Dabar populiaru
Publikuota: 2020 lapkričio 19d. 16:30

Netikėtas, bet puikus derinys: varškės ir brokolių kepsneliai

Varškės ir brokolių blyneliai
Vida Press nuotr. / Varškės ir brokolių blyneliai

Varškę mielai valgome daugelis, brokolius valgo tikrai ne visi, nors ir žino, kad jie superdaržovė. Siūlome išbandyti varškės ir žaliųjų daržovių derinį šiame patiekale – galima juos vadinti blyneliais, galima – kepsneliais. Kaip pavadinsite, taip nepagadinsite!

Ingredientai:

  • 200 g varškės (ar riebesnio varškės sūrio);
  • 0,5 nedidelio brokolio, suskirstyto žiedynais;
  • 3–4 valg. šaukšt. miltų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 valg. šaukšt. kapotų šviežių krapų;
  • 0,3 arbat. šaukšt. druskos;
  • žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • aliejaus, kepimui;
  • grietinės ar tiršto natūralaus jogurto, patiekimui.
Vida Press nuotr./Suformuoti varškės ir brokolių kepsneliai
Vida Press nuotr./Suformuoti varškės ir brokolių kepsneliai

Gaminimas:

1. Brokolių žiedynus nuplaukite, suberkite į sietą, perliekite verdančiu, o tada lediniu vandeniu. Kiek pavyksta, apsausinkite, o tada dar pasmulkinkite, kad būtų stambūs trupiniai ir nedideli gabaliukai.

2. Varškę išsukite su kiaušiniais, druska ir juodaisiais pipirais. Suberkite smulkintus brokolius, miltus, kepimo miltelius, krapus. Viską išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų. Turite gauti gana tirštą, bet dar toli gražu neminkomą masę.

3. Storadugnėje keptuvėje ant vidutinės katros įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Kabinkite šaukštu pasigamintą masę ir formuokite keptuvėje blynelius. Apkepkite iš abiejų pusių, kol bus gražiai rusvi ir pasipūtę. Dėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.

4. Patiekite dar karštus su grietine ar natūraliu jogurtu, galite dar pabarstyti šviežiais krapais.

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Video

00:21
01:42
43:18

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką