasimeta, purto galvą, paaiškina, kad jai dvidešimt treji, bet jos veidas jau raukšlėjosi ir kremas padėjo tai sustabdyt. Aha, jos veidas raukšlėjosi lygiai taip pat, kaip mano 34 drabužių dydį nešiojančiai draugei reikia dietos.

Kremą tada nusipirkau, bet kitą, kiek pigesnį, nes labai nuoširdžiai tikiu, kad rimtas raukšles tau gali padėti panaikinti nebent plastikos chirurgas. Nes jei būtų stebuklingų kremų, grožio specialistai bankrutuotų.

Tačiau aš šį kartą ne apie tai, aš apie tai, kad kremukus dažniausiai mums reklamuoja jaunos, gražios merginos su ir taip tobula oda.

Dar man šypseną kelia fitneso influencerės internete. Tos kurioms dvidešimt ir kurios aiškina, ką reikia valgyti ir kaip sportuoti, kad atrodytum gerai. Rimtai?

Kai man buvo dvidešimt, aš buvau liekna ir karšta be jokių pratimų. Mano dieta buvo alkoholis, cigaretės, mėsainiai ir kava kitą rytą. Mano sportas būdavo ant aukštų kablų parlinguot namo 5 valandą ryto sparčiu žingsniu. Aš galėdavau suvalgyti šeimyninę picą vienu prisėdimu ir nepriaugt nei gramo, o jei šiek tiek pasilaikydavau dietos, svoris krisdavo kaip pašėlęs. Nes taip vyksta dalykai, kol tau dvidešimt. Kol tavo medžiagų apykaita nesulėtėjusi, kol kūnas ir be pastangų stangrus, jaunas ir atlaiko viską. Visos tos jaunos sporto ir sveikos mitybos propaguotojos net ir nieko nepropaguodamos atrodytų taip pat gerai.

Visos tos jaunos sporto ir sveikos mitybos propaguotojos net ir nieko nepropaguodamos atrodytų taip pat gerai.

Ir jei tau keturiasdešimt ir tu valgysi tą patį, kaip dvidešimtmetė tavo trenerė, ir sportuosi, tai ne faktas, kad atrodysi taip pat kaip ji. Greičiausiai atrodysi kiek geriau nei sėdėdama ant sofos ir valgydama picą vakare, bet vis tiek nebūsi dvidešimtmetė, kuri ir be pastangų atrodo gerai.

Aš ne prieš sveiką gyvenimo būdą, tikrai ne, kuo anksčiau pradėsi jo laikytis, tuo lengviau bus sulaukus ir solidesnio amžiaus. Man tik juokinga, kai ir taip tobulai atrodantys žmonės reklamuoja priemones, kurios neva padeda joms atrodyti tobulai. „Pakalbėsim, kai jums bus keturiasdešimt“, – visada pagalvoju pamačiusi tokias reklamas ar išgirdusi patarimus.

Ir moterys – jei kompanijoje esate pati liekniausia, nedejuokite prie draugių, kad pastorėjote, nes taip verčiate savo storesnes drauges jaustis labai nepatogiai.

Daugiau autorės S.Jasevičiūtės tekstų rasite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius