-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baisiai skanių užkandžių rinkinys švenčiantiems Heloviną: 20 receptų

Helovinas kol kas netapo, o vargu ir ar taps, visuotina švente, tačiau yra žmonių, kuriems smagu padrožinėti moliūgus ir pakvailioti. O kokia gi šventė be teminio maisto? Jei organizuojate Helovino vakarėlį, be užkandžių niekaip neišsiversite, todėl atrinkome net 20 pasiūlymų. Visiems jiems tinka bendras epitetas – „baisiai skanūs“!
Užkandžių stalas
Užkandžių stalas / Vida Press nuotr.
Sūrio rutuliukai
Receptas: Kepti sūrio rutuliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 87
Receptas
Ingredientai
Sūris: 500.00 g
Aliejus: 500.00 ml
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 300.00 g
Druska: 0.30 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Sūrį sutarkuokite tarka, sudėkite į dubenį ir įmuškite kiaušinius, įberkite druskos bei viską išplakite.

2. Įberkite šiek tiek miltų ir pamaišykite. Likusius miltus berkite palengva, kol gausite kibią, bet lipnią tešlą. Tuomet rankas sudrėkinkite šlakeliu vandens ir iš paruoštos masės formuokite nedidelius rutuliukus.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite suformuotus rutuliukus. Kepkite kelias minutes, kol gražiai apskrus. Jei norite, kad jie viduje būtų minkšti, kepkite iki tamsios spalvos.

4. Iškeptus sūrio rutuliukus išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinių rankšluosčių nusausinimui. Paruoštus sudėkite į iškylos krepšelį.

Suskleisti
Baltojo pelėsinio sūrio užkandis
Receptas: Baltojo pelėsinio sūrio užkandis
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.1 / 42
Receptas
Ingredientai
Baltojo pelėsio sūris: 2.00 vnt. (po 150 gramų)
Rozmarinai: 4.00 vnt. (šakelės šviežio)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sūrius išpakuojame ir dedame ant kepimo popieriaus. Sūrių viršų patepame aliejumi, užbarstome supjaustytais česnakais ir rozmarinais. Kepame apie 15–20 minučių. Patiekiame karštą su džiūvėsiais arba duonos lazdelėmis.

Suskleisti
Sūrio lazdelės
Receptas: Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 67
Receptas
Ingredientai
Parmezano sūris: 160.00 g (smulkiai tarkuoto; galite naudoti lietuvišką atitikmenį – „Džiugo“ sūrį ar itališką parmidžaną. Pastarąjį dėl pikantiškesnio skonio pabandykite maišyti su dalimi pekorino sūrio)
Česnako milteliai: 0.50 arbat. š. (galite keisti 2 skiltelėmis česnako, tik jis labiau jausis ir sunkiau pasiskirstys)
Druska: 1.00 žiupsnelis (didelis; smulkios jūros)
Kaip gaminti

1. Prieš formuojant lazdeles, šaldytai tešlai leiskite pabūti kambario temperatūroje apie 20 min.

2. Tuo metu paruoškite sūrį. Sutarkuokite jį kuo smulkiau – taip jis geriau lips prie tešlos. Suberkite į dubenį, ten pat berkite ir druską bei česnakų miltelius (ar sutrintas česnako skilteles) ir labai gerai išmaišykite.

3. Pasiruoškite švarų, lygų paviršių ir vienodu sluoksniu berkite ant jo pusę tarkuoto sūrio, o tada ant jo vienu sluoksniu sudėkite jau kiek atšilusius tešlos lakštus. Tuomet ant jų viršaus berkite likusį sūrį ir pernelyg nespausdami šiek tiek pakočiokite kočėlu – svarbu, kad sūris kuo geriau priliptų.

4. Labai aštriu peiliu pjaustykite tešlą maždaug 1 cm pločio juostelėmis, o tada kiekvieną jų kelis kartus persukite. Sudėkite šias lazdeles ant sausos medinės lentelės ir dėkite dar pusvalandžiui į šaldytuvą.

5. Išdėliokite atšalusias lazdeles ant kepimo popieriumi išklotų skardų ir dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10–12 min., kol lazdelės taps auksinės spalvos. Valgykite iškart, kitai dienai netaupykite, nes lazdelės skaniausios šviežios.

Suskleisti
Tortilijų traškučių užkandis su sūrio kremu
Receptas: Tortilijų traškučių užkandis su sūrio kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 31
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 8.00 vnt.
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Fetos sūris: 150.00 g
Grietinėlė: 50.00 ml
Majonezas: 50.00 ml
Jogurtas: 50.00 ml (natūralaus)
Česnakai: 1.00 skiltelės (pagal poreikį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (žolelių)
Aliejus: 5.00 ml (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Tortilijas supjaustykite lygiais trikampėliais (kaip picą). Iš abiejų pusių ištrinkite aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apibarstykite žolelėmis bei plonu sluoksneliu tarkuoto parmezano.
  2. Tortilijas kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol taps traškios (apie 15 min). Jei skubate, galite nusipirkti jau paruoštų tortilijų traškučių.
  3. Susmulkintą sūrį su mėlynuoju pelėsiu, fetą, grietinėlę, majonezą, jogurtą, saldžiųjų ir aitriųjų paprikų miltelius, trintą česnaką, druską berkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės. Prieš patiekdami palaikykite apie pusvalandį šaldytuve.  
Suskleisti
Parmezano sūrio plikytos bandelės užkandai
Receptas: Parmezano sūrio plikytos bandelės užkandai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 41
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 360.00 ml
Miltai: 200.00 g
Sviestas: 8.00 valg. š.
Parmezano sūris: 180.00 g (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti baltieji - pagal skonį)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Migdolai: 30.00 g (plokštelės papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus.
  2. Į nedidelį puodą supilkite vandenį, pastatykite ant vidutinės ugnies ir įdėkite sviestą. Kai vanduo pradės virti, nukelkite puodą nuo ugnies ir be perstojo maišydami mediniu šaukštu, suberkite miltus ir druską.
  3. Puodą vėl pastatykite ant ugnies ir, be perstojo maišydami, kaitinkite, kol tešla sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite sūrį bei pipirus.
  4. Palikite tešlą ataušti. Į ataušusią tešlą muškite po vieną kiaušinį ir energingai išplakite.
  5. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais. Valgomuoju šaukštu dėkite tešlą į skardą suformuodami bandeles. Apibarstykite migdolų plokštelėmis ir patikrinkite, ar jos tikrai prie tešlos prikibo.
  6. Kepkite 15-20 min., kol bandelės įgaus auksinę spalvą ir išsipūs.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė

 

Suskleisti
Baklažano suktinukai
Receptas: Baklažano suktinukai su sūrio įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 27
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis)
Kreminė varškė: 300.00 g
Fetos sūris: 150.00 g
Saulėje džiovinti pomidorai: 1.00 vnt. (indelis konservuotų aliejuje)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Krapai: 5.00 vnt. (šakelės)
Druska: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite išilgai per visą ilgį, sudėkite į pasūdytą vandenį ir palikite maždaug 10 minučių. Vėliau išimkite ir nusausinkite.

2. Baklažano juosteles apkepinkite iš abiejų pusių ir sudėkite ant popierinių rankšluosčių.

3. Varškę sumaišykite su feta, išspauskite česnako pagal skonį ir sudėkite smulkiai supjaustytus džiovintus pomidorus, krapus ir viską gerai išmaišykite. Paruoštą masę įsukite į keptas baklažano juosteles.

Suskleisti
Slyvų užkandėlė
Receptas: Slyvų užkandėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.1 / 69
Receptas
Ingredientai
Slyvos: 6.00 vnt. (gerai prinokusios mėlynosios)
Sūris: 150.00 g (kreminis, pvz.,„Philadelphia")
Česnakai: 2.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų smulkintų (gali būti ir kitokių džiovintų žolelių prieskoniai))
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Slyvas perpjaukite perpus, išimkite kaulą ir gražiai išdėliokite ant plokščios lėkštės.

2. Į kreminį sūrį suberkite trintas česnako skilteles, žiupsnelį raudonėlių, pagal skonį pasūdykite.

3. Sūrio masę išmaišykite ir šaukštu dėkite ant kiekvienos slyvos puselės. Puoškite žalumynais.

4. Skanu patiekti su baltos duonos skrebučiais.

Pastaba. Jei norite išraiškingesnio skonio, kreminį sūrį galite keisti smulkiai tarkuotu parmezano sūriu (apie 150 g. ) sumaišytu su 2-3 šaukštais majonezo (skaniausia, „Helman‘s“, bet gali būti ir kitoks).

Receptą atsiuntė Elena Šimkienė

Suskleisti
Keptų burokėlių užkandėlė
Receptas: Keptų burokėlių užkandėlė
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 41
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 3.00 vnt. (nedideli)
Vynuoginiai pomidorai 10.00 vnt.
Graikiniai riešutai: 2.00 valg. š. (smulkintų riešutų arba kedrų)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Svogūnų laiškai: 20.00 g (arba petražolių)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Burokėlius gerai nuplaukite, įvyniokite į foliją ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės – maždaug valandą. Orkaitėje kepti burokėliai suminkštėja, bet nepraranda skonio, todėl jų negalima pakeisti virtais burokėliais. Keptus burokėlius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite dailiais griežinėliais.

2. Dubenėlyje sumaišykite balzaminį actą ir alyvuogių aliejų, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, įmaišykite smulkiai pjaustytą česnaką. Palaikykite maždaug 20 min., kad užpilas įgautų česnako skonį. Česnako gabalėlius išgriebkite.

3. Lėkštėje išdėliokite burokėlių griežinėlius ir pomidorų puseles, apšlakstykite užpilu, apibarstykite smulkintu ožkos pieno sūriu, kedrų riešutais (juos pirmiau trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje) ir kapotais svogūnų laiškais arba petražolių lapeliais. Tiekite su balta bandele.

Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių

Suskleisti
Alyvuogių užkandėlė
Receptas: Alyvuogių užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 96
Receptas
Ingredientai
Fetos sūris: 200.00 g
Alyvuogės: 200.00 g (po nedidelį indelį juodųjų ir žaliųjų alyvuogių be kauliukų, gali būti ir įdarytos)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (ir alyvuogėms marinuoti)
Česnakai: 3.00 skiltelės (alyvuogėms marinuoti)
Citrinos: 1.00 vnt. (pagal skonį žievelių alyvuogėms marinuoti)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (smulkintos ankšties alyvuogėms marinuoti)
Medus: 1.00 valg. š. (alyvuogėms marinuoti)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (alyvuogėms marinuoti)
Duona: 2.00 vnt. (kelios riekelės baltos duonos)
Kaip gaminti
  1. Nuo alyvuogių nupilkite skystį, jas suberkite į užsukamą indą.
  2. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis ir raudonėliais.
  3. Smulkintą aitriąją papriką įmaišykite į česnakų ir raudonėlių mišinį.
  4. Sumaišykite jį su aliejumi ir skystu medumi.
  5. Gautu marinatu užpilkite alyvuoges ir per naktį palaikykite šaldytuve.
  6. Skirtingų spalvų alyvuoges ir fetą verkite ant medinių iešmelių ir dėkite į stiklines taureles.

Valgykite su pita.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Užkandėlė su baklažanais
Receptas: Užkandėlė su baklažanais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 16
Receptas
Ingredientai
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Duona: 1.00 vnt. (kepalėlis šviesios itališkos)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Jogurtas: 150.00 g (natūralaus)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Mėtos: 20.00 g (ryšulėlis)
Kaip gaminti

1. Nulupkite ir sutrinkite česnako skilteles jas sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Duoną supjaustykite storomis riekėmis, patepkite aliejumi su česnakais ir kepkite orkaitėje, kol apskrus. 

2. Baklažaną perpjaukite per pusę, pabarstykite druska, sudėkite į folija išklotą kepimo formą ir kepkite apie orkaitėje 30 minučių. Atvėsinkite ir šaukštu išskobkite minkštimą.

3. Jogurtą išsukite su citrinų sultimis, druska ir pipirais. Sudėkite smulkiai sukapotas mėtas, baklažano minkštimą ir išmaišykite. Patiekite su skrebučiais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Suskleisti
Lašiša
Receptas: Užkandėlė su lašišomis
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 24
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 200.00 g (rūkytos arba sūdytos)
Krapai: 5.00 vnt. (šakelės)
Citrinos: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Lašišos filė supjaustykite plonais griežinėliais.

2. Į šaukštelį dėkite vieną iš supjaustytų griežinėlių ir šalia konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremą. Taip kartokite su visais šaukšteliais, kol pagaminsite visus užkandžius. Papuoškite juos krapų šakelėmis ir citrinos griežinėliais.

Suskleisti
Kreminės lašišos užkandis
Receptas: Kreminės lašišos užkandis
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.9 / 22
Receptas
Ingredientai
Sūris: 250.00 g (Philadelphia (recepto autorė naudojo liesą))
Rūkyta lašiša: 300.00 g
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š. (džiovintų arba krapų, arba petražolių)
Česnakai: 1.00 arbat. š. (miltelių arba šviežio česnako skiltelės)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 žiupsnelis (papuošimui)
Krekeriai:(sūrūs) 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Sūrį, lašišą ir prieskonius sudėkite į gilų indą ir sumalkite iki vientisos masės. Tepkite (arba spauskite konditeriniu švirkštu) ant krekerių ir papuoškite žalumynais.
  2. Iš nurodyto kiekio produktų, gausite nemažą indelį kremo. Išeis kelios lėkštės vieno kąsnio užkandėlių.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Krevečių užkandis su trapučiais
Receptas: Krevečių užkandis su trapučiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 300.00 g (virtų)
Trapučiai: (kvietiniai) 300.00 g
Jogurtas: 200.00 g (natūralus - padažui)
Cukrus: 3.00 arbat. š. (padažui)
Actas: 3.00 arbat. š. (ryžių - padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (pusė arbat. š . malto - padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Jogurtą išmaišykite su cukrumi, ryžių actu, maltais česnakais ir žiupsneliu aitriosios paprikos. Užpilkite ant krevečių ir palikite 30 minučių. 

2. Virtas krevetes sudėkite į indelius ir patiekite su kvietiniais trapučiais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Ožkų pieno sūrio ir kriaušių užkandėlė
Receptas: Ožkų pieno sūrio ir kriaušių užkandėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Duona: 2.00 vnt. (2 apvalios riekelės itališkos duonelės)
Ožkų pieno sūris: 2.00 riekės (2 apvalūs griežinėliai po 100 g)
Kriaušės: 1.00 vnt. (didelė, gerai prinokusi)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Martinis 1.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (rožinių)
Medus: 1.00 arbat. š. (skysto)
Gražgarstės: 40.00 g
Kaip gaminti

1. Itališkos duonos riekeles aptepkite aliejumi, iki traškumo pakepinkite orkaitėje ir įtrinkite perpjauta česnako skiltele.

2. Kriaušę nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, tada supjaustykite nedideliais kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.

3. Keptuvėje išlydykite sviestą ir trumpai pakepinkite kriaušes. Tada sukrėskite medų, supilkite martinį ir dar truputį pakaitinkite, kol kriaušės apsivels medumi, o martinis nugaruos.

4. Ožkų pieno sūrio gabalėlius sudėkite į karščiui atsparią formą, ant viršaus krėskite kriaušių masės, berkite sveikų graikinių riešutų ir trumpam (maždaug 6 min.) pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.

5. Užkandėlę tiekite apibarsčiusi rožiniais pipirais su duonos riekele ir gražgarsčių lapeliais.

Suskleisti
Kumpio užkandėlė su melionais ir mocarela
Receptas: Kumpio užkandėlė su melionais ir mocarela
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 23
Receptas
Ingredientai
Mocarelos sūris: 40.00 g (keli maži švieži rutuliukai)
Melionas: 1.00 vnt. (pusė oranžinio)
Kumpis: 2.00 riekės (vytinto)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių užpilui)
Grūdėtosios garstyčios (užpilui) 5.00 g
Mėtos: 10.00 g (šviežių lapelių užpilui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai maltų, užpilui)
Kaip gaminti

1. Melioną gerai atšaldykite, išimkite sėklytes, išskobkite specialiu apvaliu šaukšteliu ir išdėliokite lėkštėje.

2. Šalia dėkite mocarelos gabalėlių ir kumpio griežinėlių.

3. Salotas apliekite pipirais pagardintu padažu, paruoštu iš apelsinų sulčių, aliejaus, garstyčių ir smulkintų mėtų.

Suskleisti
Ryžių rutuliukai su paukštiena
Receptas: Ryžių rutuliukai su paukštiena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 20
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (krūtinėlė virta)
Ryžiai: 1.00 st. (ir ½ stiklinės ryžių dribsnių)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinė: 3.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio)
Aliejus: 500.00 ml
Kiauliena: 40.00 g (gabalėlis šoninės)
Kaip gaminti

1. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir paskrudinkite karštoje keptuvėje. Sudėkite stambiais kubeliais pjaustytą vištos krūtinėlę ir maišydama kepkite, kol gražiai apskrus.

2. Džiovintus pomidorus susmulkinkite.

3. Ryžius suberkite į puodą, užpilkite vištienos sultiniu ir virkite, kol suminkštės.

4. Sudėkite kiaušinių trynius, suberkite sūrį, pagal skonį įberkite druskos ir gerai išmaišykite.

5. Iš atvėsusios masės riebalais pateptomis rankomis suformuokite slyvos dydžio rutuliukus. Į kiekvieną pirštu įspauskite po žiupsnelį smulkintų džiovintų pomidorų ir po gabalėlį skrudintos vištos krūtinėlės.

6. Kiekvieną ryžių rutuliuką pavoliokite standžiai išplaktuose kiaušinių baltymuose, paskui – ryžių dribsniuose. Kepkite giliame puode gerai įkaitintame aliejuje apie 3 minutes.

7. Tiekite su šviežių daržovių salotomis. 

Suskleisti
Lietinių užkandis
Receptas: Lietinių užkandis
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.2 / 16
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (tešlai)
Pienas: 100.00 ml (tešlai)
Vanduo: 100.00 ml (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Aliejus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Špinatai: 100.00 g (2 saujelės lapų įdarui)
Varškė: 200.00 g (grūdėtos, įdarui)
Ožkų pieno sūris: 40.00 g (smulkinto, įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Bazilikų padažas (įdarui) 1.00 valg. š.
Grietinė: 2.00 valg. š. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: lietiniams skirtus produktus sudėkite į plakti skirtą indą, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent 20 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų.

2. Kol tešla brinks, paruoškite špinatų įdarą. Špinatus perrinkite, kotelius nuskabykite, lapelius stambiai suplėšykite ir kelias minutes palaikykite inde virš garų, kad suminkštėtų.

3. Taip paruoštus špinatus sumaišykite su gerai nuvarvinta varške ir ožkų pieno sūriu, įspauskite nuluptas česnako skilteles, įmaišykite trupintą sūrį, bazilikų padažą, grietinę.

4. Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

5. Iš tešlos iškepkite didesnius lietinius. Ant kiekvieno krėskite įdaro, tada vėl klokite lietinį ir krėskite likusį įdarą.

6. Lietinių sluoksniuotį paslėkite medine lentele ir bent valandą palaikykite šaldytuve. Tiekite supjaustytą dailiais stačiakampiais.

Suskleisti
Picos užkandis
Receptas: Picos užkandis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 8
Receptas
Ingredientai
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g
Alyvuogės: 50.00 g (juodosios, be kauliukų)
Paprikos: 50.00 g
Cukinijos: 50.00 g
Pomidorai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 50.00 g
Pievagrybiai: 50.00 g
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (malti ir džiovinti arba picos prieskonių mišinys)
Kaip gaminti

1. Atšildykite tešlos lakštus, patieskite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepkite plonai alyvuogių aliejumi, tada pomidorų padažu.

2. Pirmiausia užbarstykite tarkuotą sūrį, tada dėliokite likusius produktus.

3. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol tešla gražiai pakils ir apskrus. Išėmę iš orkaitės apibarstykite prieskoniais (bazilikais arba picos prieskonių mišiniu).

Skanaus!

Suskleisti
Baklažanų ir kukuliukų užkandėlė
Receptas: Baklažanų ir kukuliukų užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 16
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt. (2-3 maži pomidoriukai)
Sūris: 100.00 g (kietojo)
Kukuliai (iš maltos mėsos) 10.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, džiovintų)
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais, apibarstykite prieskoniais ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus (aliejaus nepadauginkite!)

2. Sūrį sutarkuokite.

3. Paruoškite faršą -  kokį įprastai ruošiate maltinukams. Mėsos kukuliukus apkepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.

4. Ant baklažano dėkite mėsos kukulį, užberkite žiupsnelį sūrio, supjaustykite mažus pomidoriukus ir patiekite su salotomis.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Mėsos rutuliukai su staigmena
Receptas: Mėsos rutuliukai su staigmena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 67
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 225.00 g (malta)
Kalakutiena: 225.00 g (malta)
Džiūvėsiai: 150.00 g
Pienas: 5.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelė)
Obuoliai: 1.00 vnt. (pusė)
Petražolės: 1.00 sauja (smulkintos pagal skonį)
Krapai: 1.00 sauja (smulkinti pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapnieji pagal skonį)
Džiovintos slyvos: 300.00 g (įdarui)
Agurkai: 300.00 g (maži, marinuoti įdarui)
Pomidorai: 5.00 vnt. (maži įdarui)
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite kiaulienos ir kalakutienos faršą, sudėkite sutarkuotą svogūną, citrinos žievelę ir obuolį, įmuškite kiaušinius. Viską išminkykite. Tada įberkite druskos, petražolių, krapų, pipirų ir dar kartą paminkykite masę.

2. Į pusę džiūvėsėlių supilkite pieną ir palikite mirkti. Į maltą mėsą sudėkite išmirkytus džiūvėsėlius ir sumaišykite.

3. Šaukštu imkite faršo, suformuokite rutuliuką ir į vidų įkiškite džiovintą slyvą. Pavoliokite džiūvėsėliuose. Į kitus rutuliukus dėkite pomidoriuką arba agurkėlį.

4. Ištepkite skardą aliejumi ir sudėkite rutuliukus. Įkaitinkite orkaitę iki 220 ºC ir kepkite apie 30 minučių.

Šaltinis: 15min.lt

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius