Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalyje „Bumbulinės“ – nuo kulinarinių atradimų iki šachmatų simultano

Rugpjūčio 19-20 dienomis į didžiausią Lietuvos dvarą Pakruojyje kviečiantis pirmasis festivalis Bumbulinės suburs ne tik visą būrį išskirtiniausių aludarių bei įmantriausių virtuvių šefų, tačiau ir leis mėgautis itin aristokratiškomis pramogomis su tos srities žinovais, čempionais, rašoma pranešime spaudai.
Pramogos Pakruojo dvare
Pramogos Pakruojo dvare / M.Mikulėno nuotr.

Vos išgirdus apie prie alaus derantį maistą, prieš akis dažnam lietuviui iškyla kepta duona, tačiau šis festivalis parodys, kad derančio su alumi maisto yra kur kas daugiau.

Degustaciniame festivalyje į vieną vietą surinkti ne tik alaus, tačiau ir kulinarijos žinovai susirinkusius palepins dar neragautų, puikiai su alumi derančių, patiekalų įvairove iš visos Lietuvos ar net tolimųjų kraštų.

Pastarąja tema, istorijomis ir receptais iš viso pasaulio festivalyje dalinsis ir žurnalistas, keliautojas, gurmanas ir alaus žinovas Vytaras Radzevičius, kuris geriau nei kas kitas gali atskleisti egzotiškiausių virtuvių paslapčių. Čia savo kulinarius atradimus demonstruos ir Vilniaus restoranas „Paupio 12“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytaras Radzevičius ir jo ruoštos krevetės kiniškai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytaras Radzevičius ir jo ruoštos krevetės kiniškai

Visgi grįžtant prie keptos duonos ir jos dermės su alumi, žymus alaus someljė Vidmantas Čičelis sako, kad labai retai kur pasaulyje rasime tokį užkandį kaip kepta duona, o su įvairiais pagardais ji tampa tikrai neblogu užkandžiu. „Esu ir pats linkęs išbandyti įvairiausių maisto derinių su alumi - yra tekę bandyti sušių ir net vabzdžių, tačiau turiu pripažinti, kad lietuviška tradicinė virtuvė taip pat turi dar neišnaudotų resursų eksperimentams“, - sako alaus someljė.

Festivalyje virtuvės šefai suteiks galimybę paragauti išskirtinių užkandžių, mėsų, troškinių ir net sriubų. Jie siūlys Klaipėdos krašto vienuolių alaus sriubos, kaplūno sriubos, pulardos troškinio, pagoniškai keptos ožkos ant žarijų, 15 valandų kepto veršiuko bei 15 valandų rūkytų bebrų ir tai toli gražu dar ne viskas. Norintiems dar naujesnių pojūčių, bus galima paragauti sraigių ir net tailandietiško maisto.

Organizatorių nuotr./Pakruojo dvaras
Organizatorių nuotr./Pakruojo dvaras

Trumpam atsitraukti nuo degustacijų ir pasimėgauti dvariška aplinka kvies itin aristokratiškos pramogos. Prieš pat dvaro rūmus įrengtoje aikštelėje kroketo subtilybes aiškins ir žaidimo mokins pats Roberts Stafeckis – Latvijos kroketo federacijos įkūrėjas ir prezidentas, o norintiems išbandyti savo jėgas šachmatų žaidime, bus galimybė susirungti simultano metu su Lietuvos ir Europos čempione Viktorija Čmilyte-Nielsen. Kvies ir kitos aktyvios, azartiškos pramogos bei varžytuvės.

Organizatorių nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen
Organizatorių nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen

Pakruojo dvaras – didžiausias Lietuvoje išlikęs dvaro kompleksas, kuriame lankytojai tampa XIX a. pab. dvaro gyventojais, iškalbingoje ir kūrybingoje atmosferoje išgyvenantys dvariškus užsiėmimus ir akimirkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius