Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugpjūčio 28d. 16:00

Lėtiems pusryčiams – varškės blynai su cinamoniniu cukrumi ir uogomis

Varškės blyneliai
Vida Press nuotr. / Varškės blyneliai

Blynų nebus per daug, ypač pusryčiams, ypač minkštų, purių, praturtintų lietuvių taip mėgstama varške. Paskutinį vasaros savaitgalį leiskite sau lėtų pusryčių prabangą – išsikepkite blynų, pasiruoškite skaniausios kavos ar arbatos, pamatysite, tada ir visa likusi diena klostysis puikiai!

Ingredientai:

  • 150 g miltų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 2 valg. šaukšt. lydyto sviesto;
  • 3 dideli kiaušiniai;
  • 200 g riebios varškės;
  • žiupsnis cinamono;
  • žiupsnis druskos;
  • 1-2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 120 ml pieno ar raugintų pasukų;
  • aliejaus ar lydyto sviesto ghee (kepimui).

patiekimui:

  • smulkaus cukraus;
  • cinamono;
  • klevų sirupo;
  • graikiško jogurto;
  • mėgstamų sezoninių uogų.

Gaminimas:

1. Į nemažą platų dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, cinamoną, gerai išmaišykite, o tada sausų ingredientų viduryje padarykite duobutę. Į duobutę sutrupinkite varškę, muškite kiaušinius, trinkite varškę su kiaušiniais, kol taps beveik vientisa tyre, pamažu supilkite ir pieną (ar pasukas) bei lydytą sviestą. Po truputį imkite maišyti šlapiuosius ingredientus su sausaisiais, kol viskas tarpusavyje susijungs. Toks ingredientų sumaišymo būdas leidžia pagaminti vientisą, glotnią tešlą. Leiskite tešlai apie 10 min. pastovėti.

2. Įkaitinkite keptuvę ant kiek aukštesnės, nei vidutinė ugnies, įpilkite šlakelį aliejaus ar dėkite gabaliuką lydyto sviesto. Po šaukštą dėkite pasigamintos tešlos taip formuodami nedidelius blynelius. Kepkite, kol pasirodys burbuliukai, tada blynelius apverskite ir apkepkite kitą pusę.

3. Iškepusius blynelius pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu (bet galima be to ir ir apsieiti). Tiekite su mėgstamais priedais – jogurtu, uogomis, klevų sirupu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Aplinka produktyvumui

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką