-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skanaus Kauno gidas (I): asmeninės rekomendacijos, kur ieškoti gero maisto ir gėrimų

Lietuva tokia nedidelė, kad daugelis judresnių ir aktyvesnių žmonių tikrai yra aplankę visus didžiuosius miestus. Tačiau net ir nesyk buvusieji Kaune šiemet privalo čia atvykti ne vieną kartą – juk tai Europos kultūros sostinė 2022, iki pat metų pabaigos pažersianti daugybę renginių ir iniciatyvų, skirtų ir mažiems, ir dideliems, ir meno gurmanams, ir besijaučiantiems šios srities pradinukais.
Kauno maisto gidas
Kauno maisto gidas / Restoranų archyvo, „Gediminas Grazys photography“, 15min.lt nuotr.

Tačiau atvykus į bet kurį miestą net pusdieniui, visai dienai ar savaitgaliui, tikrai norėsis ne tik peno dvasiai, bet ir gero maisto, skanios kavos, o gal ir vakarinių gėrimų. 15min teiravosi kauniečių ar šio miesto maisto sceną puikiai išmanančių žmonių, kur jie patartų keliauti ieškantiems smagių gastronominių patirčių.

Savo asmeninėmis rekomendacijomis šįsyk pasidalijo „Genys Brewing Co.“ vadovas, kaunietis Laurynas Lisauskas, kaunietė (jau 10 metų gyvenanti Vilniuje), maisto tinklaraštininkė ir „Desertų klubo“ įkūrėja Asta Petrušienė bei taip pat kaunietė, gurmaniškų maisto produktų parduotuvės „Gurmanė“ įkūrėja Romena Lapačinskienė.

Netrukus laukite ir šio gido tęsinio – savo numylėtomis vietomis dalinsis dar trys kauniečiai ar šio miesto mylėtojai.

Lauryno Lisausko rekomendacijos:

Restoranas „Numan“. Istoriškai ryškioje Nemuno gatvėje, visai netoli Nemuno upės ir Kauno senamiesčio, rafinuotas, bet neįpareigojantis „Numan“ neseniai pakeitęs kryptį nuo fine dining į daug jaukesnį comfort food formatą. Šefas Adomas Jegnoras lepina „patogiais“ europietiškais patiekalais ir subtiliai atrinktų gėrimų meniu.

„Pelėdinė“. Penkiasdešimt žingsnių nuo Laisvės alėjos ir tarpukario Prezidentūros, žavintis apetito negadinančiu originaliu 8-ojo dešimtmečio interjeru, šis bistro yra geriausia, kas nutiko Kaunui burgerių kontekste. Moderniai veganiškų ar po pasaulio virtuves – nuo Meksikos iki JAV vakarų – keliaujantis burgerių pasirinkimas tiks net išrankiausiems.

Restorano archyvo nuotr. /Bistro „Pelėdinė“
Restorano archyvo nuotr. /Bistro „Pelėdinė“

„Senis ir jūra“. Super šviežios jūros gėrybės, atvira virtuvė, labai kitokia atmosfera ir daug barzdotų vyrų nuolatiniame veiksme. Jei jūros gėrybės tavo pasirinkimas – banguoji teisinga kryptimi. Meniu gan spontaniškas, o tai sukuria ryškią oazę klišinių restoranų dykumoje. Pasitikėkit „seniu“, jis parinks kas geriausia, nes spausdinto meniu restorane galite ir nerasti.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Jūros patiekalų restoranas „Senis ir Jūra“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Jūros patiekalų restoranas „Senis ir Jūra“

Žinoma, Kaune galite rasti ir „Genys Taproom“ barus, kurie puikiai talkins vakaro pabaigai po sočios vakarienės. Pasitikdami Kaunas Europos kultūros sostinė'2022, balandį atveriame naujo baro duris Kauno senamiestyje, Vilniaus gatvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius