Dabar populiaru
Publikuota: 2020 lapkričio 11d. 16:00

„Itsmevelina“ receptas: sotūs ir skanūs kukurūzų miltų vafliai

Kukurūzų miltų vafliai
Autorės nuotr. / Kukurūzų miltų vafliai

Vafliai pusryčiams yra tobulas pasirinkimas. Ypač tokie, kuriuos lengva pasigaminti! Šie vafliai man labai patinka ir dėl paprasto gaminimo proceso, ir dėl skonio bei tekstūros. Išorėje tvirti ir apskrudę, o viduje minkšti ir be galo sotūs. Net ir po kurio laiko jie nepraranda savo tekstūros, skanūs, net jei valgai ne tik šviežiai iškeptus.

Ingredientai (6 labai sotiems vafliams):

  • 100 g kukurūzų miltų;
  • 100 g kvietinių miltų;
  • 240 ml augalinio pieno;
  • 40 g tirpinto sviesto;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • kiek daugiau kaip 0,5 arbat. šaukšt. sodos.

Gaminimas:

1. Viename dubenyje sumaišykite sausuosius ingredientus, kitame – drėgnuosius.

2. Į sausuosius ingredientus pilkite šlapiuosius ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

3. Kabinkite po 2–3 šaukštus pagamintos tešlos ir kepkite vaflius įkaitintoje vaflinėje (aš naudojau elektrinę).

Patiekite su mėgstamomis uogomis ar kitais priedais. Skanaus!

Autorės nuotr./Kukurūzų miltų vafliai
Autorės nuotr./Kukurūzų miltų vafliai

Su portalo 15min skaitytojais savo receptais dalijasi itsmevelina.com tinklaraščio kūrėja Evelina Švaikauskaitė. Šio tinklaraščio tikslas yra parodyti, kad mityboje svarbiausia atrasti įvairovę, reguliarumą ir balansą. Ir kad net sveikesnės maisto alternatyvos gali būti labai skanios.

Nuo šiol kas antrą savaitę ieškokite įvairių Evelinos receptų. Skaitykite ne tik tinklaraštį, bet ir sekite Eveliną instagrame: itsmevelina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką