Dabar populiaru
Publikuota: 2020 spalio 5d. 13:11

auGalingas iššūkis: saldžiųjų bulvių „gnocchi“ su grybais ir saldainiai „morkytės“

auGalingi patiekalai
Tinklaraščio archyvo nuotr. / auGalingi patiekalai

Visiems mums į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.

Saldžiųjų bulvių virtinukai „gnocchi“ su miško grybais

Ingredientai:

virtinukams:

  • 1 didelė saldžioji bulvė (apie 500 g), ją išvirus ir nulupus, turi likti apie 350 g grynos masės;
  • 200 g avinžirnių miltų + papildomi keli šaukštai miltų virtinukų formavimui;
  • druskos, pipirų ar kitų prieskonių pagal skonį.

padažui:

  • 2 valg. šaukšt. kepimui tinkamo aliejaus;
  • keli šalavijo lapeliai;
  • 2 vidutiniai svogūnai;
  • 2 saujos džiovintų miško grybų (prieš naudodami užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite kelioms minutėms pastovėti);
  • sauja jaunų šparagų (galite dėti kitas daržoves);
  • 2 skiltelės česnako;
  • 8 valg. šaukšt. augalinės grietinėlės;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

Ruošiame virtinukų masę:

1. Saldžiąją bulvę supjaustykite į kelias dalis, išvirkite pasūdytame vandenyje, nulupkite, ir sutrinkite šakute. Tam, kad atvėstų, gautą masę 15–20 min. dėkite į šaldytuvą.

2. Atvėsusią bulvių masę sumaišykite su miltais (jeigu reikia, galite dėti šiek tiek daugiau), nepamirškite druskos, prieskonių.

3. Ant švaraus stalviršio pabarstykite miltų, imkite dalį virtinukų masės ir padengę visą jos paviršių miltais, formuokite maždaug 2–3 cm storio „virveles“ (lyg darytumėte kūčiukus). Supjaustykite jas norimo dydžio pagalvėlėmis. Tokiu principu pagaminkite tiek virtinukų, kiek norisi, o likusią tešlą kelias dienas galite laikyti šaldytuve.

4. Puode užvirkite vandenį, įdėkite druskos ir po vieną dėkite virtinukus. Stenkitės, kad vienas su kitu nesuliptų (rinkitės kuo didesnį puodą arba virkite porcijomis). Kai virtinukai iškyla – galite juos išimti.

Ruošiame padažą:

1. Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų, dėkite šalavijo lapelius (kai paskleis savo kvapą – išimkite) ir smulkiai supjaustytus svogūnus. Juos truputį apkepinę sudėkite supjaustytus smidrus, nusunktus grybus.

2. Kepkite, kol daržovės suminkštės, dėkite smulkintą česnaką, druską, pipirus, pilkite grietinėlę.

3. Į padažą sudėkite virtinukus ir išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Saldžiųjų bulvių virtinukai „gnocchi“ su miško grybais
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Saldžiųjų bulvių virtinukai „gnocchi“ su miško grybais

Saldainiai „morkytės“

Tai skanėstas visiems šokolado mėgėjams! Niekas net neatspėtų, kad pagrindinis ingredientas yra morkos.

Ingredientai:

  • 200 g morkų;
  • 90 g juodojo šokolado;
  • 4 valg. šaukšt. augalinio pieno;
  • 50 g ryžių miltų;
  • 1/2 arbat. šaukšt. agaro miltelių;
  • sauja mėgstamų riešutų.

Gaminimas:

1. Morkas išverdame ir sutriname su pienu iki tyrės konsistencijos.

2. Morkų tyrę dedame į nedidelį puodą, beriame agarą, išmaišome ir užverdame.

3. Dedame šokoladą, beriame miltus ir sukapotus riešutus. Išmaišome ir palaikome ant ugnies dar 3 minutes.

4. Masę dedame į kepimo popieriumi išklotą formą, papuošiame riešutais ir kišame 30 min. į šaldytuvą.

5. Supjaustome gabaliukais ir tiekiame.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Saldainiai „morkytės“
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Saldainiai „morkytės“

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Soul food ir Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Video

04:05
02:52
00:26

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką