TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Vėsiam žiemos pirmadieniui – šilta vakarienė

Ryžiai su daržovėmis
Shutterstock nuotr. / Ryžiai su daržovėmis
Šaltinis: 15min
0
A A

Kai pradeda spausti šaltukas, norisi kažko šilto ir sotaus... Jūsų dėmesiui – keli nesudėtingi receptai. Paragaukite!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

DIENOS RECEPTAS

Ryžiai su daržovėmis

6 asmenims. Pagaminsite per 1 val.

 

Produktai

2 stiklinės ryžių; 2 svogūnai; 1 žalioji (gali būti ir kitokia) paprika; 1 baklažanas; 2 nedidelės cukinijos; 250 g pievagrybių; 2 skiltelės česnako; 2 valg. š. aliejaus; žiupsnelis mėgstamų žolelių (arba Vegetos tipo) prieskonių.

 

Kaip gaminti

1. Išvirkite birią ryžių košę (2 stiklinėms kruopų reikia 4–5 stiklinių vandens).

2. Svogūnus smulkiai sukapokite, baklažanus ir paprikas, išėmę sėklas, supjaustykite kubeliais, cukinijas ir pievagrybius – griežinėliais, česnakus sugrūskite.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apie 1 min. pakepinkite svogūnus bei paprikas. Sudėkite baklažanus, cukinijas, pievagrybius, česnakus, išmaišykite, uždenkite keptuvę ir ant vidutinės ugnies troškinkite 15–20 min., retkarčiais pamaišydami.

4. Išvirusį daržovių troškinį pagal skonį pagardinkite prieskoniais ir sukrėskite ant karštų ryžių.

Skanaus!

 

IŠBANDYKITE

Fotolia nuotr./Lęaių sriuba
Fotolia nuotr./Lęšių sriuba

VEGETARIŠKA

Lęšių sriuba

 
Fotolia nuotr./Pangasijai su pomidorais
Fotolia nuotr./Pangasijai su pomidorais

PIKANTIŠKA

Pangasijai su pomidorais

 
Fotolia nuotr./Kepti varakėčiai
Fotolia nuotr./Kepti varškėčiai

VAIKUČIAMS

Kepti varškėčiai

 

Taip pat skaitykite:

Garsiausios pasaulio sriubos. Verta paskanauti!

Vakarienei – greitai paruošiami patiekalai

Meksika dvelkianti vakarienė

Pirmadienio vakarienei - lengvi patiekalai

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką