Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prie paramos Ukrainai jungiasi Cher: pabėgėliams žada atverti savo namų duris

Muzikos žvaigždė Cher pasisiūlė atverti savo namų duris nuo karo bėgančioms ukrainiečių šeimoms. 75 metų dainininkė taip pat paragino ir kitus žmones, galinčius padėti pabėgėliams, tai padaryti. Anot Cher, kiekvienas turėtume susimąstyti, kas būtų, jei patys atsidurtumėme nukentėjusiųjų vietoje.
Cher
Cher / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vasario 24 d. Vladimirui Putinui pradėjus plataus masto invaziją į Ukrainą, iš karo draskomos šalies jau pabėgo daugiau kaip 2 mln. pabėgėlių. Laimei, ši situacija parodė ir tai, koks vieningas gali būti pasaulis. Netrūksta norinčių padėtų ukrainiečiams – vieni aukoja, kiti suteikia pastogę.

Penktadienį garsioji dainininkė Cher savo tviterio paskyroje taip pat paskelbė, kad mielai priimtų pas save šeimą, priverstą bėgti iš Ukrainos.

„Norėčiau padėti ukrainiečių šeimoms savo namuose. Jos būtų saugios ir prižiūrimos“, – patikino garsenybė.

Ji pridūrė, kad visiems žmonėms vertėtų pagalvoti, kaip jaustųsi atsidūrę nuo karo norinčių pabėgti žmonių vietoje.

„Jei būčiau viena arba su savo vaikais ir būtume traumuoti, tikėčiausi, kad mumis kažkas pasirūpins“, – tviteryje rašė Cher.

Pasirodžius šiam įrašui internautai ėmė girti scenos žvaigždę už norą padėti, o vienas sekėjas susisiekė su ja ir informavo, kad dirba su žmonėmis, kurie siekia, jog pabėgėliai būtų saugūs.

Cher toli gražu nėra vienintelė pagalbą pabėgėliams pasiūliusi garsenybė. Aktorius Benedictas Cumberbatchas, kalbėdamas apie Ukrainos krizę ant „BAFTA“ apdovanojimų raudonojo kilimo, taip pat pasiūlė savo namus atverti ukrainiečiams.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Benedictas Cumberbatchas ir Sophie Hunter
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Benedictas Cumberbatchas ir Sophie Hunter

„Tai tikrai sukrečiantis metas, kai esi europietis ir tave skiria dvi su puse valandos skrydžio nuo Ukrainos, tai yra kažkas, kas kabo virš mūsų, – sakė jis „Sky News“. – Mums visiems reikia ... padaryti daugiau nei tik nešioti ženklelį. Turime aukoti, daryti spaudimą savo politikams, kad jie ir toliau užtikrintų pabėgėlių saugumą ir prieglobstį kenčiantiems žmonėms. Kiekvienas turi padaryti tiek, kiek gali. Yra rekordiškai daug žmonių, kurie savanoriškai priima žmones į savo namus, tikiuosi, kad ir aš pats prie to prisidėsiu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius