Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varžybos tik suaugusiems: kas suvalgys aitriausią pasaulyje pipirą?

„Aštriagalvių“ bendruomenę buriantys entuziastai vėl kviečia dalyvauti aštriausių pipirų valgymo varžybose. Arba tiesiog pažiūrėti svetimų upeliu bėgančių ašarų. Rugpjūčio 4-ąją, trečiadienį, Vilniuje bus galima išmėginti savo skonio receptorių atsparumą ragaujant net aitriausias pasaulyje pipirų rūšis.
Drąsuoliai kviečiami į aitriųjų pipirų valgymo varžybas
Drąsuoliai kviečiami į aitriųjų pipirų valgymo varžybas / Organizatorių nuotr.

Jau trečiąsyk „Mėgstančių aštriau“ lauks tradicinio tipo varžybos, kurių dalyviai vieną po kito valgys šešis skirtingo aštrumo pipirus. Starto linijoje lauks lengviausi Serrano, dažnai vadinami raudonųjų paprikų vardu, o finišo tiesiojoje – Carolina Reaper, nominuojamas aštriausiu pipiru visame pasaulyje.

Varžybų organizatorius Liudas Pranskevičius įspėja, kad registruotis gali tik pilnametystės sulaukę asmenys, gerai suvokiantys, jog bus tikrai aštru. „Jokiu būdu nenoriu nugesinti ketinančiųjų dalyvauti entuziazmo. Vis dėlto, prieš registruojantis raginu gerai įvertinti savo jėgas. Ne pirmą kartą organizuoju tokias varžybas, todėl esu matęs, kaip ašaroti pradeda net tie, kurie stebi varžybų dalyvius“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas L.Pranskevičius.

Būtent dėl žmonių saugumo kiekvienas varžybų dalyvis taip pat privalės pasirašyti dokumentą, patvirtinantį, kad visą atsakomybę už patirtį prisiima asmeniškai.

Pirmąją šalyje išskirtinai tik aštraus maisto parduotuvę „Aštriai aštru“ atidaręs L.Pranskevičius teigia, kad aštraus maisto valgymo varžybos sparčiai populiarėja ir pritraukia vis daugiau įvairaus amžiaus žmonių. „Vis dar nustembu matydamas, kad dažnas varžybų dalyvis toli gražu neįsivaizduoja, su kokio lygio aštrumu teks susidurti. Kiekvieną susidomėjusį ne tik įspėju, bet ir kviečiu apšilti bei pamatuoti savo jėgas dar prieš renginį, užsukus į Halės turguje įsikūrusius aitriųjų pipirų namus. Čia galima paragauti pačių aštriausių padažų iš viso pasaulio, taip pat ir užaugintų vietoje, asmeniniame pipirų ūkyje“, – pasakoja L. Pranskevičius.

Vida Press nuotr./Įvairių rūšių aštrieji pipirai
Vida Press nuotr./Įvairių rūšių aštrieji pipirai

Aštriausių pipirų valgymo varžybos prasidės šį trečiadienį, rugpjūčio 4-ąją, 19 valandą. Jos vyks Vilniuje esančiame Tymo turguje, festivalio „Vilnius Burger Fest“ metu. Daugiau informacijos apie varžybas galima rasti ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius