Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iš Afganistano bėga ir ryškiausios šalies muzikos žvaigždės

Didžiausia Afganistano popmuzikos žvaigždė Aryana Sayeed – viena iš sunkiai suskaičiuojamų tūkstančių, pabėgusių iš gimtosios šalies, kurios valdymą perėmė Talibanas. Daugiau nei 1,3 mln. sekėjų soc. tinkluose turinti moteris pasidalijo pavojingos kelionės detalėmis.
Aryana Sayeed ir Hasibas Sayedas
Aryana Sayeed ir Hasibas Sayedas / „Instagram“ (aryanasayeedofficial) nuotr.

Dainininkė, taip pat teisėjaujanti muzikinio projekto „The Voice“ Afganistano versijoje, iš Kabulo paspruko trečiadienį krovininiu JAV lėktuvu, rašo Unilad.co.uk.

Ji – tikrai ne vienintelė, nusprendusi bėgti iš šalies, Talibano atstovams perėmus šalies valdymą, o prieš kelias dienas ir įsikūrus Afganistano prezidentiniuose rūmuose. Kabulo Hamid Karzal tarptautiniame oro uoste susirinko tūkstančiai žmonių, tikėdamiesi išsigelbėti. Deja, ne visiems pavyko taip greitai atsidurti lėktuve kaip Aryanai Sayeed.

Su sekėjais instagrame pasidalytame įraše su nuotrauka iš krovininio lėktuvo dainininkė paaiškino bandanti grįžti namo į Stambulą, bet bilietą pavyko gauti tik į Kataro miestą Dohą. Vėliau moteris pranešė, kad po „poros nepamirštamų naktų“ ji „gyva ir sveika“ bei prižadėjo nepalikti sekėjų be informacijos, tik pirmiau Aryana Sayeed nori grįžti namo ir leisti „mintims bei emocijoms vėl tapti normaliomis“.

Aryana Sayeed taip pat rašė, kad viliasi ir meldžiasi, jog jos „gražieji žmonės bent jau galės gyventi taikoje, nesibaimindami savižudžių sprogdintojų ir sprogimų“.

Rugpjūčio 19 d. dainininkės mylimasis, drauge su ja bėgęs iš Afganistano, pasidalijo lėktuve iš Dohos, vos tik į jį įžengus užmigusios Aryanos Sayeed atvaizdu.

„Ji užmigo vos tik atrėmė galvą po to, kai buvome sulaipinti į Dohą, Katarą skrendantį lėktuvą. Žiūrėjau į ją ir prisiminiau, kaip drąsiai ir be baimės ji elgėsi pastarosiomis, sunkiausiomis ir pavojingiausiomis akimirkomis jos gyvenime…

Jums ir kitiems ji galbūt yra tik atlikėja gražius balsu ir nepaprastai talentinga. Bet man ji – bebaimė čempionė, daugelį kartų tapusi pavyzdžiu net man pačiam“, – iš dainininkės anketos rašė Hasibas Sayedas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius