Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 08 29

8 vietos Vilniuje, kur su vaikais smagiai atšvęsite Rugsėjo 1-ąją

Laukėte ar nelabai, jau šia savaitę – kalendorinio rudens pradžia ir vartais į naujus mokslo metus tapsianti Rugsėjo 1-osios šventė. Ko gero, daugiausiai jaudulio ji kelia pradinukams, gal dar dvyliktokams. Ši diena – gera proga kartu pasidžiaugti nauja pradžia, galbūt pasikalbėti apie išsikeltus tikslus ir, be abejonės, visai šeimai pasimėgauti skaniu maistu. Jei šventiškai pietauti nutartumėte ne namie, žeriame idėjų, kur Vilniuje galėtumėt užsukti.
Šventiniai keksiukai
Šventiniai keksiukai / Vida Press nuotr.

Atrinkome vietas, kuriose meniu nėra labai siauras, nes kartais suderinti visų šeimos narių interesus – nelengva užduotis. Taip pat atmetėme ir tas vietas, kurios puikios, tačiau jose itin mažai vietos. Juk kasmet rugsėjo pirmąją sostinė dūzgia nuo žmonių gausos, tad kelių vietų restorane ar kavinėje gali būti gan keblu rasti staliuką. Išsirinkus jums patinkančią vietą, primygtinai rekomenduojame pasitikrinti konkrečios dienos darbo laiką socialiniuose tinkluose. Nes būna visko!

1

„Momo Grill“

Restorano archyvo nuotr. /„Momo Grill“
Restorano archyvo nuotr. /„Momo Grill“

Vilniaus centre veikiantis klaipėdiečio virtuvės šefo Vytauto Samavičiaus įkurtas restoranas nuo pat atsidarymo nenuleidžia kokybės kartelės. Nesvarbu, ar tai dienos pietų, ar a la carte meniu patiekalai, jie visada bus kokybiški, skanūs, tačiau kartu nepernelyg įmantrūs.

Tai geras pasirinkimas Rugsėjo 1-osios šventei, nes paragausite kai ką įdomesnio, nei daugelis ruošiame namuose, aplinka taip pat jauki, įkvepianti ilgesniam laikui įsitaisyti prie apvalių stalų. Be to, mokslo metų pradžios proga čia žadamas specialus dienos pietų meniu.

Kur

Totorių g. 1 / Gedimino pr. 10, Vilnius

Darbo startas 09 01

12 val.

Tilps

vidutinis būrys svečių

Ko tikėtis

šventės proga – specialaus dienos pietų meniu iki 15 val. ir visą dieną – a la carte meniu.

2

„Senatorių pasažas“

Restorano archyvo nuotr. /„Senatorių pasažas“
Restorano archyvo nuotr. /„Senatorių pasažas“

Ši istorinė erdvė pačioje Senamiesčio širdyje ilgą laiką vis kaitaliodavo savo darbo laiką, tad dalis vilniečių nebesuprasdavo, kada vartus ras uždarus, o kada atidarytus. Tikėtina, jog žmonių srautams grįžus į Vilnių, nusistovės ir šios potencialą turinčios vietos darbo grafikas.

Vienas didžiausių pasažo privalumų – maisto formatų gausa: nuo prašmatnių restoranų patiekalų iki šviežių kepinių ar gatvės maisto. Taip, šioje vietoje nėra nepigu, tačiau šventinę dieną galima kiek paišlaidauti. Jei tik oras tai leidžia, prisėskite lauke ir įsiliekite į bendrą švelnų šio kiemo šurmulį.

Kur

Dominikonų g. 11, Vilnius

Darbo startas 09 01

12 val.

Tilps

didelis būrys svečių

Ko tikėtis

daugybė pasirinkimų vienoje vietoje, istorinė erdvė

3

„Margas kočėlas“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kavinė „Margas kočėlas“ vitrinos
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kavinė „Margas kočėlas“ vitrinos

Dviejų bičiulių įkurta jauki kepykla Naujamiestyje, kurioje pačias šeimininkes galima sutikti kiekvieną mielą dieną, kepa daugybę skanėstų. Puiku tai, kad saldžiųjų ir nesaldžiųjų yra maždaug vienodai, be to, galima rasti ir tradiciškesnių, ir netikėtų skonių. Ryškiausios čia prancūzų konditerijos ir britų užkandžių kultūros įtakos, tačiau netrūksta ir lietuviškų akcentų.

Viduje vietos gal ir nėra itin daug, kita vertus, kelios šeimos puikiai įsitaisys, o dar labiau situaciją gelbsti nemažas jaukus kiemas, prasidedantis iškart už ryškiai geltonų vartelių. Ši vieta kiek atokiau nuo didžiausių pėsčiųjų arterijų, tad tikėtina, jog galėsite kiek atitrūkti nuo šventinės dienos šurmulio.

Kur

Naugarduko g. 26/30, Vilnius

Darbo startas 09 01

8 val.

Tilps

nedidelis būrelis svečių

Ko tikėtis

įvairūs itin švieži kepiniai – saldūs bei nesaldūs, dideli ir sotūs sumuštiniai

4

„Paupio turgus“

Restorano archyvo nuotr. /„Paupio turgus“
Restorano archyvo nuotr. /„Paupio turgus“

Tai dar vienas geras pasirinkimas šeimoms, kurių skirtingo amžiaus narių maisto interesai išsiskiria. Vieni galės griebti blynų ar cepelinų, kiti – azijietišką ryžių dubenėlį su ryžiais ar mėsainį.

Gausiai gyvenamame ir lankomame Paupio rajone įsikūrusi maisto halė savaitgaliais ypač pilna lankytojų, akivaizdu, jog jų netrūks ir Rugsėjo 1-ąją, tačiau vietos čia apstu, tad tikėtina, jog tilps visi.

Kur

Aukštaičių g. 7, Vilnius

Darbo startas 09 01

11 val.

Tilps

didelis būrys svečių

Ko tikėtis

įvairių šalių virtuvių ir formatų maisto

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius