Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tradicija išsaugota: Vilniuje septintą kartą vyks burgerių festivalis

Dėl pandemijos buvo atšaukta ar formatą keitė daugybė renginių, tačiau vasarą nemažai jų sugrįžo. Vienas jų – rugpjūčio 4-ąją sostinėje vyksiantis jau 7-asis gurmė burgerių festivalis „Vilnius Burger Fest“. Kelis tūkstančius žmonių sutraukiančioje miesto šventėje šiemet bus daug naujų dalyvių ir atradimų, be to, pasikeitė ir renginio vieta.
„Vilnius Burger Fest“ aukciono akimirka
„Vilnius Burger Fest“ aukciono akimirka / Organizatorių nuotr.

Kaip sako pranešime žiniasklaidai cituojamas festivalio organizatorius Jonas Mažintas, šių metų renginys turės labai ryškų pandemijos įspaudą.

„Burgerių festivalį rengiame per rekordiškai trumpą laiką, nes ilgai nebuvome tikri dėl karantino sąlygų. Be to, pradėję organizuoti, pamatėme realią pandemijos įtaką maitinimo sferai. Šiais metais turėsime itin daug naujų burgerių ruošimo entuziastų, todėl tiek ištikimi lankytojai, tiek ir pirmą kartą apsilankantys patirs begalę naujų įspūdžių“, – žada J.Mažintas ir priduria, jog festivalyje įprastai pasivaišindavo net iki 7 tūkstančių burgerių mėgėjų.

Viena šių metų naujienų – nauja vieta, festivalis šurmuliuos Tymo turguje. Naujų skonio patirčių pasiilgusių lankytojų būrį paprastai itin traukia išskirtinai festivalio proga ruošiami burgeriai. Kaip įprasta, festivalyje bus galima išsirinkti iš kone 30-ies skirtingų burgerių variantų, skirtų įvairius ingredientus ar paruošimo būdus vertinantiems žmonėms.

Organizatorių nuotr. /„Vilnius Burger Fest“ akimirka
Organizatorių nuotr. /„Vilnius Burger Fest“ akimirka

Gurmė (pranc. gourmet) burgerių gamyboje naudojami kuo šviežesni, aukštos kokybės produktai. Sudėtinės patiekalo dalys ruošiamos ne masinės gamybos metodais, o ingredientų derinimas ir pateikimas parodo šefų išmonę bei profesionalumą.

Festivalyje nesivaržoma, kas suvalgys daugiau ar greičiau.

Gurmė burgerių ruošėjai akcentuoja vietos ūkininkų užaugintų ir sveikų produktų svarbą, kreipia didelį dėmesį į atsakingo vartojimo ir gamybos vertybes, laikosi bendrų tvarumo standartų. Kartu ir festivalio lankytojai kviečiami mėgautis atsakingai – čia nesivaržoma, kas suvalgys daugiau ar greičiau.

Organizatorių nuotr. /„Vilnius Burger Fest“ aukciono akimirka
Organizatorių nuotr. /„Vilnius Burger Fest“ aukciono akimirka

Pasaulyje gurmė burgeriai tapo mėgstamu pasirinkimu daugiau nei prieš porą dešimtmečių, o Lietuvą pasiekė prieš aštuonerius metus.

Festivalis „Vilnius Burger Fest“ vyks Vilniaus Tymo turguje (Maironio/Aukštaičių g.), nuo 11 iki 23 val. Įėjimas į festivalį nemokamas. Daugiau informacijos galima rasti ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius