Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugsėjo 22d. 07:00

Greitas, nenuviliantis skanėstas: sluoksniuotos tešlos obuolių pyragėliai

Sluoksniuotos tešlos obuolių pyragėliai
Vida Press nuotr. / Sluoksniuotos tešlos obuolių pyragėliai

Jei šaldymo kameroje turite sluoksniuotos bemielės tešlos, o iš sodo ar turgaus atkeliavo bent keli obuoliai, kiek daugiau nei per pusvalandį galite pasigaminti puikių pyragėlių. Žinoma, prireiks dar kelių ingredientų, tačiau jie kasdieniai, randami spintelėse ir šaldytuve.

Ingredientai:

  • 500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos, 15 min. iki gaminimo išimtos iš šaldymo kameros;
  • 3 rūgštoki tvirti obuoliai, nulupti ir supjaustyti kubeliais;
  • 50 g paprasto arba rudojo cukraus (ir dar šiek tiek viršui pabarstyti);
  • didelis žiupsnis malto cinamono;
  • 2 valg. šaukšt. pieno.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai pasiruoškite įdarą: obuolių kubelius vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Plačią skardą išklokite kepimo popieriumi.

3. Ant lygaus šiek tiek miltuoto paviršiaus tešlą padalinkite maždaug į 6x15–16 cm dydžio stačiakampius. Ant vienos stačiakampio pusės dėkite po šaukštą įdaro, kita puse apgaubkite, apspaudykite kraštus (geriausiai – šakute).

4. Kai suformuosite pyragėlius, dėkite juos ant skardos, o tada naudodami itin aštrų peiliuką (tinka ir skutimosi peiliukas, jei tokių dar turite), suraižykite pyragėlių viršų padarydami groteles. Patepkite visus juos pienu, o tada pabarstykite likusiu cukrumi.

5. Kepkite apie 20 min., kol viršus bus gražiai rudas. Leiskite kiek atvėsti ir ragaukite. Skaniausi šie kepinukai tą pačią dieną, bet valgomi dar ir kitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Praktiškai su „Norfa“

Skanumėlis

Video

00:32
01:23
18:34

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką