-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FeedMySister receptas: avižiniai „Hobnobs“ sausainiai

Kiek susitinkame naujų žmonių, tiek išgirstame kad niekas nežino kad aš, tai yra Rūta, gyvenu Londone. Tai va naujienos! Jau apie 11 metų gyvenu Londone, kur baigiau studijas ir dabar ramiai sau gyvenu vis dar dirbdama reklamos pasaulyje, kurį, tikiuosi, jau greitai pakeis „FeedMySister“ reikalai ir vis daugiau kelionių pas Astą i Vilnių!
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei avižiniai „Hobnobs“ sausainiai
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei avižiniai „Hobnobs“ sausainiai / „Sarune Zurba Photography“, FeedMySister nuotr.

Apie Angliją kalbu neatsitiktinai, nes būtent čia yra „Hobnobs“ sausainiai, kuriuos aš labai mėgstu, bet susilaikau pažiūrėjusi į ingredientus. Pagaliau turiu natūraliai saldžią versiją, kuri, labai tikiuosi, patiks ir jums!

Ingredientai (6 sausainiams):

sausainiams:

  • 60 g „smooth“ (glotnaus) riešutų sviesto (galite naudoti migdolų, anakardžių, žemės riešutų);
  • 70 g greitai paruošiamų avižinių dribsnių;
  • 60 g klevų sirupo;
  • 1/4 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 10 g kokosų aliejaus.

papuošimui:

  • 50 g juodojo šokolado;
  • 1 arbat. šaukšt. mėgstamų riešutų.

Gaminimas:

1. Įkaitiname orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros, kepimo funkcija – su ventiliatorumi.

2. Dubenėlyje išmaišome riešutų sviestą, kad neliktų jokių gumuliukų. Dedame avižas, cinamoną ir pilame klevų sirupą. Viską išmaišome.

3. Puode išlydome kokosų aliejų ir pilame į dubenį su kitais ingredientais. Gerai išmaišome.

4. Gautą masę padaliname į šešias dalis ir rankomis voliojamerutuliukus. Dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir paspaudžiame, kad išeitų sausainių forma. Kepame 12 minučių, kol apskrus.

5. Išimame sausainius iš orkaitės ir leidžiame 5 minutes atvėsti, tada perkeliame ant grotelių.

6. Virš garų vonelės išlydome šokoladą ir merkiame sausainių dalį. Dedame ant kepimo popieriaus.

7. Deserto viršų galite apšlakstyti šokaladu, kaip nuotraukoje ir puošti skaldytais riešutais, kuriuos prieš tai būtina pakepinti.

8. Rekomenduojame laikyti sandarioje dežutėje 3-4 dienas.

FeedMySister nuotr./Avižiniai „Hobnobs“ sausainiai
FeedMySister nuotr./Avižiniai „Hobnobs“ sausainiai

Patarimai:

  • Šiam receptui būtini greito paruošimo dribsniai, tad ieškokite šio užrašo ant pakuočių.
  • Tiek gaminant šokoladą, tiek jį lydant reikia garų vonelės. Ją paruošti labai paprasta. Jums reikės puodo ir metalinio arba keraminio indo. Indą reikia uždėti ant puodo taip, kad dugnas nesiektų vandens ir tvirtai laikytųsi. Puode vandens turėtų būti nedaug. Kai vanduo užverda, ugnį reikia sumažinti iki labai nedidelės, ant viršaus dėti indą su gabalėliais sulaužytu šokoladu. Tirpdome lėtai, nedaug maišydami, nes tik tada gausite karštą šokoladą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius