Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugsėjo 24d. 13:47

„Duonos ir žaidimų“ receptas: sicilietiškas baklažanų troškinys „caponata“

Tinklaraštininkė Jurgita ir jos ruoštas patiekalas
Tinklaraštininkės ir asmeninio albumo nuotr. / Tinklaraštininkė Jurgita ir jos ruoštas patiekalas

Tai nėra išvaizdžiausias patiekalas pasaulyje, bet šiuo atveju ne išvaizda karalienė. „Caponatą“, sicilietišką baklažanų troškinį, esu mėginusi gaminti prieš daug metų – nepavyko ir nepatiko. Regis, nebuvo palankus metų laikas, pomidorai per rūgštūs, baklažanai – per riebūs. Bet tai, kas itališka, tiesiog negali būti blogai, italų virtuvė – mano širdies virtuvė, todėl antras kartas, tinkamas metų laikas, galų gale, daugiau patirties, ir rezultatas – nuostabus.

„Caponata“ skani karšta su čiabata (jos tikrai prireiks padažui sudažyti), gardi ir kitą dieną šalta – kaip užkandis, brusketų dalis (čiabatos riekelės, pakeptos orkaitėje su šlakeliu aliejaus ir įtrintos česnaku).

Caponata

Ingredientai (4 sočioms porcijoms):
(gaminti 50 min.)

  • Alyvuogių aliejaus;
  • 2 vidutiniai baklažanai;
  • 1 šaukštas džiovintų raudonėlių;
  • 1 raudonasis svogūnas;
  • 2 česnako skiltelės;
  • kelios petražolių šakelės;
  • 2 šaukštai baltojo vyno acto;
  • po 1 šaukštą smulkintų petražolių ir bazilikų;
  • 2 šaukšteliai kaparėlių;
  • saujelė žaliųjų alyvuogių be kauliukų;
  • 2 dideli puikiai prinokę pomidorai;
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį;
  • migdolų plokštelių (pabarstyti).

Gaminimas:

1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Sudėkite stambiai pjaustytus baklažanus, apibarstykite raudonėliais ir kepkite 4–5 min. apversdami. Jei keptuvė mažesnė, kepkite dalimis. Stebėkite, kad baklažanai nesugertų per daug aliejaus.

2. Kai baklažanai bus rusvi, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, plonomis riekelėmis pjaustytus česnakus, smulkintas petražoles su koteliais, pasūdykite. Kepkite kelias minutes pamaišydami. Jei atrodytų, kad daržovės svyla, įpilkite dar šiek tiek aliejaus.

3. Actą sumaišykite su žolelėmis ir užpilkite baklažanus, sudėkite vandeniu perlietus kaparėlius, alyvuoges. Pakepinkite maišydami, kol actas nugaruos, tada sudėkite pjaustytus pomidorus.

4. Troškinkite apie 12–15 min. ant lėtesnės ugnies. Stebėkite, kad baklažanai nesuvirtų. Baigdami troškinti, jei reikia, dar pasūdykite, pabarstykite pipirais. Patiekite pabarstę kepintomis migdolų plokštelėmis.

Tinklaraštininkės nuotr./Sicilietiškas baklažanų troškinys „caponata“
Tinklaraštininkės nuotr./Sicilietiškas baklažanų troškinys „caponata“

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką