-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Meyer maistas“ receptas: šokoladiniai pyragėliai „Lava Cake“

Šis desertas yra visai nesunkiai paruošiamas, jam reikia vos kelių ingredientų ir tik 25 minučių! Sudėtingiausia dalis yra kepimas, nes čia yra itin svarbi kiekviena minutė, mat, pakepus per ilgai, turėsite paprastą šokoladinį pyragėlį...
Šokoladiniai pyragėliai „Lava Cake“
Šokoladiniai pyragėliai „Lava Cake“ / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Ingredientai (4 asm.):

  • 70 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 60 proc. kakavos);
  • 70 g sviesto (ir dar šiek tiek indelių patepimui prieš kepant);
  • 75 g cukraus pudros;
  • 33 g miltų;
  • 3 kiaušinių (2 visų ir vieno tik trynio);
  • šlakelis likerio ar brendžio (nebūtinai);
  • 0,5 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto (nebūtinai);
  • šiek tiek cukraus pudros apibarstymui (nebūtinai)
  • braškių ar kitų uogų dekorui (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 230C laipsnių temperatūros.

2. Garuose (uždėję ant puodo su verdančiu vandeniu dubenėlį, kurio dugnas nesiektų vandens) ar mikrobangų krosnelėje (trumpais intervalais, kad nesudegtų) ištirpinkite šokoladą su sviestu (tame pačiame dubenyje).

3. Vidutinio dydžio dubenyje išplakite kiaušinius (2 visus ir vieno tik trynį). Įdėkite cukraus pudrą ir viską vėl gerai išsukite. Sudėkite miltus, darsyk gerai išsukite.

4. Galiausiai pilkite tirpintą šokoladą su sviestu ir, jei norite, šiek tiek vanilės bei likerio ar brendžio (pasirinktinai). Vėl viską gerai išsukite.

5. Kepimo formeles ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais (kad pyragėlius būtų lengva išimti), ant dugno tieskite kepimo popieriaus apskritimą (pagal formelės dydį).

6. Pilkite tešlą į formeles ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 10–15min., priklausomai nuo formelės dydžio. Kaip atpažinti, kada jau laikas išimti? Pyragėlio kraštai turi būti sustandėję, tačiau vidurys dar virpantis, minkštas. Kad šį desertą paruoštumėte reikiamos konsistencijos, svarbi kiekviena minutė, todėl įdėmiai stebėkite, nes, pakepus per ilgai, gausite paprastą šokoladinį pyragėlį, be jokio skysto vidaus, kuris ir sudaro didžiąją „Lava Cake“ žavesio dalį.

7. Iškepus pyragėliams, išimkite juos iš orkaitės, neaštriu peiliu švelniai atskirkite pyragėlio kraštus nuo kepimo formelės, uždėkite ant viršaus lėkštutę ir apverskite aukštyn kojomis. Atsargiai nuimkite kepimo formelę, apibarstykite cukraus pudra, jei norite, dekoruokite šviežiom uogom (puikiai tinka ir mėtos lapeliai), vaniliniais ledais ar šlakeliu tiršto likerio. Skanaukite!

Tinklaraščio archyvo nuotr./Šokoladiniai pyragėliai „Lava Cake“ su ledais
Tinklaraščio archyvo nuotr./Šokoladiniai pyragėliai „Lava Cake“ su ledais

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio meyermaistas.lt, kurio autoriai – lietuvė Diana ir jos vyras amerikietis Bernardas, gimęs Pietų Afrikos Respublikoje. Nors Diana ir Bernardas dirba su kulinarija nesusijusius darbus, didelę dalį savo laisvalaikio skiria šiam pomėgiui, ne tik gamindami ir dalydamiesi savo šeimų tradiciniais, bet ir jų pačių sukurtais ar improvizuotais receptais.

Asmeninio archyvo nuotr. /Meyer šeima
Asmeninio archyvo nuotr. /Meyer šeima

Meyermaistas.lt tinklaraštyje rasite ne tik tradicinių lietuviškų, amerikietiškų bei afrikietiškų patiekalų, bet ir receptų, įkvėptų kitų pasaulio šalių virtuvių bei naujausių maisto tendencijų.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius