Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Aurimėlio virtuvė“: kvapnūs ir skanūs kalėdiniai varškėčiai

Varškėčiai... Man tai neišsemiama tema, nes kaskart jie kitokie ir vis iš naujo atrasti. Išbandykite ir šį receptą, kuriame varškėčius kalėdiniais paverčia meduoliams skirti prieskoniai ir cinamonas.
Kalėdiniai varškėčiai
Kalėdiniai varškėčiai / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 250 g varškės (9 proc. riebumo);
  • 1 kiaušinis;
  • 2 valg. šaukšt. manų kruopų;
  • 1 valg. šaukšt. miltų;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. meduolių prieskonių;
  • aliejaus (kepimui);
  • miltų ir cinamono mišinio (apvoliojimui).

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame pertrintą varškę, mušame kiaušinį, beriame manų kruopas, miltus, cukrų, vanilinį cukrų, meduolių prieskonius. Išminkome tešlą.

2. Drėgnomis rankomis formuojame varškėčius, apvoliojame miltų ir cinamono mišinyje (2 šaukštai miltų + 2 šaukšteliai cinamono).

3. Kepame keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

4. Patiekiame su grietine, uogiene ar kitu jūsų mėgstamu pagardu. Pabarstome cukraus pudra su cinamonu.

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius