Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarienė 180 m aukštyje: TV bokštas kviečia prie staliukų atviroje terasoje

Po ilgų uždarumo mėnesių visi esame pasiilgę pramogų ir naujų patirčių, prasidėjo ir atostogų sezonas. Vilniečiai ir sostinės svečiai dabar turi galimybę pietauti ar vakarieniauti naujoje unikalioje vietoje – atviroje TV bokšto terasoje. Čia žadą atima Vilniaus panorama, plaukus kedena vėjas, o valgytojams siūlomi 2 meniu pasirinkimai. Tiesa, vieta neeilinė, todėl ribojimų ir išankstinių sąlygų čia kiek daugiau nei kitur.
Pristatymo akimirka
Pristatymo akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

TV bokšto restorane „Paukščių takas“ yra lankęsi ir Vilniaus panorama iš jo gėrėjęsi daugybė žmonių, tačiau pirmąkart per 40 metų atverta galimybė žvalgytis ir maistu mėgautis atviroje terasoje. Tai pati aukščiausia vieta Lietuvoje, kurioje galima pietauti ar vakarieniauti.

TV bokšto lauko terasa yra įsikūrusi 180 m aukštyje, tad jei vestume paralelę su standartiniais daugiabučiais, tai būtų maždaug 58–59 aukštas. Terasoje bus rikiuojami 5 staliukai, prie kurių susės po 2 žmones, tad vienu metu maistu čia galės mėgautis vos 10 žmonių. Mažamečiai vaikai (iki 5 metų) nepriimami dėl saugumo.

Tiesa, priešingai nei įprastuose restoranuose, TV bokšto terasoje galioja nemažai papildomų sąlygų. Pietauti ar vakarieniauti galima tik pagal išankstines rezervacijas, o jei orai nepalankūs – lyja ar yra stipriai vėjuota – rezervacija suderinus su užsakovu būna perkeliama. Taip yra dėl to, kad dėl lietaus tampa šlapia metalinė terasos grindų danga, o nedidelis vėjukas, gaivinantis bokšto apačioje, pakilus į viršų stipriai įsismarkauja.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pristatymo akimirka

Patiekalus naujai atvertai terasai ruošia restorano „Paukščių takas“ virtuvė su nauju jaunu šefu priešakyje. Lankytojai gali rinktis iš dviejų meniu variantų. Pirmajame figūruoja lašišos kepsnys, patiekiamas su daržovėmis, sūrio pyragas, taip pat siūloma kavos arba arbatos ir sulčių arba stalo vandens. Kitame komplekte pagrindinis patiekalas yra antienos confit, o desertas – šokoladinis pyragas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pristatymo akimirka

Vienam asmeniui toks komplektas – pagrindinis patiekalas, desertas ir gėrimai – atsieina 36 Eur, į šią kainą jau įskaičiuotas ir pakilimas į TV bokštą. Atvirojoje terasoje mėgautis maistu galima nuo 11 iki 21 val. neatmetama, jog vasarai įsibėgėjus darbo laikas dar gali būti ir prailgintas – kad būtų galima stebėti įspūdingus saulėlydžius. Beje, TV bokšto restoranas ir terasa yra populiari piršlybų vieta, tad juokaujama, jog jos dabar gali vykti vakarienės atviroje terasoje metu.

15min primena, jog TV bokšte šiuo metu atskirais etapais vyksta remonto darbai. Pavyzdžiui, pats restoranas „Paukščių takas“ šiuo metu neveikia, tikimasi, jog jis lankytojus priims jau po savaitės ar dviejų, žinoma, jo viduje bus galima valgyti tik turintiems galimybių pasą.

Skaičiuojama, jog pernai atviroje TV bokšto aikštelėje per 4 mėn. apsilankė beveik 10 tūkst. žmonių, o iki pandemijos aukščiausią šalies statinį per metus aplankydavo apie 120 tūkst. lankytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius